Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 851 221 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Első cipő, első élmények

hajasaniko    4041 napja

Termék: Adidas - G40170

Összefoglalás

A boldogsághoz egy cipő vezet. Csak meg kell találni! 

Részletes teszt

Egy éve vettem a cipőt, Miért futok? Mert egy ismerősöm azt tanácsolta.

Elég jól rábeszélt, mert egyik nap úgy ébredtem fel, azzal az elhatározással, hogy futni fogok. Elmentem Hervis-be, vettem egy futócipőt. Adidas, ART G40170 14 000 Ft.
Segítőkész volt az eladó, azt tanácsolta, hogy nagyobbat vegyek mint az utcai cipő. Kipróbáltam, és másnap már el is kezdtük egymást jobban megismerni. Mivel ő az első cipőm, így megtartottuk a fokozatosságot. Eleinte csak 1, illetve 2 km-es futások voltak, sok sétával. A nagy álmom az volt, hogy bárcsak lefuthatnám a 5 km-t megállás nélkül. Ebben a cipő nagy segítségemre volt.
A rövid első futások alkalmával csak füves, apró kavicsos területen jártunk, majd mikor már messzebbre merészkedtem, akkor jött az aszfalt, magas fű, emelkedő, kavicsos, köves útszakasz, sárral és tócsákkal. Nedves talajokon is szépen vitt, visz a mai napig is. Nyáron és télen is ebben a cipőben futok. Mostmár nem csak futócipő. Mindenhová magammal viszem, ő pedig örökké bevetésre kész.
Miután elértük együtt, közös erővel, hogy az 5 km kipipálhattuk, következő célunk a 8 lett, és hát ezt is megcsináltuk. Itt már más lett a szokásos futókör, itt van térkő és többnyire aszfalt, de igyekszem mindig az útpadkán haladni és köveken fűcsomókon haladunk. Soha nem okozott csalódást és mindig kiegészített, hozzám idomult és szinte várja, hogy újra menjünk. Nekem is egyre jobban megy a futás, javulnak az idők, mindig van levegőm és a mozgás öröme akkor jön el igazán, mikor az endorfin felszabadul. Rohanunk és hasítjuk a levegőt, szinte szárnyalunk együtt. Az erdei utakat is kipróbáltuk és a kövek, ágak, gyökerek nem nyomták a talpamat. 
A következő nagy cél, a 10 km lefutása 60 perc alatt, és ez augusztusban sikerült is. Adidasom kellemes meglepetéssel szolgált, ráébresztett, hogy a 10 km lehetne az átlagos hossz az edzéseim alkalmával. Közben kialakult a futóstílusom is, és az alakformálás is látszódik. Egyre nagyobb az öröm. Amikor melegítek be, mosolyra áll a szám. A cipőnek nagyon nagy szerepe van a versenyeken is. Novemberben ködös, párás körülmények között sikerült a 10 km-t lefutnunk együtt 52 perc alatt. Tapadással nem volt gond. Mindez aszfalton történt. Tehát ismét megdőltek a határaink és újabb célok felé nyitottunk. A következő saját ötlettől vezérelt frissítés nélküli futásunk vegyes terepen fű, kavics, aszfalt és térkő, föld 18 km-ről szólt. Itt az idő nem számított, de legyőztük a távot! Ekkor történt egy furcsa eset. Kaptam egy vízhólyagot. Nem probléma. Talán nem a cipő tehet róla. Nos aztán új célok felé kacsintgattunk ismét. Februárban 19 km terepfutás. Nagyon kemény volt. A vastag hóba besüppedve néhol bokáig aztán jégen és sáron át, fák gyökerén, csúszós köveken, erdei gyalogösvényeken, és havon, jégen, havon át váltakozva. Mindketten megszenvedtük. De nem a cipő érintette területen volt a gond, hanem comb és vádli. Ő védett és védett! Megcsináltuk!!!!! :-) Adidas mindenhová elvisz és minden őrült ötletem megvalósításában segít!
További közös célok hát persze hogy vannak, rövidesen lefutjuk a félmaraton távot, aszfalton, és hát vár ránk egy 28 km-es örömfutás is. :-)
Minden útviszonyban télen és nyáron is kipróbáltam. Soha nem fázott a lábam és nyáron is jó volt a szellőzése. A talp rész, puha, ruganyos, könnyen gördül. Tényleg olyan mintha párnákon sétálnék. A felső rész gyöngyvászon csinos és kellemes. Az illesztések nem érezhetőek. Olyan mintha rám öntötték volna. Egyszerű és nagyszerű. Jó társ, elégedett vagyok vele. 
Adidas - G40170 értékelése Megvennéd-e újra?
Szívesen megvenném következő alkalommal is
Rugalmasság
Rugalmas, igen könnyű benne a léptem
Design
Nagyon szép, legszívesebben egész nap nézegetném
Stabilitás
Stabil, szinte minden helyzetben jól támaszt
Tartósság
Tartós, 1000 kilométer után is jól használható
Kényelem
Az egyik legkényelmesebb cuccom, ami valaha volt
Csillapítás
Kiválóan csillapít, igazán puha benne a talajfogás
Összesítés
(4.29 / 7)
Teszt értékelése
4.9 / 10 értékelésből

6 hozzászólás

Lio 4038 napja
Lio kpe

Csak nem a a velencei-tókőr lesz az örömfutás? :) Hajrá és sok sikert.

hajasaniko 4036 napja
hajasaniko kpe

A tóparti futóparti lesz a nagy esemény. Az eddigi leghosszabb futásom. Adidas lesz a párom, támogatóm és reményem! :-)

Coosty 4036 napja
Coosty kpe

lelkesítő írás! azt hiszem biztos h a cipő választással, hosszú időre választ társat egy (kezdő) futó, és az írásból is látszik, h elkísér jóban-rosszban, mindenhova.  :)

hajasaniko 4036 napja
hajasaniko kpe

A cipőről sajnot lemaradtak a képek, és utólag nem tudtam beilleszteni a szövegbe, mert felmentettem. Itt megadok linket, hogy Ti is megnézhessétek a kedvencemet! http://kepfeltoltes.hu/130329/201303292084_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/130329/201303292085_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/130329/201303292087_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/130329/201303292088_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/130329/201303292089_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

torolt_1594 4036 napja
torolt_1594 kpe

Első cipő az mindenkinek különleges marad ;) Írásodból látszik mennyit számít egy jó cipő, hogy ne menjen el az ember kedve mikor megteszi az első lépéseket.

Vidra 4032 napja
Vidra kpe

Nagyon jó kis leírás :) Pont jókor jött, mert pont vásárlás elött állok...