lroland futás

2012.04.15 Vasárnap, 07:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

05:07:17

Távolság

61.1 km Szint: 30 m

Tempó

05:02 p/km (11.93 km/h)

Pulzus

Átlag
139
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Zalaegerszegen futkostam keresztül-kasul, minden 12. km végén hazaérkezve egy pár perces frissítésre.
Az eredeti terv 72 km volt mára, de egyáltalán nem fogtam ki jó napot a leghosszabb edzésem teljesítésére. Kezdve azzal, hogy a viszonylag lazább hét ellenére formán kívül futottam egész héten, aztán pénteken és szombaton éjjel 5-5 órát aludtam, azt is rosszul. Kissé álmosan kóvályogva indultam tehát útra reggel 7-kor, és pocsékul is ment az első kör: rosszul is esett és magas is volt a pulzusom (mindvégig 5 perces tempót próbáltam tartani, ehhez az első körben 136-os pulzus társult). A második körre magamhoz tértem, sokkal lazábban mozogtam, és a szívem is nyugodtabban vert. A harmadik körön csatlakozott hozzám Korpa, így egész gyorsan elszaladt az az egy óra, és máris 36 km-nél jártam, nem volt még komolyabb bajom. A negyedik körben azonban már egyre fáradtabbnak éreztem magam, ennek ellenére még gond nélkül tartottam a sebességet, csak a pulzusom volt már stabilan 140 fölött, ahol ellenszél fújt, ott már 145 fölött. Az öltözködéssel is meggyűlt különben a bajom ma: az első körben rövidujjú pólóra húztam egy hosszúujjút is, de az akkor még hideg idő ellenére végig melegem volt. A következő két körben aztán csak a rövidujjút hagytam magamon, ekkor meg fáztam egy kicsit, pedig néha rövid időre még a nap is előbújt. Innen váltottam a sima hosszúujjúra, ez már megfelelőnek bizonyult. Az ötödik kör elején (ekkor már 48 km-nél jártam) némileg könnyebben futottam, átestem a korábbi holtponton. A kör legvégére azonban (58 km-nél) egészen hirtelen elfáradtam, ugyanez volt múlt vasárnap is, csak akkor 56 km-nél. A sebességem 5:30-ra csökkent az utolsó 2 km-re, és nagyon nehéz volt már minden lépés. Frissítés után nekivágtam az utolsó körnek, de megdöbbenve láttam, hogy minden erőlködésem ellenére a Helikon utca lejtőjén (!) képtelen voltam 6 perc alá gyorsulni. Mentálisan ez teljesen padlóra tett, így hirtelen úgy döntöttem, véget vetek ennek a kínlódásnak. Az utca végén visszafordultam, és hazaérve megállítottam az órámat 61,1 km-nél. Gyors zuhany és ebéd után úgy dőltem be az ágyba, mint a sózsák.
Mit mondjak, tanulságos volt a mai edzés. Az egyik tanulság, hogy nem szabad kialvatlanul nekivágni ekkora távnak, vagy ha mégis, akkor ne csodálkozzak, hogy így fog menni. A másik a frissítéssel kapcsolatos: úgy látszik, ekkora távot nem lehet megúszni az elektrolitok pótlása nélkül, még ilyen hűvös időben sem. Múlt héten 56-nál, ma 58-nál merültek ki a tartalékok, és azonnal összeomlottam mindkétszer. A márciusi balatoni versenyen csak egyetlen napon jártam így (a többi napon pótoltam az elektrolitokat), méghozzá a második szakaszon 46 km-nél (nyilván a meleg és a gyorsabb tempó miatt jött akkor hamarabb a kalapácsos ember).
13 nap maradt Sárvárig, most már nem tervezek ilyen hosszú futást. Nem éppen nyugodt szívvel vágok így neki a 12 órának, de bízom benne, hogy kipihent leszek, és bírni fogom, stabil maradok végig.
Este azért pótolom a hiányzó 11 km-t, kíváncsi leszek, pár óra alatt mennyire sikerül felépülnöm a romjaimból. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:07:17 61.1 05:02 11.93 0 0 0 139
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

lroland képe

lroland 4403 napja

Zsola, köszi az ajánlást! Ismerem a márkát, de nekem is kiváló frissítőm van. A gond csak annyi volt, hogy nem használtam vasárnap (direkt a tesztelés miatt, most már legalább tudom, mit nem szabad csinálnom :D )

Petya_hun képe

Petya_hun 4404 napja

Gratula.....:) 

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4404 napja

Ilyen hirtelen jött? Most nem azért, de lehet, hogy az előző nap, lényegében éjfélkor(!) befejezett, nem is rövid futásod szerintem már nem kellett volna:) Szerintem ma ezen múlott és Sárváron nem lesz semmi gond már, legalábbis néhány gyengébb edzés után egész jó versenyeket szoktam csinálni, remélem, nálad is ez lesz,  meg sok idő van addig. Azért a 61.1 is kemény! Gatula.

zsolaaa képe

zsolaaa 4404 napja

Szia Korpa mesélte hogy ultrát futsz ma. Minden elismerésem, gyakorlatikag készenállsz. A versenyen a körülmények fognak annyira motiválni hogy bírd. ezt tudom ajánlani

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!