Pepe88 egyéb

2017.09.03 Vasárnap, 23:59:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:00

Edzésleírás

Faddon idén (https://edzesonline.hu/edzes/2757223) 250/129, de korcsoportban csak 12/9. Nagyon a felkészülés elején voltam és ugyan kipihentem voltam, de egyértelműen edzőversenynek fogtam fel.

Budapestmanen idén (https://edzesonline.hu/edzes/2788441) 573/148, korcsoport 53/15, de budapesti versenyeken nagy a mezőny és gyengébb, mint egy vidéki versenyen

 

2013-ban Ózdon 13/7 lettem, férfi amatőr korcsoportban meg 5/2 (elittel együtt 9/6). Most azért szerintem többen leszünk, mert megvan a maximum nevező. Ha mondjuk lenne ~10induló és úgy érnék el dobogót, annak örülnék. 

 

 

Férfi amatőr korcsoport 9/2

Férfi összes korcsoport: 15/8 (6 profi volt, nyilván mindenki lenyomott)

Összes férfi (???: legalábbis 6-7.korcsoport): 34/13

 

 

Szóval ha %-okban nézzünk, akkor mindenhogy jobb lettem. Összesítettben is előrébb végeztem, korcsoportban is, mert többen voltak. De nem volt erős az amatőr mezőny. Nyilván Faddon, de kb bárhol máshol erősebb mezőny van. Budapestmenen van talán hasonló mezőny, de ott hatványozottabban nagyobb, ezért nincs esély elől végezni. Szóval azért ezt a 2.helyet nem kell túlmisztifikálni, de azért örülök neki nagyon!

 

Verseny után gondolkoztam azon, hogy hazainduljak és ne várjam meg az eredményhirdetést, mert siettem haza a magyar-portugál meccsre. Nem volt még ekkor eredménylista és pesszimista voltam. (Ekkor azt hittem hogy ugyebár legalább 2-en lefutottak a korcsoportból, nem tudtam hogy aki megelőzött futáson az körhátrányban voltam). De azért maradtam, mert 4-6.hely kap oklevelet, szóval legalább olyanom legyen...

 

A versenyről:

Úszás: nem nyomta, mert nem kellett

1.depó: bénáztam, de nem számított

Bringa: eszem ágában nem volt, hogy edzésen kigyorsításokat, meg kanyarokat gyakoroljam. Egyrészt túl későn tudtam meg, hogy jövök Ózdra, szóval eleve Budapestmanre építettem fel inkább edzéseket. Ha így készülök lett volna esélyem elmenni az elejévél. De túl sok a ha. Így nem volt esélyem kanyarok miatt. Elég sokat, 70%-ot mentem egyedül és lendületes, vagy épp közepes-laza tempóban. Szóval nem az a klasszikus sprint, ami a csövön kifér

Futás:Ez csak lendületes-erős volt. Részben a talajviszonyok miatt, részben a motivációm miatt. Nem is azért, mert nem volt kire/kivel futnom. Valahogy belülről nem jött a flow. Csak a talajra nem tudom fogni, egy fokkal mehetett volna erősebben.  

 

Nagyon sok a ha....lett volna esélyem nyerni korcsoportban (ami még szintén nem egy túl nagy eredmény, de azért mégis első hely lett volna, ha):

-nem szarozok az órával! Féluton jöttem rá, hogy nem hoztam el a sima stopperemet, azzal mérhettem volna az úszást, meg depó időket pontosan. Illetve verseny után jöttem rá, hogy kellett volna. Futáson amúgy sem néztem meg soha az órámat, szóval ha jövőre jövök sima stoperrel mérek úszást, depókat és futást, illetve futáson lap-eket nyomok majd. Bringán meg rajtamaradna az óra és ott úgy esetleg nézem a tempót, de ugyebár ott is fölösleges, megyek majd az élboly mögött. Futáson sem kell néznem se pulzust, se tempót, csak futni.

-A legfontosabb, ha tudok kigyorsítani és kanyarodni és megtudok maradni az élboly mögött a bringán! Akkor lett volna előnyöm bringán!

-Illetve ami még szintén fontos lenne, ha tudom hogy állok. Ha mondjuk ottmaradtam volna bringán, akkor a korcsoportos győztes pont a legvégén ért volna útol és mivel hátulról jött szerintem lefutott volna. De ha futás 2.körében megtudom hogy 2perc előnyöm van, 1.helyen futok, de a mögöttem levő 4:05-ös tempót fut, akkor az biztos kihozott volna belőlem (egy magamhoz képest) brutálisan erős futást. 

-Illetve utolsó 2hétben rámjött 2-2,5kg. A betegség 2-3hete megtört lelkileg, az alatt is ettem és utána sem tudtam visszajönni a "zónába". Bár nem bűnőztem igazából, de sokszor ettem este :(

 

De túl sok a ha, mindenesetre tanultam ebből és ha jövök jövőre ezeket a tapasztalokat felhasználom!

 

 

Össz idő: 1:28:41 (2013-ben 1:23:55), idén egy fokkal (de csak eggyel!) volt hosszabb a pálya. rövidebb volt az úszás,(300m) de +1 kör (1,2km) volt a futáson) Bringán sok múlt. 4 éve 38,3-as átlag jött ki, idén 35,5-ös. Akkor is bajom volt a kigyorsításokkal, de végig ott maradtam a bolyban és az elején csak 6-an, de a végén már 12-en voltunk. 

 

Utóirat: ami nagy pozítivum és elfelejtetem, az hogy SEMMI BAJOM NEM VOLT verseny előtt! Illetve ahogy ezt kezeltem. Betegségből helyrejöttem, de budapestmanen vádlim készült ki. Szombati futás után tudtam hogy az nem okozhat gondot, de ott meg meghúztam a hátam és másnapra, a verseny reggelére sem múlt el. De tudtam, vagyis sejtettem hogy beképzelem, bestresszelem és nem fog gondot okozni. És verseny előtti bemelegítésnél, ráhangolodásnál már nem éreztem semmit, adrenalin elvitt mindent. A bemelegítésem parádésra sikerült, ilyen jó még sehol nem volt. 12:10 körül mentem 1 kört bringa pályán, 12:30-tól bedepóztam, lazítgattam. Megnéztem 13:00-kor a váltó és senior rajtot. 13:10-től kocogtam egy kört, hogy megnézzem futópályát+repülőztem. 13:30-tól meg gimnasztika, 13:50-től meg úszkálgattam. Érzésre teljesen be voltam melegedve és ilyen sose volt. Mindig hiányzott valami, vagy fájt valami és amiatt féltem , vagy sietni kellett valamivel és stresszeltem. Kár, hogy nem bemelegítésre jöttem, hanem versenyre :D

Edzésszakaszok

Idő Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

SchZol képe

SchZol 2449 napja

Király vagy Pepe! Remélem egyszer még valahol összecsapunk. Meghoztad a kedvem a versenyekhez.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!