tomcsi futás

2014.03.26 Szerda, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:00

Távolság

12 km

Tempó

05:00 p/km (12.00 km/h)

Edzésleírás

tegnap kimaradt mert éreztem a belső combom vagy mit má megint...de kedvem sem volt fáradt voltam...ma sportorvosi...labor jó, kivéve a koleszterint, 6.5, de azt tudtam már elég rég rossz...doki aszonta ha ennyi futástól nem megy le gyógyszer fog kelleni...azért még szorítok egyet a nadrágszíjon, átmegyek majdnem vegába...üres szendvics, minima hús, tojást eddig sem ettem...aláírta simán hogy versenyezhetek...vérnyomást picit sokallottam, 149/95 volt...ez sem szokott nagyon kevesebb lenni...de erre nem mondott semmit...

ma nem terveztem hosszút, ezért Veresen köröztünk a szokásos helyen...kis pihi, aztán szombaton lesz csak futi...asszony meglepően jól bírta, még hajrázott is...mikor mondtam neki :-))

meg örült holnap nincs edzés...csak cukrászda :-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:00 12 05:00 12.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

22 hozzászólás

tomcsi képe

tomcsi 3692 napja

az orvosnál várni kell, idegesít a szorítás is, talán az is csalóka...

a koleszterinnek sztem semmi köze a savasodáshoz, inkább a zsírhoz...a trigliceridet le lehet vinni, sőt a koleszterint is, asszonynak is mind a kettő sok volt, és 2-3 év kemény ütlegelésem levitte :-))

a többit már csak kilóban akarom leütni róla :-))

de a trigliceridet sztem könnyebb levinni...

lehet nem is pulzust kéne mérni vérnyomást? :-))

ha menet közben leméred okés, én azért meg nem állok :-))

köszi :-)

titkos vágyam 5 óra vagy éppen kívüli idő...

Sanyesz73 képe

Sanyesz73 3692 napja

A vérnyomásom nekem is genetikailag magas. Kb. Annyi mint Neked. Fateromnak is magas, régebben sűrűbben mértem, de annyi minden befolyásolja, hogy beleuntam, lesz@rom. :-) Ha orvosnál mérik, akkor eleve 10-15-el több, ha előtte bekajálok akkor is. kb. 10 éve nem vettek tőlem vért, akkor a koleszterinem meg a triglicerid volt egy kicsit sok. Azóta sportolok, nem dohányzom, ritkán iszok, sportolgatok néha. A kajára azért szoktam figyelni, de egy jó kis csülköt, vagy házikolbászt bármikor minden bűntudat nélkül bevállalok. Szerintem nem az számít hogy meddig élünk, hanem hogy közben mennyit élünk! :-)

SOK ERŐT HOLNAPRA NEKTEK!!!!!!! :-)

Lehet hogy talizunk, majd viszek vérnyomásmérőt! :-)))

 

holovacz képe

holovacz 3693 napja

:D

tomcsi képe

tomcsi 3693 napja

nem akarok meghalni...sőt sose akarok meghalni :-))

nyilván eljön az a pillanat...ölég realisztikus vagyok, remélem akkor sem fogok nyafogni...és bár esetleg nem is látszik, elkövetek sok mindent az egészséges életért...mert 40 felett még jobban kell figyelni...minden évvel egyre jobban...

hiába, a táguló világegyetem semmi ahhoz képest amely űr tátong majd utánam... :-))

holovacz képe

holovacz 3693 napja

' a gyomor mindent besavasít' - nem értek egyet... :) rák genetika? - nem értek egyet... :) Persze rá lehet fogni dolgokra, mert úgy megnyugtatóbb a lelkünknek, hogy ez van nekünk megírva... meg lehet is tenni ellene, vagy lehet cinikusan legyinteni, de akkor ne panaszkodjunk, hogy ennyi-annyi ez vagy az ... kórházban fekve késő rájönni, hogy lehet, ezt vagy azt ki lehetett volna próbálni... azért ne vedd zokon, amiket mondok, mert a jószándék vezérel... csak tudod, volt már olyan ember, aki egész életében hirdette a 'valamiben meg kell halni' közhelyet, majd a kórházi ágyon a halála előtt már egészen más dolgokat mondott nekem... De mielőtt eltemetnélek, csak annyit mondok, ne vedd félválról a dolgot ... :) Hiányoznának a 'gonoszkodó' megjegyzéseid :)

 

tomcsi képe

tomcsi 3693 napja

ja cuki...az vagyok :-))

nem járok cukrászdába...amit én fogyasztok attól bezárhatna az összes...asszonyt viszem nagyobb versenyek elött...esetleg után :-)

nem vagyok elhízva...szimplán öregszem... :-))

tomcsi képe

tomcsi 3693 napja

ez házi lúgosvíz...a gép ugyan pénzes, de utána ingyé van :-)

étrend szintén zenész...a gyomor mindent besavasít, hiába eszel lúgosan...

a koleszterin csakúgy mint a rák, cukorbetegség, visszér, elsősorban genetika...lehet befolyásolni, kiugrani belőle nem :-)

azon vagyok kevesebb legyen, de ha ennyi marad sem ugrok a Dunának...mert azt megtudnám tenni itt van a közelben :-)

Sanyesz...Neked gondolom minden okés...a fene egyen meg :-)))

holovacz képe

holovacz 3693 napja

Én nem iszok lúgos vizet, se bármit, amit 'pézér' adnak erre a célra :) Étrendben kell változtatni, mert a koleszterin egyik tünete lehet annak, hogy el vagy savasodva... lúgos vizet hiába iszol, ha cukrászdába jársz mellette ;) No de hagyjuk, fussál inkább!

Sanyesz73 képe

Sanyesz73 3693 napja

Én nem foglalkoznák ezekkel az értékekkel, szerintem abszolút nem gáz! De ez nyílván csak az én véleményem....

Genetika....

tomcsi képe

tomcsi 3693 napja

a koleszterin is nézőpont kérdése...mert annyira ügyes a dokim, nem nézetett külön HDL és LDL koleszterint, pedig ha már kiemelten nézi akkor illene...mert önmagában ez nem annyira lényeg mennyi, sőt vitatott a korlát értéke amit megadnak...idővel lehet felemelik, csak úgy mint a napi ajánlott C vitamin bevitelt...fejlődik a tudomány...

llúgosítás...ez meg lehet egy nagy kamu...ugyan iszom lúgosvizet, illetve szinte csak azt iszom, mire leér a gyomorba gyakorlatilag semmit sem ér, a gyomorsav sokkal erősebb mint a lúgosvíz...ez valószínű népbutítás, hogy vegyék azt a terméket...

szív...tervben van egy terheléses teszt...de edzés-verseny közben, után, kiemelten nagy teljesítménynél, hosszú versenynél, dögmelegben, semmi szúrás, légszomj vagy efféle intő jelet nem észlelek...amik voltak régebben ilyesmik, azt az idegrendszer produkálta...nagyobb bajom a térdem, nem tudok eleget futni főleg felfelé :-))

azé Köszi! :-)

Szombat megpróbálok egyéni csúcsot menni, bár szint van a pályán, de az én egyénim nem olyan erős ne lehetne megjavítani, ráadásul egyre jobb vagyok :-))

monique képe

monique 3693 napja

azért nagyon lazán veszed ezeket a dolgokat:) na de hajrá!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 3693 napja

Szombaton Kisbéren taller! :)
Addig is hajrá!

holovacz képe

holovacz 3693 napja

'a doki azt mondta, ha ennyi futástól nem megy le, gyógyszer fog kelleni' ... hmmm ... ilyenkor azért igen örülök, hogy nem sűrűn megyek orvoshoz, néha nem értem, amit beszélnek, hol az összefüggés?? Bár a gyógyszeriparnak is élnie kell vmiből, ugyebár...  ... koleszterinnel vigyázz, mert alattomos... lúgosítás, lúgosítás... nem kell öntkínzani, csak csöpp odafigyelés kell... (dr. holovác) :D

misk66 képe

misk66 3693 napja

szerintem 47 évesen jók ezek az értékek-bár én nem értek hozzá-lehet nyomatni tovább,de legalább kiderült a körzeti orvosod volt egy kicsit kekec.

Kritty képe

Kritty 3693 napja

Gyógyszert neeeee!!! Az lehet, hogy leviszi, de sokkal több mindent tönkre is tesz. :) Nézz utána a neten valami spéci, de "megengedő", mondhatom úgy is, kicsit elnéző diétának, mert neked aztán kell az energia!!!

A futáshoz meg nagy gratula! Nagyon jó kis tempót szaladtál! :)

tomcsi képe

tomcsi 3694 napja

aki nálam többet tesz az festi magát...mivel ilyenek az értékeim, más nem lehet, csak genetikai probléma...láttunk már ilyet, van aki dagadék-nem sportol-cigista, oszt mégis 80-90 évig él...és még iszik is :-))

nincs ebben semmi extra, elfogadó vagyok...magammal szemben :-))

azt is eltudom képzelni, mozgás közben lejjebb megy a per...de fogalmam sincs, csak úgy mondom...a 149 ebben a korban nem vész...a koleszterint sem veszem oda, mert az sem vész, volt már nekem 8 körül is, de gyógyszert ilyen értékre még nem fogok szedni, mert attól meg tönkre megy a májam...volt egyébként hogy a májfunkcióm sem volt jó, ezek szerint az megjavult...vagy nem is nézték nem tom :-))

a vércukortól tartottam, mert sok vizet iszom, de az nem rossz...

ezek szerint a szivem meg jó...de az meg egyértelmű mert kisugárzik... :-)))

makkegészséges ember nincs...ha van annak is leáll a szive oszt kiderül még sem volt az...a duplát meg az izületem, izmom bírja, és a fáradásfaktor sem hátráltat, akkor megcsinálom...mert edzek rá úgy gondolom eleget...ha mégis fellép egyéb helyzet, mérlegelek és döntök...nem életem függ a teljesítéstől, és szégyenben sem maradok egy életre ha feladom...egy kirándulás...elég drága kirándulás :-))

alouette képe

alouette 3694 napja

Persze, a pálesz meg a sör leviszi, a bor fel,vannak ilyen "városi legendák", nem kell bedőlni nekik, de ha tényleg csak heti féldeci akkor nem szóltam...

Nem az én dolgom amúgy, így be is fogom, csak szerintem aki duplára készül annak az egészségesnél is makkegészségesebbnek kell lennie...Te pedig ezekkel az értékekkel épp nem vagy az, hát tegyél érte, hogy az legyél....

Ui. jó duma ez a genetikai hulladék...még szerencse, hogy nem igaz ;-)

tomcsi képe

tomcsi 3694 napja

a pálinka leviszi úgy tudom...egyébként nem kell letiltani, mert eddig sem ittam...a heti egy féldeci nem hinném ivásnak számít...

szerintem egy genetikai hulladéktól ezek az értékek nem rosszak :-))

még őrzöm méhlepényem darabkáját, hátha jó lesz valamire :-))

alouette képe

alouette 3694 napja

háááát...vérnyomásod elég gáz, pálinkáról rögtön letiltanálak, ha én lennék a dokid/edződ stb.....koleszterin....nem biztos, hogy a tojás meg a sonka elhagyása a legfontosabb, nézz kicsit utána és aszerint változtass az étrendeden....hétvégén ügyesen, fájdalommentesen!

tomcsi képe

tomcsi 3694 napja

eszek szendvicset, 2 keksz között csoki :-)

Sanyesz73 képe

Sanyesz73 3694 napja

Szép tempó! Üres szendviccsel nem fogsz tudni felkészülni a duplára, legalább a két szelet kenyér közé tegyél be egy harmadikat! :-)

Ficsi képe

Ficsi 3694 napja

Ez igen,nagyon jót toltatok együtt. Jobbulást! 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!