Pepe88 egyéb

JOBB hátsó COMBHAJLÍTÓ (HÚZODÁS) 2023.03.18 Szombat, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:01

Edzésleírás

*MA tudom kijelenteni hogy meggyógyultam, ezért összefoglaló:

(De a sérülés már a múlté)


JOBB hátsó COMBHAJLÍTÓ (HÚZODÁS)


Pár nap után jöttem rá, hogy ugyanígy hátsó combhajlítomat terheltem túl maraton előtt! Igaz, arra nem emlékszek hogy melyiket/ugyanezt a jobbot, vagy a balt...Fogalmam sincs már... De egy kicsit másképp is érzem. Akkor más volt a panasz, akkor éreztem, ha nem voltam bemelegedve 1-2 héttel utána is. Most egészen másképp érzem (részletek lejjebb)

 

 

2023.03.08: szerda

Sajnos a mai résztávon kicsit (?) meghúztam (?) a combom. Nem volt hirtelen lépés vagy ilyesmi, mégis teljesen hirtelen jött. És elég durván. Komolyan azért volt vádlinál (még tavaly), hogy le tudtam futni az edzést, de másnap lettem rosszul. Most esélyem se volt. Olyanannyire hogy levezetni sem tudtam...

 

Valószínű a leginkább kiváltó ok a:

-kevés alvás, pihenés volt, és ezért fáradt voltam

-de amúgy is nyilván egy kicsit lehet fáradt a lábam, szervezetem (bár én egyáltalán nem éreztem annak, ennél sokkal erősebb blokkom volt még februárban, akkor jobban ki voltam fizikálisan és mentálisan is). Bár a lábam most eléggé fáradt (vasárnapi verseny miatt), de nem éreztem edzés előtt semmi előjelét ennek

Este aztán kicsit jegeltem, meg krémeztem....

 

 

Sérülés történet, history a jövőre nézve majd:

 

2023.03.08 szerda: résztávozás közben kicsit meghúztam

2023.03:09 csütörtök: elvileg mára valamilyen kombó edzés lett volna, de meg se néztem mi van, semmilyen mozgást nem csinálok, hogy minél előbb helyrejöjjek. Egy kicsit azért jobb. Fura módon inkább a bal combomat érzem (pedig a jobbat húzhattam meg). De azért jobbot is érzem nyilván. Ha muszáj lenne tudnék ma kocogni és szerintem  nem okoznék gondot (pl. ha laza 10km-t kéne futni az lehet menne...Résztáv/erős futás nyilván nem, vagyis ha menne is nagyon nagy rásérülés veszéllyel járna). De nyilván eszem ágában sincs semmit se mozogni (ráadásul ma sem aludtm, tegnapi 4,5órára jött 6óra...). 

 

Sokat krémeztem, otthon jegelem a lábam, és megyek hidegkamrába is.

 

2023.03.10 péntek:

Első 12 órában nagyon sokat javult (szerda este->csüt reggel), reménykedtem hogy ha ez megmarad, akkor az erősebb (iram/résztáv?) futás is menni fog ma. Javult továbbra is elég sokat csütörtökön, alig éreztem napközben. Viszont ma reggel megnéztem kocsiig hogy hogyan esik a kocogás, és azért éreztem. Szóval így nem hogy résztávot, de még laza futást sem rizikózom meg. Inkább +1nap pihi..

 

 

2023.03.11 szombat:


Ugyanúgy éreztem magam mint tegnap, pénteken. Napközben semmi panasz, nem érzem a combom. De ha elindulok futni, kocogni (boltba 10métert megnéztem), akkor azért kicsit éreztem hogy ott még húzodik. De napközben nem érzem!?! Nagyon mennék már...Ma végre legalább mozogtam, úsztam, és nem tudom hogy bebeszéltem-e magamnak, de úszás közben/a végén kicsit elkezdtem érezni...De nem vészesen, meg nem zavart, meg utána sem éreztem igazából. Holnapi napra már (laza) futást tervezek.

 

2023.03.12 vasárnap:

Első 24-48órában úgy éreztem gyorsan javult, de aztán/azóta beállt/stagnált. Hétköznap alapból nem/semmit nem érzek. De ha megpróbáltam futni/kocogni pl. boltba éreztem hogy azért ott húzodik. De belülről is úgy éreztem, hogy nem vészes, azt a véleményt kaptam, hogy megpróbálhatok futni , és amúgy sem bírtam ki, úgyhogy elmentem ma letesztelni. Érzésre úgy voltam vele, hogy szerintem menni fog a futás. Ha tape-elve lennék, akkor 100% hogy mai laza menni és holnapi erős/résztáv is. Viszont rossz volt ez a (meg)érzésem. Ma nem volt tape-elve (hétvégén nem találtam senkit), és eléggé éreztem. Ezért előbb abba is kellett hagynom. És hiába lesz tape-m hétfőtől/holnaptól, még ha teljesen el is múlik az érzés, fájdalom, még azért pár napig biztosan pihentetem. Ez a mai egy jel, hogy ne erőltessem. Remélehetőleg jövő héten helyrejön és aztán lesz/lenne még 3 (erős) hetem egybe...Ez az optimista verzió. De lelkileg eléggé ki vagyok, hiányzik a sport, a mozgás, hogy kinyírjam magam, hogy elfáradjak... :(

 

2023.03.13 hétfő

Vasárnap futás után sokkal jobban húzodott egész nap a combom. Mára ez csökkent, de nyilván megmaradt. Ma elmentem és kaptam tape-t, remélem ez segít...De továbbra is pihentetés, minden nap hidegkamra, itthoni jegelés, SMR...

 

2023.03.14, ked

Motivációm teljesen elveszett sajnos... :( Nincs semmi kedvem edzeni...Pedig szuper motivált voltam még múlt héten, hiába voltam fáradt. Most hogy ilyen hosszú idő kimaradt egyszerűen semmi kedvem semmihez. Pedig holnaptól kéne erősíteni meg úszni, stb, de ezekhez totál semmi kedvem. Meg igazából futni sem tudom mennyire lenne kedvem...

A sérülés maga nem tudom milyen állapotban van: tape rajta van, és azt érzem hogy az feszül, stb...De még pihentetem pár napot az tuti, mielőtt újra megnézem.

 

2023.03.15/16 szerda/csüt:

A lábam továbbra sem tudom, hogy milyen állapotban van. Tape rajta és nem mertem megnézni még hogyan reagál. Inkább pihentetem, abból baj nem lehet. Kicsit mozogtam ezeken a napokon, ekkor nem zavart, éreztem. Csak azt éreztem hogy a tape van rajta, feszül.

 

2023.03.17, péntek: ELSŐ FUTÁS!

Ma megpróbáltam a futással és egészen okésan ment. Érzem azért a combomat, igazából előző 3 napban is éreztem, de másképp, máshogy. Gondolom azért, mert a tape miatt máshogy terheltem vele hétköznapokon. Illetve el is szoktam a futástól, mozgástól. 

 

2023.03.18 szombat: MÁSODIK FUTÁS!

Lábam jól reagált első futásra, úgyhogy másnap is elmentem futni. 2 kör fokozóra. Közben sem volt bajom. Inkább csak a kihagyást éreztem. Továbbra is be vagyok tape-elve, biztonság kedvéért. Szerintem most már mondhatom azt, hogy a sérülés a múlté.

Talán túl sokat is kihagytam, túl biztonsági volt? De hát vasárnap (03.12) nem tudtam futni egyáltalán.Hétfőn (03.13) kaptam tape-t, és pénteken futottam (03.17) futottam előszkör....Legkorábban is talán szerda-csüt körül lehetett volna értelme megpróbálkozni futással. És azon az 1-2 napon nem múlik semmi. Szóval nem bánom. Legalább tényleg kipihentem a sérülést, nem erőltettem túl. 

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!