A körverseny első, Powerscourt és Waterford közötti, 196 km-es szakaszát Russell Downing, a CandiTV csapatának versenyzője nyerte. A hullámvasútra emlékeztető pályán az első napon két ProTour csapat, az Astana és a Saxo Bank, dominált. A kemény tempó miatt 40km-rel a cél előtt, a legmeredekebb hegyen kettészakadt a mezőny, és az élen egy 23 fős boly haladt tovább. Hét kilométerrel a cél előtt kezdődtek a támadások, melyekből végül a szemfüles Russell Downing (CandiTV - Marshall's Pasta) került ki győztesen, Alexandr Kolobnev (Saxo Bank) és Matti Breschel (Saxo Bank) előtt. Armstrong 23. lett.

A Clonmel és Killarney közötti 196 km-es második szakaszt Mark Cavendish (Columbia-HTC) nyerte, mezőnyhajrával. Összetettben Russell Downing (Candi TV) megőrizte első helyét, a második öt másodperc hátrányban Alexander Kolobnev (Saxo Bank), a harmadik hét másodperccel az élen álló mögött Matti Breschel (Saxo Bank). Arsmtrong a főmezőnnyel érkezett célba.

Az utolsó, Bantry és Cork közötti szakaszt a kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők végül lerövidítették, de a szakadó eső és a csúszóssá váló pálya miatt így is sokan feladták a versenyt, köztük Lance Armstrong is. A szakaszt összesen 47 versenyző fejezte be.



A verseny végeredménye:
1 Russell Downing (GBr) Candi TV - Marshalls Pasta 14:18:03
2 Lars Nordhaug (Nor) TMB Joker Bianchi 0:00:23
3 Matti Breschel (Den) Team Saxo Bank 0:00:43
4 Alexander Kolobnev (Rus) Team Saxo Bank 0:00:45
5 Marco Pinotti (Ita) Team Columbia - HTC 0:00:49
6 Mathias Frank (Swi) BMC Racing Team 0:01:03

Forrás: http://velo.hu/
Képek: http://www.daylife.com