Pepe88 futás

TNF Futás 2024: #46 (#3/5): Iramfutás #1 (#6 totál)2024.01.07 Vasárnap, 13:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:09:27

Távolság

13 km Szint: 78 m

Tempó

05:21 p/km (11.23 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
0
Maximum
181

Edzésleírás

 TNF Futás 2024: #46 (#3/5): Iramfutás #1 (#6 totál)

GARMIN

46. futás Tenerifén

3. blokkban az #5.

És tulajdonképpen így Vivictittas félmaratoni felkészülésben is az #5.

Összesen 6.iramfutás, de ebben az új blokkban az első (hosszú, 1,5hónapos kihagyás után)

 

 

 

Diéta alatti egyik (ha nem legnehezebb) edzés

Tegnapelőtti résztávos nap előtt/közben, de még tegnap is nem sok esélyt adtam ennek a mai edzésnek. De a combom talán javulgat, úgyhogy bevállaltam. Mindenféle elvárás nélkül (persze azért közben mégis megfogalmaztam valamit magamnak). Full jóleső lendületesen akartam (minimum) 7km-t futni. (1 nagykör). Ha lesz kedvem, de inkább erőm akkor ráteszek még két km-t. Ha még több erőm/kedvem lesz akkor ezt fokozom. Úgyhogy túlteljesítettem a tervet, legoptimástabb verzió lett. 9km, benne utsó 2km erősebben!

 

Ráadásul nem is volt annyira laza...Vagyis hát igazából belülről annak éreztem. De a pulzus elejétől brutál magas. Nem tudom melyik okozza inkább, gondolom a diéta is közrejátszik, meg az is hogy ~1,5-2hónapja nem csináltam erős futást. Siófok óta nem volt hosszú iramfutásom, és előtte is okt 19-én, majdnem 2 hónap után futottam újra ezt az edzéstípust! Szóval belülről figyeltem arra hogy "laza lendületes" legyen, de éreztem hogy pulzus magas, magasabb. De ez úgy volt magas, hogy azért annyira nem zavart!?!? Meg amúgy is, ez olyan szempontból indiffirens, hogy pulzusügyileg nem szokott gondom lenni sosem versenyen (lábam fogy el mindig). Most a lábaimban azt éreztem hogy tompák. Nyilván a "szokásos", elmúlt pár edzéshez hasonló dolgok miatt:

-hosszú kihagyás

-diéta

-combsérülés, máshol, máshogy terhelek

Combom viszont nagyon jó volt, már-már hasonló mint pár hete. Vagyis éreztem, de nem/alig befolyásolt. De tudatalatt tuti. Remélem marad ez az ívű javulás, fejlődés, meg azért persze dolgozok is majd rajta sokat! Azért persze sokkal rosszabb mint 1-2 hete volt, de tegnapelőttihez képest ég és föld.

 

Pulzusra visszatérve, magamnak pulzuspontok: (1.frissítőnél (1km 154), strandi emelkedő kezdeténél (3km 162). Végig magas(abb) az intenzitáshoz, meg érzethez képest is, de ez látszik lent összehasonlításban, de nincs igazából jelentősége. Max pulzus is durva, nem nagyon szoktam ennek közelébe kerülni, meg zónák %-a is a legdurvább (edzést tekintve). De ugyebár rövid volt, legrövidebb iramfutás, általában 13-15km futottam edzésen, most meg csak 9km (mivel első, visszaszoktató iramfutás).

 

Relatív jól végigment, úgy voltam vele, hogy jó lenne 5:15-ös utazótempón belül maradni. Azért ennél tudnék most is jobbat..! Budapesten karácsonykor 4:49-ben futottam harmadoló futást. Ebből kiindulva teljesen ott vagyok ahol gondolnám magam. Itt ugye melegebb van és szintesebb, szóval ~5:00-ra lettem volna jó utazóra, de diéta van, ezért a mostani 5:08 is kurva jó. Sőt igazából azért diéta után nem 8mp, hanem inkább ~10-15mp javulás várható az utazóban, de majd meglátom milyen lesz legközelebb. Azért a minimum elvárásom első normál, nem diétás futáson az 5percen belüli utazó lesz, minden további bónusz.

 

Mivel ez csak az első iramfutás, az emelkedőket nem fokoztam külön. Amúgy is felment a pulzus itt, de nem annyira mint ha végig egyenletes tempóban futnám. Visszaszoktatás a cél. Az utolsó, új, legmeredekebb emelkedőt azért megfutottam, mert pont ott kezdődött az utolsó 2km-es fokozás (kurva jól esett...). Ezért is olyan "lassú" az utolsó előtti kili.

 

Amíg tegnapelőtti résztáv után pesszimista voltam, most optimista vagyok. Már futás közben is jó érzéseim voltak és happy voltam és úgy voltam vele hogy bármilyen időt is futok nem leszek szomorú (maximum semleges). De most azért pozítiv érzéseim vannak. 

 

*Gyomrom azért negatívan viselkedik, bár futás közben nem zavart, de tegnapelőtt, tegnap és ma futás előtt is gond volt vele. Futást végigkibírta, de amint befejeztem bejelzett...Fura...De sanszos hogy diétához (is?) köze van. Mindenesetre ha folytatódik lehet előbb befejezem. De azért nem stresszelek ezzel kapcsolatban Vivit tekintve, nem érdekel már. 

 

Alig várom hogy vége legyen a diétának és kicsit visszább jöjjön a forma és akkor odabaszok.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:17:57 3 05:59 10.03 21 0 142 133
00:45:19 9 05:02 11.92 52 0 181 163
00:06:11 1 06:11 9.70 5 0 146 137
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!