A férfiaknál Balogh Lőrinc jött ki elsőnek a vízből, a kerékpár elején Török Danival együtt haladtak 3-4 km-t, majd Dani egyedül folytatta mintegy 15 km-ig a kerékpár teljesítését. Itt utolérte őt az üldöző boly, köztük Bajai, Faldum, Rendes, Török, Balogh, Ruzsás, Molnár. A homokos futópálya változatos domborzatú, nehéz pályán zajlott, ahol Fecskovics és Faldum hamar ellépett a mezőnytől. Fecskovics Attila végül magabiztosan győzött, második helyen Faldum Gábor, harmadikként pedig Rendes Csaba ért célba.

A nőknél a kerékpár elején a Tóth, Kovács, Walkó hármas meglépett és egymást segítve több mint egy perces előnnyel kezdték meg a futást. A depó kijáratánál Kovács nem a chip szőnyeg felett haladt át, így vissza kellett mennie, amely mintegy 10 méter hátrányt jelentett számára. Ezt az előnyt Tóth Zsófi magabiztosan megtartotta a célig. Harmadik helyen Walkó Andrea végzett.

Eredmények:
Nők:
1. Tóth Zsófia ORTRI (1:00:26)
2. Kovács Zsófia GYÖTRI Klub (1:00:56)
3. Walkó Andrea TVK-Mali Tk. (1:02:18)
Féfiak:
1. Fecskovics Attila DSC-DSI (0:54:12)
2. Faldum Gábor ifj. MOGYI SE (0:54:28)
3. Rendes Csaba UTE (0:54:37)Szalay és Balogh az Aquatlon OB. győztese

A Triatlon Tour másnapján több mint 500 fő indult a 2,5 km futás, 1 km úszás és 2,5 km futás sorrendben megrendezésre kerülő Aquatlon OB-n. Az elmúlt évekkel ellentétben az előző napi sprint távú triatlon győzteseknek az idén nem sikerült megismételniük győzelmüket az aquatlonban. Mind Tóth Zsófinak, mind Fecskovics Attilának meg kellett elégednie a második hellyel.

A férfiak első futása során fej-fej mellett Fecskovics Attila és Balogh Lőrinc haladt az élen, őt követte Szűcs és Szabó. A váltás Baloghnak sikerült legjobban, és az úszás során kamatoztatta kivételes úszó tudását, s több mint egy perces előnnyel ért partot Fecskovics előtt. Ezt az előnyét magabiztosan megőrizve első felnőtt bajnoki érmét nyerte, megelőzve Fecskovicsot és Molnárt.

A nőknél az ORTRI-s Tóth-Szalay duó már a rajtot követően átvette a verseny irányítását, együtt haladtak az első futótáv során. Szalay gyors depózást követően lerázta klubtársát, több mint egy percesre növelte előnyét az úszótáv végére és az itt szerzett előnyét futás során is megőrizte. Harmadik helyen klubtársuk, az ifjúsági korú Balogh ért célba.

Eredmények:
Nők:
1. Szalay Szandra ORTRI edző: Licskó Csaba (0:34:22)
2. Tóth Zsófia ORTRI edző: Licskó Csaba (0:34:50)
3. Balogh Barbara ORTRI edző: Licskó Csaba (0:35:32)
Férfiak:
1. Balogh Lőrinc TVK-Mali TK edző: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Szakály Zsolt (0:30:24)
2. Fecskovics Attila DSC-DSI edző: Papp Zsolt (0:30:57)
3. Molnár András PROFORM TRI Klub edző: Tóth Szilárd (0:31:06)


Forrás: http://www.triatlon.hu/