Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 581 386 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Tényleg erősíti a csontokat a futás?

Bozót | 2012-12-05 | 3 hozzászólás

Egyes futók csontjai gyengébbek mint az inaktív egyéneké - jelzi egy most publikált kutatás.

Fáradásos törés

pen | 2010-02-20 | 27 hozzászólás

Ha túlterhelésről kezdünk el beszélgetni, hamar szóba kerülnek azok a sérülések, melyek sokunk életét keserítették már meg, mint az ínhüvelygyulladás vagy az ízületi kopás. Van viszont még egy komoly túlterheléses sérülés, amiről talán kevesebb szó esik: a fáradásos törés. Ennek próbáltam utánaolvasni, valamint megkérdeztem egy gyógytornászt és két, ilyen sérülésen már átesett futót is.

Deena Kastor esete a D vitaminnal

pen | 2010-02-15 | 6 hozzászólás

Az amerikai maratoni csúcstartó Deena Kastor nagy tervekkel utazott a 2008-as olimpiára. Alig 5 kilométert teljesített még csak a maratoni távból, amikor jobb lábához kapott és térdre esett. Megpróbált felállni, de nem tudott. A jobb lábában később csontrepedést találtak az orvosok. Az elvégzett vérvizsgálat azt mutatta, hogy Kastor szervezete ugyan jól el volt látva a csontok felépítő folyamataiban nagy szerepet játszó kalciummal, hiányzott viszont szervezetéből a kalcium felszívódását segítő D vitamin. „Akkor még nem tudtam, milyen súlyos következményekkel járhat a D vitamin hiánya.” – mondja most Kastor.

Csonterősség megőrzése idős korban futással

pen | 2009-12-21 | 2 hozzászólás

A manchesteri egyetem biomechanikai kutatóintézetének szakemberei, együtt dolgozva  az Európai Veterán Atlétikai Szövetséggel, megvizsgálták, kimutatható-e különbség a veterán atléták és a mozgásszegény életmódot folytató idős felnőttek csontjainak erőssége között, illetve az atléták esetében van-e különbség a hosszútávfutók, középtávfutók, sprinterek és a gyaloglók csonterőssége között.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke