A kazah bejegyzésű Astana-nak ez lesz idén az egyetlen háromhetes körversenye, hisz a Tour de France és Giro d'Italia rendezői nem hívták meg őket. Minden bizonnyal láthatjuk Alberto Contadort, Andrres Klöden és Levi Leipheimert is a türkizkék mezesek között.

A 18 ProTour csapat közül csak a Team High Road hiányzik majd a versenyről, mely a szervezők "támogatásának hiányában" visszavonta jelentkezését. "Ez a verseny nem olyan fontos a szponzoraink számára mint a Tour de France és a Giro. Sőt, még a Tour of Britain és a Tour of Missouri is fontosabb számukra a Vueltánál"- nyilatkozta a döntésről Mark Cavendish (Team High Road). A Vueltát rendező Unipublic szervezőiroda nem indokolta, miért nem akarta támogatni a csapat részvételét a versenyen.

Az Unipublic tájékoztatása szerint összesen 33 jelentkezés érkezett az idei Vueltára, ezek közül választották ki azokat, akik megfeleltek az etikai és adminisztratív követelményeknek is. A szervezők egyébként a hotel kapacitások, az utak és a városok nagysága miatt 20-ra limitálták az induló csapatok számát, rathoz állhat 17 ProTour csapat és három másodosztályú együttes: az Andalucía - Cajasur, a Karpin-Galicia és a Tinkoff.

A Vultán meghívott csapatok névsora:
AG2R - La Mondiale
Andalucia-Caja Sur*
Astana
Bouygues Telecom
Caisse d'Epargne
Cofidis, Credit Par Telephone
Credit Agricole
Euskaltel - Euskadi
Française Des Jeux
Gerolsteiner
Karpin Galicia*
Lampre
Liquigas
Quick Step
Rabobank
Saunier Duval - Scott
Silence-Lotto
Tinkoff Credit Systems*
Team CSC
Team Milram

Forrás: http://www.velo.hu/http://sports.yahoo.com/; http://www.highroadsports.com/news/