Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 282 670 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Adidas Supernova Glide 2

Eperszem    3796 napja

Termék: Adidas - Supernova Glide 2

Összefoglalás

Elsősorban kis súlyú futoknak ajánlanám ezt a  cipőt, hiszen csak ezzel a súlycsoporttal tudtam tesztelni :) Aszfaltra javasolom elsősorban, a supernova glide erőssége a gyors futás! Számomra terepen is lenyügöző volt, de ehhez hozzá kell tennem, nem vagyok egy tapasztat terepfutó. 

Részletes teszt

Prológus

 

Nagyon nagy öröm fogott el, amikor megláttam a tesztelők között a saját nevem, azt hiszem le sem tudom írni igazán azt az érzést. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a lehetőséget. Ezután már csak vártam, már nagyon vártam ŐT :)

 

Érdekes, de centire ki volt ez számolva…. az előző és egyetlen futó cipőm meg adta magát az utolsó napokban. Hétfőn a jobb, kedden meg a bal légtalp repedt szét, amit nagyon hamar meg is érzett a lábam. Most már tudtam,csak akkor futok legközelebb, ha a kezemben lesz az én csodaszép cipőm. Közeledett a hétvége, jaj most mi lesz velem futás nélkül? Erre Pen írt, hogy pénteken mehetek érte az adidas boltba, öröm és boldogság :)

 

Péntek reggel minden bátorságom összeszedve, 2 hét munkaviszony után elkéredzkedtem előbb, de szerintem tök meggyőző volt az érvem :) Így munkából kivételesen nem az oviba, hanem az Adidas boltba rohantam. Még délelőtt a honlapon, alapos mérlegelés után felállítottam a szín sorrendet. Na ezt feleslegesen tettem. Azt mondta az eladó hölgy, hogy rózsaszín – szürke nincs,  a kék akciós, így pirosat tudnak adni.  Belebújtam a cipőbe, nagyon kényelmes, ezt már egyből éreztem. Léptem benne párat, abszolút meggyőző volt. Gyorsan végeztem, kedvesek és segítőkészek voltak a bolt alkalmazottai.

 

Hazafelé morfondíroztam,  mérlegeltem annak az esélyeit, hogy tényleg beleférne a nike kütyüje az adidas kütyü helyére…. De jó lenne! Otthon nem is vártam sokáig, teszteltem ezt a számomra igen fontos kérdést! És IGEN, befér! :)

 

 

Cipő és tesztelője adatai

 

Gyártó: Adidas

Modell - méret: Supernova glide 2 - 38-as méret

Típus: kifelé dőlő és neutrális stílushoz ajánlott.

Edzések: 9 futás összesen 58 km

magasság - súly: 156 cm 50 kg

Stílusom: neutrális

 

Szinte mindig itt, a környéken futok. Körbe a lakótelepen aszfalton, esetleg kint a futópályán, az összeszokás idejére is szokásos lakcsi köröket terveztem. Sőt a tesztelés nagy részét itt végeztem, mellé még salakot és terep futást terveztem. Aleírt edzéseken kivül volt pár kósza futás, hasonló élményekkel, mint amiről alább szó esik, így ezek miatt nem ragadtam klaviatúrát :)

 

 

Supernova Glide 2 vs. aszfalt

 

Az első futás - lakótelep, aszfalt- 4,5 km – laza futás…. igen ez szerelem lesz:) 

Fényképezőgép még villant egyet-kettőt, Apafej velem örül, Dorci lányom is bele bújik a cipőbe, ő is dicséri. Na, de ideje indulni. Nincsen konkrét tervem, egy kényelmes futást tervezek, hogy tudjak a cipőre figyelni. Már az első méterek alatt érzem, hogy ez jó, sőt nagyon jó! 

 

Ami nekem elsőként feltűnik, hogy mennyire sokat jelent a cipő súlya. Na persze ezt eddig is gyanítottam, de nem volt rá még lehetőségem, hogy erről tapasztalatot szerezzek. Az előző cipőm jóval nehezebb volt, így természetesen örülés van, megkezdhetem a jó tulajdonságok listáját. Miközben ezen gondolkoztam, már lassan az első kör végén tartok. Biztosan tudom már, hogy sokkal jobb ebben a cipőben futni, mint a régi nike csukámba. Sokkal gördülékenyebb, igazából úgy érzem viszi a lábam, sokat segít nekem.

 

Van egy rész a lakótelep egyik sarkán, ahol a fa gyökerei annyira megvastagodtak, hogy az aszfaltot is kipúposítják egy részen. Általában itt kicsit félre szoktam húzódni, mert nem esik jól a talpamnak egy cseppet sem. De természetesen most kipróbáltam, hogy lássam mennyire veszi az akadályokat jól a glide. Hát simán átment a vizsgán, én nagyon meglepődtem, hogy ilyen jól ellensúlyozta a talaj egyenlőtlenségét.

 

Így elsőre, nagyon kényelmesnek tűnik a cipő, jól esik benne minden mozdulat. Magas talp és sarok része hamar bemutatja tudását, csillapítás csillagos ötös!

 

 

lakótelep, aszfalt 5.4 km - amikor porszem csúszik a gépezetbe

Óriás lelkesedés jellemzi az indulásom, juhuu folytatom a tesztet! Szépen haladok, minden jól megy, kényelmes a cipő, tartja a lábam, nem csúszok, épp azon gondolkozom mai edzésről mit írjak majd. Jobb lábam talprészén kellemetlen érzés fog el, jaj mi van ott? Mi nyomja? Megállok, cipő le, zokni és talpbetét megigazít. Mehetünk tovább…. na de még mindig zavar ott valami. Megint megáll, megigazít minden, ami mozdítható. Eredmény 0. Baj van. Ez a szuper csuka, kikezdi a lábam. Igazából teljesen meg vagyok lepve, erre nem számítottam. Főleg hogy a leírásában is szerepel „szinte észrevétlen varrások”, így kicsit csalódott vagyok. Nem keseredem el, nem adjuk fel ilyen könnyen. Hát milyen szerelem lenne ez, ha máris meghátrálnék? :)

 

Még másfél kört kínlodom végig. Egyben biztos vagyok már, lesz egy csodaszép vízhólyagom.

 

 

lakótelep 6,6 km – fáradás, és vízhólyag

Gondoltam egy vastagabb zokni átsegít a nehézségeken, és mit nekem probléma… még, hogy töri a lábam. Sajnos nem, itt nem csak a vízhólyag, hanem már a héten beszerzett sérülésem is nehezítette a dolgom. De nem akartam feladni, végül előbb befejeztem a  futásom mint terveztem, de így is 6.6 km megvolt.

 

Azért mindenképpen a cipő javára írható, hogy nem adtam fel elöbb, sőt egyáltalán hogy lementem ma futni. Igazából rengeteget számít hogy a cipő ennyire gördülékeny, hiszen olyan jó érzés, hogy ennyire segíti a mozgásom.

 

Újabb fontos tulajdonság kerül a listára: sokkal kevésbé izzad a lábam, a cipő szellőzése kíváló!

 

 

lakótelep – 6,6 km – kipihenten és összeszokva

Sokszor tapasztalom azt hogy pár nap pihi után egyszerűen sokkal jobban megy a futás. Most sem terveztem a pihenőt, de pár nap összejött, persze a lábam sem volt 100-as, a vesémet megtámadta a légkondi, és időhiányban is szenvedtem erősen, de úgy érzem lassan újra belejövök a munka  - család – sport időbeosztásába.

Na visszatérve a futásra. Úgy indultam neki, hogy 2 vagy 3 kör, meglátjuk, hogy megy. Nagyon vártam már a futást, 3 hete kezdtem a munka helyemen, még van izgulni való bőven, így hiányzott már a feszültség levezetése nagyon. Ahogy elindultam már éreztem is azt a felszabadító és nagyon kellemes érzést, azt gondoltam sosem állok már meg :)

 

Végig minden a legnagyobb rendben a kis topánka irtó kényelmes és puha. Néha komolyan olyan érzésem van mintha, gyorsítana. Úgy értem ha nagyon lelassulok nem is esik jól, meg megdobbant egy – egy ponton. Jól is esik kicsit bele húzni. Maradnék még szívesen. Suhanok a sötétben miközben fülembe Lovasi András énekel valami 'nagyon elgondolkodtatót’, méterről méterre egyre jobban és boldogabban érzem magam, feszültségnek már nyoma sincs. Sajnos az idilli hangulatom megzavarja, a 6. kilométernél jelentkező külső térdfájdalmam …. itt eldől, ezt a kört befejezem és fel kell mennem, tapasztalatból tudom, már nem menne a folytatás.

 

Mindent összevetve futásról futásra egyre közelebb kerül a szívemhez, puhasága – kényelmet, párnázottsága – stabilitást, pehely súlya – gyorsaságot, felső borítása – tökéletes légáteresztést biztosít számomra. Mi kell még? :)

 

 

lakótelep – 8 km – tempó futás

A körülmények extrémek, még este 9-kor nagyon meleg van, levegő nem mozog. Készültem A és B tervvel is, attól függően, hogy viselem a meleget. Mert a nagy hőség bizony számomra ellenség, egyszerűen úgy érzem mintha valaki ülne a mellkasomon….

 

Szóval két tervem volt, ha jól viselem a meleget, akkor egy hosszú távot terveztem. Na ez a „hosszú” picit viccesen hangzik nektek, akik 24-48 órákat kocogtok át. Ha nem bírom annyira jól, akkor megtesztelem a lábbeli gyorsulását. Egy biztos volt, kell egy kör, bemelegítésnek. Közben le – lenézek a lábamra, mit is érzek. Minden okés, szeretem ezt a cipőt. Puha, kényelmes, jól esik a praclimnak, és most be is ugrik ahogy a leírásában szerepelt, hogy zokniként illeszkedik a lábamra, és tényleg ez így van. A lakótelep felújítás alatt, így van lehetőségem megfigyelni mennyire csúszik a talprész, ha az aszfalt tiszta homok. Hát most sem tudok kötekedni, ha nem látom, fel sem tűnt volna, hogy bármi van az úton.

 

Első kör után, bemelegedve úgy érzem, inkább a tempózást választom. És hamar rájövök ez egy jó döntés volt, mert megtaláltam a cipőnek az erősségét. Hihetetlen jó volt benne gyorsan futni, mintha minden egyes elrugaszkodásnál segített volna egy picit, élveztem nagyon. Így a következő 3 - 4 kilit végig tempózgattam olyan 4 - 4,5 perc/km -el. Azon gondolkoztam közben, hogy mennyire jó lenne ha ilyen tempóban tudnék futni mindig… Egyrészt mennyire felszabadító érzés, másrészt akár közlekedhetnék futva is :)

 

Az utolsó 2 kilométernél, megint érzem, hogy töri a lábam, jobb középen. De miért csak az egyik lábam? Akkor valamit nem csinálok jól. Nem baj, nem ijedek meg, tuti megszokjuk egymást, más lehetőségünk úgy sincs. :D

 

Supernova Glide vs. terep

 

Terepfutás – 5 km 

Extrém körülmények megint akadtak, a hőség, és  két kedves kísérő társam, akiknek még igen nehezükre esik a futás, hiszen csak most fogtak bele :) Semmi gond, megbeszéltük ha kell, sétáljanak csak, én meg előre futok és  vissza. Mára a közeli patak a cél, ott aztán lehet terepen tesztelni, az biztos. Felkészülten indulunk, szúnyog riasztóval jól befújva magunkat. Tudjuk, hogy szúnyogok hada vár ránk….

 

Odafelé kb. 1 kilométernyi aszfalt út vezetett, ezt egy gyorsabb tempós gyaloglással tettük meg, gondoltam melegedjenek csak be a Lányok. Ahol a föld út kezdetét vette, elkezdtem kapkodni a virgácsaim, és örömmel tapasztaltam, hogy kitűnő helyet választottam annak a  tesztelésére, hogy miként reagálunk mi ketten: én és a cipőm, a gidres-gödrös talajhoz.

 

Pár száz méteren homokos, kövekkel gazdagított út jött, és be kell valljam meglepődtem. Én nagyon nem szeretek ilyen részen futni, mert meggyőződésem, hogy kibicsaklik a bokám, és lesérülök. Ezért nem is szoktam terepen futni, most is csak a teszt kedvéért tettem kivételt. És láss csodát! Rájöttem, csak az előző  cipi nem volt jó, mert az  új topánkámban kimondottan élveztem a futást, teljes mértékben jól tartotta a lábam, a nagyobb köveket, fű csomókat alig éreztem meg. Tapadása itt is nagyon jól szuperált homokban, föld úton és füvön egyaránt. Volt egy nagyobb lejtő, főként homokos, de középen egy füves sávval, abszolút jól kapaszkodott a cipő. Supernova glide-nak felfelé sem volt kihívás ez az emelkedő, a gazdáján már azért talált fogást.:)  Szóval el is döntöttem, ki fogok járni ide, itt jó kis edzéseket tudok végezni a  fél-maratoni készüléshez.

 

 

Supernova Glide vs. futópálya (salak)

 

Hosszú futás - 11km - salak és aszfalt

Ezt az utolsó megmérettetést már előbbre terveztem. Amikor pár napja ki mentünk este a sportpályára, sajnos zárva volt, pedig esténként nyitva szokott lenni. Utólag nem bánom, mert így kaptam egy szuper ötletet. Kb. 3 kilométerre tőlünk az Erzsébet- ligetben, van egy szuper pálya, menjek oda. Útban oda felé jöttem rá, hogy ha már oda- vissza 6 km az út, akkor a salakon nem résztáv lesz, hanem megpróbálok egy hosszabb távot futni. Számomra a 10 km feletti táv már nem kicsi. :)

 

Kiértem a salakra hamar, neki álltam róni a köröket. És figyeltem. Lestem a cipőt miként viselkedik ezen a talajon. Itt azért már nehezebben tapadt a cipő, de egyáltalán nem volt zavaró. Azért nem volt a gyorsabb körökben sem megcsúszás. A topánkám szellőzése megint megvillantotta képességét, ahogy kellemesen fújt a szél, olyan jól átjárta a cipőt, mintha egy ventilátor lett volna rá szerelve. Kényelmes volt, nem törte a lábam és szokásához híven jól meg is tartotta.

 

A szokásos külső térd fájdalmam a salakra érkezéskor megjelent, majd 3 kör után elmúlt. Elgondolkodtató, lehet az aszfalton futást nem nekem találták ki?

 

TESZTELÉSI TAPASZTALATOK:

 

1. Pontozás:

 

Csillapítás: 5 Nagyon jól vette a cipő az akadályokat, a dimbes-dombos aszfalton is abszolút jól csillapított az egész talp hosszában. A régi cipőmben ki kellett kerüljem ezt az aszfalt részt, ahol a gyökér benőtt az járda alá, itt már nem kell, semmiféle problémát nem okoz. Elégedett vagyok vele teljes mértékben, úgy érzem vastag talprészének semmi nem okozna akadályt.

 

Rugalmasság: 5 A gördülékeny jelző, elsők között jutott eszembe erről a cipőről, lépésről, lépésre gördít előre, ezzel segítve a futásom. Az összes futásomnál azt tapasztaltam, hogy gyorsított rajtam ez a  cipő, amiért nagyon hálás vagyok. Ebből a nagyon fontos szempontból is megilleti a tökéletesség jelző. 

 

Stabil: 5 Abszolút stabil, ahogy a leírásában is már rebesgetik, hogy zokniként simul a lábamra, hát nem túlzás, valóban olyan mint egy magas szárú cipő, úgy tartja a lábam. Legjobban ezt a jó tulajdonságát a terep futásom alkalmával tapasztaltam. Sokkal nagyobb biztonságban éreztem a  lábam ebben a cipőben, mint régebben.

 

Kényelem: 4 Sajnos a saját tapasztalatom alapján, az okozott vízhólyag miatt nincs más választásom, mint hogy 1 ponttal kevesebbet adjak. Ezt az egy bakit leszámítva, elégedett vagyok, abszolút kényelmes. Sehol máshol nem nyom, nincs semmi irritáló varrás.

 

Design: 4 Eszembe nem jutna design alapján cipőt választani, de ha már le kell írnom őszinte leszek. Nekem ez a cipő túlságosan szép is, olyan túl letisztult. :) Én ha már csak ez a szempont lenne a döntő, egy színesebb, vidámabb cipő mellett döntenék. Szóval ha súghatok adidaséknak, bátran szálljanak csak el színek terén mindig, mert sok modellnél nagyon jól megy nekik. 

 

2. Záró kérdések:


A tesztelt modell legjobb tulajdonsága: Picit kellett gondolkoznom, hogy melyik tulajdonságát is emelném ki. Aztán beugrott a gyors futásom és rájöttem, ez a cipő a gördülékenység királya :) 

 

A tesztelt modell legrosszabb tulajdonsága: Most hogy a lábam vagy a cipő a hibás nem tudom, de az egyetlen fájó pont számomra:  az oldalsó 3 csík találkozása a talprésszel és az ebből keletkező vízhólyag. De 3 futás alatt túl is léptünk ezen :)

 

Kinek ajánlom: Elsősorban kis súlyú futoknak ajánlanám ezt a  cipőt, hiszen csak ezzel a súlycsoporttal tudtam tesztelni :) Aszfaltra javasolom elsősorban. Számomra terepen is lenyügöző volt, de ehhez hozzá kell tennem, nem vagyok egy tapasztat terepfutó. Mint már fentebb többször említett a supernova glide erőssége a gyors futás :)

 

Vennék ilyen cipőt magamnak? Valószínűleg az ára miatt nem, de ha most döntenem kéne, hogy kifizetem a cipőt, vagy vissza kell adnom, nem hinném, hogy megválnék tőle.

Adidas - Supernova Glide 2 értékelése Megvennéd-e újra?
Akciósan valószínűleg megvenném
Rugalmasság
Nagyon rugalmas, szinte repülnek benne a lábaim
Design
Nagyon szép, legszívesebben egész nap nézegetném
Stabilitás
Nagyon stabil, soha nem bizonytalanodik el
Tartósság
Elég tartós, de 1000 km körül már megérett a cserére
Kényelem
Nagyon kényelmes cucc
Csillapítás
Kiválóan csillapít, igazán puha benne a talajfogás
Összesítés
(4.14 / 7)
Teszt értékelése
5 / 4 értékelésből

9 hozzászólás

Eperszem 3794 napja
Eperszem kpe

A teszt megírása óta bele került a cipőbe olyan 300 kili biztos, és nyugodt szívvel állíthatom, azóta is elégedett vagyok a cipővel, sehol nem csúszkál, puha, kényelmes, és már hólyagot sem okoz. :) 

Hauanita 3791 napja
Hauanita kpe

Én pedig ritkán kapok kedvet NemNike cipőhöz, de a teszted elolvasása után egyértelműen :) Bevallom, kicsit a vízhólyag bizonytalanít el.

Eperszem 3790 napja
Eperszem kpe

Huanita, sztem az ne szegje kedved, mert ha valami baj lenne a cipővel, sztem mindkét lábamon lett volna. És megmondom őszintén ezt a kellemetlen élményt már rég el is felejtettem, most már csak a jó maradt belőle.

Hauanita 3789 napja
Hauanita kpe

Mindegy, a cipővásárlás jelenleg úgysem aktuális. :)
Viszont nekem, ha vízhólyagos problémám van egy cipővel, mindig csak az egyik lábamat bántja. Sőt. Egyik cipőnél az egyik lábamon van vízhólyag, egy másiknál mindig csak a másikon. És nekem sincs fogalmam se, hogy miért.

Levicopter 3779 napja
Levicopter kpe

Már több supernovát használtam NAGYON JÓ .

gabocz 3779 napja
gabocz kpe

Érdekes olvasni a tapasztalatokat. Az "ős" Supernova Glide kezdetben nekem is csinált vízhólyagot, méghozzá pontosan ott, ahol írod: ahol a belső  támasztócsíkok találkoznak a talprésszel. És csakis a jobb lábamon. Használattal megoldódott a probléma. A mostani Glide 2-esemmel már nem volt ilyen gond. Az egyetlen negatívuma ennek a cipőnek, hogy alattomos lábujjköröm-gyilkos. Bármely tetszőleges időpontban 10-ből 5 lábkörmöm sérült, pedig az előző cipőm több, mint 2 számmal, a mostani pedig 1 és kétharmad számmal nagyobb az utcai cipőméretemnél. A 2-es egyébként mintha kevésbé birizgálná a lábkörmeimet, mint az ősváltozat. Viszont meg annyira jó cipő, hogy inkább beáldozom a lábkörmeimet. Ami megmarad, arra nyárom kenek egy kis körömlakkot, leírhatatlanul szexi látvány ;-)

Eperszem 3778 napja
Eperszem kpe

Jajj mindig később látom meg ha írnak a tesztemhez,

Gabocz, nagyon köszi, hogy leírtad hoyg supernova körömgyilkos, mert én azt hittem velem van a gond, de több körmöm oda veszett... az egyik meghalt aztán nem esett le ránőtt egy új réteg, szóval igen.. marha sexi tud lenni basszus.

gabocz 3775 napja
gabocz kpe

Én is így jártam. :-(( Arra gondoltam, hogy lehet, hogy pont ez a "zokniszerű" illeszkedés hátulütője. Pl. én kipróbáltam már több tágasabb orrésszel rendelkező cipőt is (pl. Nike), és azokkal meg az volt a baj, hogy elöl túl nagy volt a hely a talpam és a cipő belseje között, emiatt úgy csapkodott, mint valami strandpapucs, amitől kikészültek a talppárnáim. Ez a lábköröm-dolog rusnya, meg picit fájdalmas, de csillapításban, rugalmasságban én még nem találtam ennél jobb cipőt, az izületeim védelme pedig számomra fontosabb. Tökéletes cipő meg úgy sincsen szerintem...

Szigethy Miklós 3520 napja
Szigethy Miklós kpe

Vettem egy ilyen cipőtr én is, ma reggel ki is próbáltam, az első benyomások, hogy jól döntöttem, még néhány próba után ebben szeretném lefutnu a NIKE félmaratont. Remélem be fog válni, az eddigi tesztelők beszámolóit olvasva, erre jó esélyem van.