Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 551 028 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Shvetsov visszatér és rajthoz áll a Comrades Marathonon

pen | 2012-02-15 | 1 hozzászólás

A 42 éves orosz Leonid Shvetsov bejelentette, hogy visszatér a versenyzéshez és rajthoz áll idén nyáron a Comrades Marathonon. Shvetsov 2009 végén vonult vissza, egy kiújuló sérülésére hivatkozva. 

Stephen Muzhingi: 4 hónapon át heti 400 kilométer

pen | 2011-10-28 | Nincs hozzászólás!

Stephen Muzhingi23 éve Stephen Muzhingi az első futó, akinek sikerült három egymást követő évben győznie a Comrades Marathonon. „A célom tíz győzelem. Jövőre sorozatban negyedszer fogom megnyerni." – nyilatkozza ezzel kapcsolatban. Nem véletlenül emleget tíz győzelmet, a csúcsot ugyanis jelenleg Bruce Fordyce tartja, kilenc elsőséggel. 

 

Muzhingi az októbertől januárig tartó kilométergyűjtő időszakban átlag 400 km-t fut hetente, lassú tempóban. Januártól május-júniusig az edzések során az erő, a sebesség és az állóképesség kerül a középpontba. Ebben az időszakban lecsökken a heti kilométerszám, de még így is marad két hosszabb futás hetente. Februártól kezdve az egyik hosszú futása minden héten egy 40-70km közötti edzés a Comrades útvonalán.

Ultrafutás: Muzhingi harmadszor is megnyerte a Comrades Marathont

pen | 2011-05-31 | Nincs hozzászólás!

Comrades Marathon19 617 futó nevezett be az idei Comrades Marathonra, köztük 4882 elsőbálozó. Idén „felfelé" irányba haladt a verseny, tehát a rajt Durbanban, a cél pedig Pietermaritzburgban volt. A zimbabwei Stephen Muzhingi sorozatban harmadszor nyerte meg a 89 kilométeres ultrát. A női versenyben idén is taroltak a Nurgalieva ikrek. 

Futás: Új rekord a 83. Comrades Marathonon

pen | 2008-06-16 | Nincs hozzászólás!

logoMegdőlt a felfelé irányban futott Comrades Marathon rekordja az idei versenyen. Vasárnap az orosz Leonid Shvetsov 5:24:46 alatt teljesítette a 87 kilométeres távot. A 39 éves orosz tavaly a lefelé futott versenyen is rekordot döntött.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke