A férfiaknál az ausztrál Courtney Atkinson idei második világkupa győzelmét aratta. A verseny során végig keményen küzdött az orosz Vasziljev testvérpárral, végül az idősebbik, Ivan jött be a második helyre, míg öccse 22 másodperccel később megszerezte a bronzérmet.

Ákos beszámolója szerint nem sikerült jó helyről rajtolnia az úszásnál, így sokat kellett lábvíz nélkül úsznia. Bringán a második bolyban tekert, de nem sikerült felérniük a vezetőkre. Közepes depózás után óvatosan kezdte a futást, de a végére átlendült a holtponton és még hajrázni is tudott. 1:53:46-os idővel ért be a 21. helyre.

A nőknél a hazaiak nagy örömére a japán Juri Ide futott fel a dobogó tetejére, élete első világkupa győzelmét aratva. Ide a futás során végig az élbolyban haladt, de csak az utolsó lejtős szakaszon tudott ellépni a többiektől, és végül sprintbefutóval, mindössze 5 másodperces előnnyel nyert a kanadai Kathy Tremblay előtt.

Ide befutója

Margit elmondása szerint úszás után még az élmezőnyben volt, de a kerékpározás második körében leesett a lánca, és amíg visszatenni próbálta, rátekeredett a hajtóműre, így fel kellett adnia versenyt.

Eredmények (1,5 km úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás):
férfiak (42 induló):
1. Courtney Atkinson (ausztrál) 1:48:24 ó
2. Ivan Vasziljev (orosz) 1:49:01
3. Gyenyisz Vasziljev (orosz) 1:49:23
...21. Vanek Ákos 1:53:46
nők (21):
1. Juri Ide (japán) 2:03:32
2. Kathy Tremblay (kanadai) 2:03:37
3. Kijomi Nivata (japán) 2:03:54
Vanek Margit feladta.

Forrás és kép: http://sportgeza.hu/; http://www.triatlon.hu/; http://www.triathlon.org/