Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 42 965 896 km-t sportoltatok

Teszteld te is

kedvenc sportcuccodat
majd írd meg róla a véleményed!

Kategóriák

Futócipő

65
teszt
Tovább a futócipő tesztekhez

Óra, GPS

12
teszt
Tovább a óra, gps tesztekhez

Kiegészítők

4
teszt
Tovább a kiegészítők tesztekhez

Adidas miCoach Zone

eftomi    3703 napja

Termék: Adidas - miCoach Zone

Összefoglalás

Adidas miCoach ZoneA miCoach Zone egy egyszerű pulzusmérős óra. Ezt a modellt a gyártó nem a komplex futóórák konkurenciájának szánta. Elsősorban azoknak lehet jó választás, akik futópadon – vagy bármilyen más aerob munkára ösztönző géppel - edzenek, és az edzés intenzitásának kijelzése fontos számukra.

Részletes teszt

 

Első pillantásra

A miCoach Zone egy mellkasi egységből és egy csuklópántból áll. A csuklópánt letisztult formavilága két tárgyat juttatott az eszembe. Kikapcsolt állapotban egy fürdő beléptető karkötőre, bekapcsolt állapotban pedig egy sci-fi filmben is helyt álló nyomkövetős karkötőre hasonlít.

 

A csuklópánt rögzítése igen egyszerűen, egy patentos kötéssel történik (bízzunk benne, hogy ez egy tartós megoldás és nem kopik ki hamar a műanyag). A csuklópánt egy modult rejt, melyet kivéve a tokjából, két gombot pillanthatunk meg rajta. Egyet az előlapon – ezt nyomkodjuk az edzés alkalmával – egyet pedig a hátlapján – ezt az első használatba vétel előtt kell használni, hogy magunkra szabjuk a kütyüt. Az előlapon lévő nyomógomb alatt helyezkedik el az edzésintenzitást mutató ötszínű led, a gomb felett pedig a zöld színű egysoros kvarc kijelző.

 

Modul még az órában

 

A mellkasi egység egy pulzusszámlálóból és közvetítő textilövből áll. A pehelykönnyű pulzusszámláló egység patenttal és néhány műanyag karommal kapcsolódik a textilövhöz. A gumírozott öv 30°C-on mosható. Az öv mérete könnyen szabályozható két műanyag csúszka segítségével. A pulzusszámláló és a közvetítő textilöv látszatra tartós egységet alkot.

 

Modul kivéve az órából

 

Funkciók

Az Adidas miCoach Zone funkciói:

- pillanatnyi pulzus kijelzés,

- az edzés alatt pillanatnyilag elégetett kalória,

- edzésből eltelt idő kijelzése óó:pp formátumban,

- edzésintenzitás jelzése egy többszínű led villogásával.

 

A villogó színek és jelentésük:

-fehér: Ön még nem érte el az előre beállított, kitűzött szintet

-kék: Könnyed erőkifejtés, rehabilitáció segítése és aerobikus alapok fejlesztése

-zöld: Közepes erőkifejtés, optimális kalóriaégetés és állóképesség fejlesztés

-sárga: Kemény erőkifejtés, kardió erősítés

-piros: Maximum erőkifejtés, gyorsaság és erőfejlesztés

 

Színes ledek

 

 

Használat előtt:

Testre szabni kell a miCoach trainert mielőtt munkára fogjuk. A rendelkezésünkre álló két gomb segítségével beállítjuk az életkorunkat – 14 évtől 99 évig állítható – ezután felajánl egy maximum pulzus értéket, amely elfogadható vagy a kívánt értékre állítható. Nyugalmi pulzusunkat, tömegünket, nemünket nem kell beállítani, ezeket az értékeket az óra a pulzus zónák meghatározásakor nem veszi figyelembe.

 

Használatban:

Hát nem olyan észrevétlen a viselete a csuklón, mint az ideiglenesen referencia órává avanzsált Polar RS200 órámnak. Az első közös edzésünkre ragyogó napsütésben indultam neki a köreimnek. Az indítás után „hello”-val üdvözöl a kijelzője, majd körbe cikázó zöld ponttal jelzi, hogy keresi a mellkasi jeladó jelét. A két kütyü között vezeték nélküli kapcsolat van, és maximum 2,5 méteres távolságon belül érzékeli a jeladóját a vevő. Ha megtalálta azt, akkor működésbe lép az óra előlapja alsó félen lévő led. Először fehéren villog, majd – a személyes beállításaim alapján – 110 BPM-nél vált kékre, azután elérve a 140 BPM-et vált zöldre. Az edzés alatt a maximum szívritmus értékem 168 BPM volt. A sárga és piros színt nem láttam felvillanni. Illetve lehet, hogy voltak sárga villanások is, csak azt nem ismertem fel mozgás közben. A zöld kvarc kijelző fényereje a lednél is gyengébb, azt nem tudtam leolvasni az erős fényben. Ennek oka lehet, hogy: vagy a led fényereje gyenge vagy a tokként funkcionáló karpánt sötét anyaga nem engedi át a fényt megfelelően. Persze hajnalban, szürkületben, éjjel, borús időben valamint edzőteremben jól látható a kijelző.

 

Edzés két segéddel

 

A két cucc azonos pulzusértékeket mutatott az edzések során, ezért úgy ítéltem meg, hogy a miCoach pontosan működik. Egyébként edzés közben a kijelzőről - gombnyomást követően - lehet informálódni az aktuális pulzusérték, az edzés alatt elégetett kalóriák és az eltelt edzésidő felől. Edzés végeztével mielőtt kikapcsoljuk a trénert, fel kell jegyeznünk adatokat, mert nem tárolja azokat.

 

Edzőteremben is kipróbáltam a kütyüt, itt minden gond nélkül lehetett látni a kijelző alján villogó ledet és a kvarckijelzőt is. A szomszéd futópadon igyekvő sporival remek közös témát teremt egy ilyen óra feltűnő villogása. Vigyor Amelyik edzőteremben jártam, ott a futópadok csak a Polar mellkasi jeladójával kommunikáltak, persze lehet, hogy van olyan futópad is, amely kommunikál az Adidas miCoach trainer jeladójával.

 

 A led-es kijelzés előnye szerintem, hogy elég rápillantani a villogó fényre, és máris tudod, hogy melyik pulzuszónában edzel. Például ha aerob munkát szeretnél végezni – azaz zsírt égetni – akkor csak azt kell figyelned, hogy a led kéken villogjon. Hátránya viszont ennek a megoldásnak, hogy további fontos információkat, mint pl. a konkrét pulzusérték illetve az eltelt edzésidő, csak gombnyomásra láthatod.

 

Összefoglalás

Az Adidas személyi edzője nem a futóórák konkurenciája, hiszen néhány alapvető tulajdonsággal nem bír, amit azok tudnak (pl. köridő, átlagpulzus, edzés mentése, másodpercek megjelenítése). Elsősorban azoknak lehet jó választás, akik futópadon – vagy bármilyen más aerob munkára ösztönző géppel - edzenek, és az edzés intenzitásának kijelzése fontos számukra. Az Adidas miCoach Zone ára 17990Ft.

 

Demo video a miCoach Zone-ról

 

Köszönjük az órát az Adidas Magyarországnak!

Adidas - miCoach Zone értékelése Design
Nagyon szép, legszívesebben egész nap nézegetném
Kényelem
Kényelmes, de volt már jobb
Tartósság
Tartós, hosszú használat után is jól működik
Megvennéd-e újra?
Ha ingyen adnák, talán elfogadnám
Összesítés
(3.25 / 4)
Teszt értékelése

0 hozzászólás