A vágtaváltó döntőjében az Egyesült Államok mögött késhegyre menő harc volt a további dobogós helyekért. Az utolsó távon, 400 méteren a befutás előtt 150 méterrel még hat csapat küzdött fej-fej mellett. Ebből a nagy csatából Loránd Lilla került ki győztesen és másodikként, új országos ifjúsági csúccsal hozta be a csapatot a célba. A Nguyen Anasztázia, Komiszár Kriszta, Vincze Dorina, Loránd Lilla összeállítású csapat 2:09,22 percet futott.



Kámán Ferenc szakágvezető edző: „Óriási verseny volt. Naszti kiválóan rajtolt, a táv közepén az amerikaiak kicsit elmentek, de mi is a végén a jamaikaiaktól. Az amerikai csapat elrontotta a váltást, a mienk meg nagyon jól sikerült, egy rövid ideig vezettünk is. Kriszti kiválóan futott 200-on, végül másodiknak adta át a botot, az is egy jó váltás volt. Nagyon jól futott Dorina is, és a második helyen indította Loránd Lillát 400-on. Lilla jól kezdett, a hosszú egyenesben összesűrűsödött a mezőny, de az utolsó százon szenzációsan futott és bejöttünk másodiknak"

A lányok 800 méteres döntőjében a kiváló egyéni csúccsal döntőbe került Gyürkés Viktória 2:12,60 perces eredménnyel a nyolcadik helyen ért célba. Szép sikerével az Ikarus DSE atlétája eddigi pályafutása legrangosabb helyezését érte el. Tomhauser István tanítványa olyan kiváló mezőnynek volt tagja, ahol az etióp Tizita Bogale vezette első kör után (59,55) öten egyéni csúcsot értek el és a győztes kenyai Chereno Koech 2:01,67-tel világbajnoki csúcsot futott.

Nagy tempójú 1500 méteres döntő résztvevője volt a békéscsabai Gregor László. A kenyai és etióp futók vezette mezőny már a későbbi győztes kenyai Gideon Makega vezetésével ért az 1200 méterhez (2:54,73). Onnan a 16 éves afrikai futó 3:37,36 perces idővel, a világ idei korcsoportos legjobbjával ért célba, mögötte még ketten futottak 3:40 alatt ! Tóth Sándor versenyzője a nagy futásban helytállt, és a végén 3:57,26 perces eredménnyel a 12. helyen futott be.

A magyar csapat öt döntős helyezéssel, közte két éremmel a 180 nemzetet rajthoz állító VB pontversenyében a pontszerző 75 ország között a 18. helyen végzett. Két érmet az Ifjúsági Világbajnokságok 10 éves történetében atlétikánk még nem ért el, ez is a válogatott mostani eredményes szereplését bizonyítja.

Forrás és kép: http://www.mob.hu