Pepe88 futás

3 nagy kör, normál-közepes-enyhén lendületes tempó2022.02.04 Péntek, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:35:00

Távolság

18 km Szint: 107 m

Tempó

05:17 p/km (11.37 km/h)

Pulzus

Átlag
138
Minimum
0
Maximum
149

Edzésleírás

POLAR

GARMIN

(POLAR pulzusmérője továbbra sem jó, de Bp-n ezt majd kicserélem)

 

Vádlisérülés/hétfői túlterhelés miatt teljesen bizonytalan voltam a mai edzést illetően. Alapvetően résztávozni vitt volna a szívem/kedvem. De tegnapi tesztfutáson azért erősebb résznél kicsit jobban éreztem a vádlim. Akkor úgy éreztem, hogy a normál futás menne, de ahhoz túl sok kedvem nem volt. Szóval résztáv/Tomiékkal Teide/nromál futás között vaciláltam. Későn keltem, ezért Teide-ről lemaradtam, maradt hogy futok valamit. Nagyon magas pulzussal keltem, (nem is volt még soha ilyen magas), így aztán duplán volt indokom az eszemre hallgatni...:Maradtam egy normál futásnál. Tegnap úgy éreztem, hogy ez menni fog majd, és az első/második kör után bármikor dönthetek úgy, hogy abbahagyom. Míg résztávnál fájó lenne mondjuk első résztáv után abbahagyni.

 

Renivel beszélve arra jutottam, hogy gyorsítani kéne a normál tempómat. Korábban ezt a 3kört, 18km-t 5:45-ös tempbóan kellett futnom, 2x is megcsináltam 5:40 körül, de éreztem, hogy van/lenne benne bőven lehetőség gyorsítani, úgyhogy ne legyen nagyon erős az edzés. Alapvetően a terv így 5:20-5:30 között volt. De ez ugye egészségesen lett volna a terv.... Normál reggeli pulzussal, vádlifájdalom nélkül.

 

Szóval fogalmam sincs ez a mai futás hogy alakult így/ilyen jól...Benne volt kicsit az, hogy egyrészt 3hetes edzésciklus és tenerifei mostani ciklusom egyik utolsó edzése. Valamint annak az öröme, hogy tudok futni, nem zavar/fáj a vádlim. Ezért, ezek miatt vittek kicsit jobban a lábaim. A vádlimat éreztem közben,meg utána, nem 100%-os, de nem zavart , akadályozott semmiben, remélem ez így is marad.  Eleve örültem volna már annak is, ha 12km-t lefutok 5:30-ba...Ehhez képest nyilván nagyon örülök. De induláskor úgy voltam vele, hogy óvatosan kéne kezdeni, és mondjuk első kör (6km) 5:40, utána 5:30, és utána 5:20.

 

Egy kicsit, sőt nem is kicsit, inkább 2 fokozottal gyorsabb/erősebb volt ez az edzés, mint kellett volna/gondoltam. Főleg holnap reggeli pulzusra leszek így kíváncsi...Terveztem holnapra, szombatra egy Teidet, de mai futás közben arra jöttem rá, hogy sanszos, hogy az vasárnapra fog tolodni. Egy kicsit azért ez erősebb volt a kelleténél, de nem volt vészes/nehéz. Viszont így nem tudom, hogy ezt így milyen kategóriába írjam be. Hosszú futásnak nem nevezném,mert egyáltalán nem volt hosszú, nem volt a távval gondom. Hosszú iramfutásnak sem mondanám, az 5percestől kezdődik. Normál futásnak sem nevezném, mert annál azért a táv miatt egy kicsit nehezebb volt. Úgyhogy új kategóriát találtam ki ennek, hosszú lazább iram.

 

Érzésre full egyenletesen futottam. Azért a harmadik körben látszik, hogy az emelkedős/murvás harmadik kör középső 2km-n (14-16) kicsit jobban lassultam, és ez megmaradt az utolsó aszfaltos 2km-re is (16-18). Belülről ezt nem éreztem teljesen, vagyis hát olyan ~16km környékén kezdtem érezni hogy fáradnak a lábaim, de nem vészesen. Szóval végülis azt hiszem ennek tudható be, hogy kiérve az aszfaltra maradt a "lassabb", 5:25-ös tempó. Ha utsó 4km nincs, akkor valami 5:12-5:14 körüli átlagra jöhetett volna ki...

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!