Megtartotta rendkívüli tisztújító közgyűlését az MKSZ. A szövetség elnöki tisztére az elmúlt ciklusban a mountain bike-osokat képviselő alelnököt, Sipiczki Róbertet emelte a tagság, és megszavazták a hegyikerékpárosok és a bmx-esek önállósodását is.

A közgyűlésen nem jelent meg a korábbi elnök, Krizsanits János. Utódja, Sipiczki Róbert beszédében kiemelte, hogy átmeneti időszakra vállalta a megbízatást. Az alelnökök: Tarapcsák Péter (országúti kerékpár), Dietrich Tamás (bmx), Molnár Dénes (hegyikerékpár).Az elnökséget erősíti még az egykori olimpikon, az országúti és pálya-utánpótlást hosszú ideje eredményesen felkészítő és versenyeztető Somogyi Miklós, valamint a triál szakág prominense, Schettrer Zsolt. A felügyelő bizottság tagjai Kuthy Tamás, Czeglédi Orsolya és Erdélyi István lettek.

Dietrich Tamás a közgyűlés utáni interjúban elmondta: miután a bmx - magyar sportolókkal - eredményesen debütált a pekingi játékokon, ők is az önálló működésben látják a jövőt. Azonban a többi szakággal való együttműködést szükségesnek tartja; példa erre a jövő évi, Szingapúrban megrendezendő I. ifjúsági olimpiára való közös hazai felkészülés. Tarapcsák Péter az együttműködés tekintetében hozzátette a szakági átjárhatóság és a közös licenc-elfogadás szükségességét, példaként említve, hogy országúti kerékpáros indulhasson mountain bike-viadalon, a hegyikerekes pedig bmx-versenyen.

Forrás: http://www.telesport.hu; http://www.nemzetisport.hu