Tündüs futás

2010.12.12 Vasárnap, 08:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:40:18

Távolság

6.435 km

Tempó

06:16 p/km (9.58 km/h)

Pulzus

Átlag
168
Minimum
155
Maximum
181

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:15:20 2.34 06:33 9.16 0 155 160 0
00:09:40 1.75 05:31 10.86 0 178 181 0
00:15:18 2.34 06:32 9.18 0 160 164 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

monique képe

monique 4888 napja

valóban, ha elkezdtél egy edzéstervet, érdemes következetesen végigcsinálni, hacsak nincs vmi gáz vele. bocs, az anaerob küszöbbel nem akartalak megijeszteni :), írtam h általában elég a max pulzus mérése. a számolásos módszer sajnos szarra sem jó, jobb kimérni. persze ha úgy érzed, hogy nem vagy képes akkora erőfeszítésre még, akkor nem kell. de azért tempófutottál is te már párszor probléma nélkül :) de ráér valóban az edzésterv vége után is... amúgy 183-at ad a számolásos neked, és 190-et saccoltam maxnak a tempófutásodból, annyira nincs messze, de majd kiderül valamikor úgyis :)) mondjuk a 10km verseny futása közben biztosan kiderül, mert ott is közelíted a maxot a végére :P

Tündüs képe

Tündüs 4888 napja

Én hibáztam, nem tartottam magam következetesen az edzéstervhez, belevittem a pulzusmérést, amiről ott szó sincs. Előben úgy terveztem majd csak a 16 hetes edzésterv után fogom csinálni.

Stojesz jók lesznek ezek  a linkek  a freeweben, elmentettem, csak hirtelen elbizonytalanított. Gondolom olyan ez mint a gyógyszer szedés, nem mindenkinek ugyanaz hazsnál.

Végül is nálam csak az a cél, hogy le tudjak futni 10 kilit 50 perc alatt, sérülés nélkül. Hogy utána mi lesz majd ráérek eldönteni akkor.

stojesz képe

stojesz 4888 napja

Még valami eszembe jutott. Te nemrég kezdtél futni! Erre egy párhuzam:

Ma a kisebbik hugommal nekiláttunk otthon rizsfelfujtat csinálni. Sosem csináltam még ilyet! Szóval úgy álltunk hozzá, hogy ha készen lesz, mindenképpen megesszük. Olyan rossz nem lehet! És tényleg, fincsi lett, de tudom, hogy legközelebb mit fogok másként csinálni!

Ha megvan a hasonlat, ezzel ugyanígy leszel. Most pulzusmérőztél először! Majd belejössz és megérzed! :)

Sok sikert!

Briel képe

Briel 4888 napja

Stojesz, nem könnyű ám ennyi elmélettel szembesülni. (ld "merülés" c. blogom) Viszont egy idő múlva tényleg kezd letisztulni.

Úgyhogy én is azt mondom, folytasd, amit elkezdtél, hajrá! :)

stojesz képe

stojesz 4888 napja

Dehogy hagyd abba!

Csak azért linkeltem, hogy kicsit bővítsd a tudatodat! Aztán minél többet tudsz, annál könnyebben fogsz majd dönteni, hogy melyik szimpatikus :)

Nem volt célom, hogy összezavarjalak!

Tündüs képe

Tündüs 4889 napja

Na most már teljes a káosz.

Most meg anaerob küszöb kellene.

Kész vagyok, összezavarodtam.

Végül is ehhez az edzéstervhez nem tartozik pulzusmérés.

De nem  a kisujjamból szívtam, Monspart féle 10 kili kezdőknek, valamilyen ésszerűség kell legyen benne.

 

A max pulzust itt az oldalon található 3. számolásos módszerrel csináltam. Van cikk, ahol a kezdőknek nem is javasolják a fizikai próba elvégzését (most akkor csináljam vagy ne, de míg fagyos jeges az út nem tudok kimenni).

Aztán beírtam a táblázatba ezeket az értékeket, ezt is itt az oldalon, a 155-s pulzus tartozik a 75 %-os edzéshez, ezért írtam azt.

Végigolvastam egy csomó cikket, HADD, LSD + lyd nemtommi, most mit csináljak, hagyjam abba  a Monspart féle tervet és folytassam valamelyiket?

monique képe

monique 4889 napja

Tündüs, szerintem előbb tudni kéne a max. pulzusod, addig nem sokat tudsz kezdeni az értékekkel. (még jobb lenne tudni az anaerob küszöböd, de azt általában a max. pulzusból is lehet sejteni.) a 155-ös pulzuszóna honnan jött, kisujjból ? :)

azért én saccolok neked egy 195 körüli maxot :) az alapján hogy a 181-es pulzus ahova kevesebb mint 10 perc alatt vitted fel a pulzust (időtényező fontos a pulzus értékelésénél) már közel volt a max. tempódhoz. ez alapján a 155 alatti egy elég jó kellemes alapozó intenzitás lenne valóban.

de azért inkább mérd ki szerintem... itt az edzésterveknél le van írva erről sok infó.

Tündüs képe

Tündüs 4889 napja

Köszi nektek!

Briel, a 13 hét nekem  a másik lapra fért ki, így azt még nem is néztem. Komolyan ennyire tanácstalan nem voltam még mint most pulzusmérés után.

Most akkor azt próbálom tartani, hogy 155-nél ne menjen feljebb. Vagy mittomén. Végül is ebben  a tervben nincs pulzusszámlálás és egyénfüggő ki-mit gondol lazának vagy gyorsnak.

Briel képe

Briel 4889 napja

Hahó, Tündi, látod ezért hasznos a pulzusmérő. :) A lendületes résznél érezted is, hogy jön a gőz a füledből (ez tök jó kifejezés! ) , tehát ez inkább majd a "gyors futás"-os pulzusnak felel meg. Azt a tanácsot kaptam, hogy a lendületes olyan, amivel azért el tudnék fél órát futni, de azért nagyobb a tempó, mint a könnyű futásnál. A gyors azt hiszem, csak a 13. hétnél lép be, tehát szinte a végén. Én mondjuk elfogadnám a Te laza futásos tempódat lendületesnek magamnál! :D

Egészségedre, ügyes vagy!

stojesz képe

stojesz 4889 napja

Szerintem haszálnd! Először biztos nagyon lassúnak fogod érezni a javasolt pulzust. De aztán majd elkezdesz gyorsulni és az jó érzés :)

http://www.freeweb.hu/powerhiker/index.html

Lydiard, Hadd, LSD, ezeket nézegesd! :)

Tündüs képe

Tündüs 4889 napja

Nem vettem, aranyemberét kölcsönzöm. A stopperét eddig is hazsnáltam. Egy családban elég egy , úgysem egy időben edzünk.  Háát ha ez a  márkája akkor geonaute.

stojesz képe

stojesz 4889 napja

Milyen pulzusmérőt vettél?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!