Pepe88 bringázás

2013.06.30 Vasárnap, 10:45:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:16:58

Távolság

89.54 km Szint: 770 m

Tempó

02:12 p/km (27.28 km/h)

Pulzus

Átlag
144
Minimum
0
Maximum
171

Edzésleírás

GARMIN

 Itt csak 770m szintkülönbség, de a versenykiírásban 1000volt. Szerintem is inkább utóbbi volt..

 

Legbrutálabb bringapálya a profik szerint is. Sík nem volt szinte...vagy fel mentünk, vagy le. Brutál szél volt, első 50km-en szembe/oldalszél. Visszafele minimális hátszél, de azt az oldalszél lenyomta szerintem (vagy csak én fáradtam el és nem nagyon éreztem).

 

Elszúrtam mindent amit lehetett...

-nem pihentem rá eleget

-tegnap kicsit állítgattunk a bringán, mivel inkább edzésnek tekintettem a versenyre, ezért nyugodtan megszegtem a verseny előtt nem kisérletezünk szabályt. Nyereg kicsit magasabban van, viszont a dőlésfoka kicsit más és szerintem emiatt brutál mód megfájdult a hátam/lapockám/medencém, vagy fogalmam sincs mim, de valami arrafelé

-nyomtam mint az őrült az elején és kifingtam...

 

 

Igazából az volt a tervem a versenyre/edzésen, hogy alonso előtt fejezzem be a bringát. Úszáson jobb vagyok, bringa kb. egál (de ő jobb formában van), futáson jobb (és én amúgy is megyek párszor mosdóbe). Ehhez képest amikor hallottam, hogy 40percet úsztam (meg azért éreztem is a vízben hogy ez szar) tudtam, hogy itt úszáson nem szedtem össze előnyt. Láttam is őt a depóban, kb. 1perccel előttem mehetett ki bringázni. Hasonló kamikaze taktikát válaszottam, mint tavaly szombathelyen. Életem legjobb bringázást ott hoztam össsze, mert Zolit üldöztem. Emlékeim szerint az is dombosabb pálya volt, de az ló**** volt ehhez képest. Mondjuk így utólag nem is tudom, hogy bánom-e-e a kamikaze taktikát. Megpróbáltam, nem jött be, de legalább bátor voltam :) Spint távú pulzussal kezdtem az első 5km-t, 166-os átlaggal, 171-es max-szal...

Kall-i időfutam teszten úgy 145 átlagot mehettem, 164-es max-szal (az is a hegyen!). Az eleje most csak dombos volt, nem is hegy, szóval brutál mód kinyírhattam magam...Az első 5km full erős volt, aztán a következő 10-15öt is megtoltam, de folyamatosan visszavettem, mert éreztem, hogy sok lesz. Somogyszili fordítonál (~28km) alonsonak úgy 45mp volt az előnye. 40-45km-nél értem útol, egy lejtőn el is mentem mellette, viszont egyből visszaelőzött és úgy 20-70méterrel előttem ment sokáig, látótávolságon belül maradtam úgy 15-20km-ig. A táv utolsó harmadára viszont behaltam, az utolsó 30km nagyon szarul ment. Addig csak a "hegyekre" váltottam le kistányérra, most minden könnyebb emelkedőt is azon mentem. Hátam is kikészült ekorra teljesen.

A stoplim is szétment, sokszor "kiesett" a pedálban...szerencsére azért végigtudtam menni benne, de mostmár tényleg ideje lesz cserélni.

 

Frissítés: pocsék, kevés. Nem tudom, hogy kéne, nincs sík...felfelé nem lehet és lefele is nyomni kell, különben sok idővesztés...bringa legelején egy banán, 35km-nél egy csoki, 60-65km-nél az igali emelkedőnél egy magnézium, 75km-nél még egy csoki. Kétszer pedig megálltam a frissítőzónákban kulacsot tölteni (egyszer vízért, egyszer izóért).

 

 

 

A végén mondjuk hátszelet nem éreztem, de azért talán mégis volt, mert utolsó 10km-n azért "normális" tempót mentem. Közrejátszott, hogy 40-50km-nél elég komolyan felmerült bennem, hogy nem folytatom a versenyt, 70nél meg kb biztos voltam, hogy bringa után kiállok. 

 

Tanultam/tanulok remélhetőleg ebből sokat.

 

 

Nem volt egy kellemes bringa...

-brutál szintes, kemény pálya (ezt mondjuk tudtam)

-köcsög szél (ez benne van, variancia...)

-nagyon rossz útminőség (ez viszont tiltelt nagyon :(() Még magyarországon is rossz volt, a dunakanyari/pilisi útak is jobbak, ahhoz viszonyítottam, nem a némethez. Viszont az autósok rendesek/jófejek voltak legalább.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:16:58 89.54 02:12 27.28 770 66 0 171 144
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!