marky futás

2012.03.25 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

07:00:00

Távolság

56.8 km

Tempó

07:24 p/km (8.11 km/h)

Edzésleírás

VTM (Vértes Terepmaraton)

Reggel 6.50-kor szedtem fel Joe-t, majd Levit végül Ironkát, és takarodtunk lefelé Szárba. 8.05-kor megérkeztünk csendes falu kurvanagy sportcsarnokában és máris felvettük a dugókát/rajtszámot.
Kicsit kapkodósba kellett felpörögni, mert a sok ismerős, pofázás mellett elő kellett készülni és pikkpakk ott volt a start.

Dumáltam Boszival(szép kék UTMB-s mellénye van) Yoyoval, Ervinnel.

A klozettban óriási torlódás volt, itt vazelinoznom kellett, mert a a hosszú táv szétforgácsol, és ez megint aranyat ért.
A legnagyobb show akkor volt, amikor beálltunk BoncsiZoncsival a sorba hogy megkönnyebbüljünk a "csomagunktól". Zoli közölte hogy a banánturmix amit benyelt nem biztos hogy jó választás volt :))) Ültünk egymás mellett a klozetton és hatalmas fosás/fingás/égzengés hangokat produkált....mit hangok?!...ősrobbanások hangzottak el, én csak halk kürtszónoklatoknak tűntem mellette. Nem volt merszem felröhögni mert qurvasokan álltak libasorban a budik előtt :)))) Zoli mesélte délután hogy a Vértesben is letett egy pakkot :))))))) Sorry!!!!!


A rajtnál tök elöl voltunk(Joe, Levi, én). Hiver a rajt előtt 15 mp-cel még kifutott a főkapunk is warm up gyanánt:)))) Csanya robbantott, majd mint egy kloákán lőtt kakadu úgy megindultam. Semmi különös, csak a szokásos hülyeségem, nem tudom helyrerakni magam a rajtnál, hehe. Rendesen 5perc alattival szakítottam fel a falu felé, de már a kis kaptatón is levegőért kapkodtam, hehe... jobb kanyar majd pár száz méter múlva nyugtatnom kellett magam, hogy "állj már le vadbarom"...ekkor kezdett megelőzni minden komoly terepfutó, igazából ez tett helyre, hogy mit töketlenkedek. Józsiék a falu végén beértek, és innen végre normálisan futottunk. A kisebb emelkedőket futottuk, a durvábbakat tempósan gyalogoltuk. Hamar jött az első frissítőpont/dugóka(Körtvélyes)...majd Kerekes family(Csabi, Jucus) tolt elénk mindent. Az embert nyugtatja a tudat, ha ismerősök, cimborák segítik.
Itt szinte fél percet se töltöttünk, sőt Joeval Levi üldözésébe kezdtünk, mert előrehúzott. Egyszercsak szembeszáguldott Hiver, Filipp Krisztián és mégegy félmaratonos, de vmi irgalmatlan tempóban. Biztatás, pacsi, később derült ki hogy eltévedtek :(

 

Köcsög Levit :))) kb. 4 km-rel később fogtuk be, mögéértünk, majd kisprinteltünk Joeval mellőle. Azért utolért:)))

Kb. a 2. km-től a 28. km-ig Galával előzgettük egymást, jó támpont volt a sebessége, szekáltam is hogy mondja meg hogy Oli erre meg arra az emelkedőre mit mondott, hogy kell megfutni :))) Annyira nem volt friendly hangulatban, vagy csak magába temetkezett és koncentrált, netom.

Csákányospusztai frissítőpontig pazar helyeken toltuk a futást, a lefeléket nagyon faszán lehetett gyakorolni, nagyon megtoltam lefelé mindig, most már a felfeléket is meg kéne :))) A Vértes nem viccel, meseszerűnek tűnő tűlevelű, sötét fenyőerdő mellett mentünk el, máskor kopár, de lehullott levelekkel borított erdőrészeken téptünk fel-le. 16. km-nél jött Vitányvár, kőkemény fel szakasz, váron keresztül, majd szakadékszerűen lefelé, pompás volt. Itt volt egy visszafordító szakasz, jött is Cserpák Józsi, Molnár Peti, Peppe, Tóth Ati. 3 km-rel voltak előttünk. Elérkeztünk a Hársas-völgy frissítőig. Itt Szabó Áron szesztestvérünk frissített, szintén öröm volt vele találkozni. 

Eléggé utálom a megfutott utakon visszafeléket, de nem volt más választásunk. Ránktapadt egy elég jól futó terepescsaj, nemtom a nevét, de jól mozgattuk egymást.

Várgesztes szép kis hely, frissítőpont, kivételesen nem ismeretem senkit, de nagyon kedvesek voltak. A frissítőponttól továbbfutni nem volt egyszerű, jólesett a gyaloglás, de nem volt mese tolni kellett.

Vérteskozma felé gyakorolhattuk  a gyors lefeléket rendesen, itt beért minket PécsiPeti. Az állat olyan lefelét nyomott egy nagyon durva részen, hogy ilyet életemben nem láttam, de túlélte és mint a távírat úgy tolta mindig előttünk:) Kb. 28-nál volt egy irgalmatlan nagy faszágunk, nem Józsi órájára hallgattunk hanem az előttünk  lévőkre figyeltünk és letértünk a pályáról. Paff jó 750m-rel tovább, tanakodás(8 fő)vissza 1500 kitérő. Ez fejben odakúrt rendesen. Miután helyreraktuk magunkat cangások jöttek szembe, hát nem a Rákossy Peti volt az csajával :))) kicsi a világ! Itt eszembejutott hogy felhívom Hivert, hogy milyen érzés megnyerni a félmaratont, de nem vette fel, Ironkát elértem. Mondta, hogy 4. lett(gratula) 1:27-tel, Hiver meg eltévedt, kihagyott egy pontot. Na bazd+ gondoltam fasza ez a nap. iron lecsúszik a dobogóról, Hiver elkavar, mi szintén...

Vérteskozmán kicsit elékészültünk már agyban, 30 felett jártunk, viszont feldobott a szép település. Nagyon rendezett, csodás házak. A falu kútjából jó hideg vizet töltöttünk, megmostuk a sóval kiütött arcunkat Joeval. A falu végén volt Szesze a frissítőponton, fotózott, leste a kívánságainkat. Innen is nehéz volt futni tovább :))) Innen PécsiPetivel ment tovább az Óbuda Hardcore csapat. Szedtük a lábunkat, de senki nem szólalt meg :)))) Innen már kezdett mindenkit megütni a fáradtság, megindult a monoton csapatás. Az emelkedőket már marhára nem volt kedvünk futni, mindent meggyalogoltuk. Levi mondta is úgy totyogunk mint akiket egy medve megtoszott. Jó pár sporttársat kerülgettünk ezen a szakaszon, illetve ők is minket. 
Egyre jobban kezdtünk agyilag kilenni, amikor elértük az uccsónak vélt frissítőpontot. A pont előtt felhívtam a srácok figyelmét hogy Palibá itt lesz ezért futva érkezzünk :)))) Pali sehol, viszont kinyalták a fenekünket a pontőrök. Döntöttem a kólákat magamba, erre közölték, hogy innen nem 5, hanem 11 km van vissza. Atomokra estünk, de rögtön továbbindultunk, de nagyon nagy mélységekben voltunk belül. Innen már minden méter fos volt :))) A természet lágy ölén egyszercsak egy ócska, rozoga traktoros elénk pöfögött, amit gyorsan előzni kellett, mert majdnem megfulladtunk, sőt tempósan kellett haladni, nehogy elénkkerülve elgázosítson. Kurva nehezen jött el Palibá frissítőpontja, örült nekünk, mi is neki. Dumáltunk kicsit, aztán biztatása közepette megkíséreltük megfutni az uccsó 5 killert. Palibának produkáltam magam és nyomtam egy sprintet:) Egy elágazónál eltöketlenkedtünk, többen rossz irányt választottak itt. A falut elérve már nagyon nagyon vártuk a végét... és eljött...harangszóra beértünk a sporiba (17h). Áron várt minket a kapuban. 

Taps a csarnokban, dugóka lead. Lefürödni fasza volt, kis duma még, és téptünk haza. Zoncsi is jött velünk.
Összefoglalva nagyon szép, de hosszú, küzdős menet volt. Januárban futottam ilyen hosszút a hídfutáson, az is 56 volt, de ott jobban elment az idő a sok kreténkedés miatt.

Viszont jól összeszoktunk a sok közös futásban Levivel, Joeval. Jól ismerjük egymást, együtt lélegzünk, pulzálunk, ismerjük egymást. Ez nagy kohéziós erő, ami átsegít a nehéz fázisokon.

Tanulságok levonva, még tolni kell pár hosszú, kemény terepezést a T50-ig. 

VTM

 

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
07:00:00 56.8 07:24 8.11 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

Kritty képe

Kritty 4421 napja

Gratulálok!! A futáshoz is és a qrva jó beszámolóhoz. Jót szórakoztam. :) Hajrá Terep 50!!! 

-Mariann- képe

-Mariann- 4423 napja

Tényleg szenya vagy így leírni Zoncsi minden rezdülését. :D

 

"Annyira nem volt friendly hangulatban, vagy csak magába temetkezett és koncentrált, netom." -  tökre örültem nektek, ne izélj már! Az viszont tény, hogy a "feladatra" figyeltem. Nektek buli futás volt hárman együtt, nekem saját magam felmérése, tapasztalatszerzés, kíváncsiság, hogy oldom meg ezt a "feladatot" rutin nélkül így elsőre.

 

Sajnáltam, hogy nem hallottátok, hiába fütyültem, csak mentetek tovább rossz irányba. Pedig jó volt így együtt haladni, hol előttetek, hol mögöttetek.

zoncsi képe

zoncsi 4423 napja

Köscög!!

:)

dilisuni képe

dilisuni 4423 napja

kegyetlenül jó lehetett ;))

Haanchee képe

Haanchee 4424 napja

Nagyon bírom a beszámolóidat, öröm olvasni őket, jókat röhögök közben (persze mások kínjain könnyű). :) Gratulálok, jók voltatok! Azt csendben  jelzem, hogy a T50-en is el lehet ám tévedni, de az meg egy még inkább fingatósabb verseny, úgyhogy koncentrálj majd! :)

Levicopter képe

Levicopter 4425 napja

Nincs mit mondani, az írás magáért beszél !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ilyenkor mit irjak ???  Azt,hogy tök jó volt együtt futni vagy mit...... ilyen novella után csak ennyit: Gratulálok a teljesítéshez :))))))))))))))

yoyo képe

yoyo 4425 napja

én  az 50. kiki után a csendes erdőbe üvöltöttem bele,hogy csanyaaaaaa :))

Bakker röhej,hogy nem egy nehéz terep ,de úgy kifingtam tőle a végére,hogy nem is tudom,hogy tudtam lefutni  a T100at :)

Gratika őrölt hardcore capatnak,,és az irás is a szokásos :))

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4425 napja

Nagyon fasza a beszámolód,mondhatni a "szokásos" remekmű :):):) !
Kurva jó volt végre már összebandázni  ez számomra igazi megtiszteltetés!Direkt nem raktam ide szmájlit mert tényleg nem viccelek.
Meglehetősen szimpatikus sporik vagytok de most már nem nyalok tovább hanem megyek bringázni :).

"Az állat olyan lefelét nyomott egy nagyon durva részen, hogy ilyet életemben nem láttam"
Hmmm,pedig tökre visszafogtam magam csak nagyon óvatosban ereszkedtem nehogy véletlenül elsodorjak valakit :):):)

Boszi72 képe

Boszi72 4425 napja

Megjegyzem, csak CCC-s mellényem van.:-)

Boszi72 képe

Boszi72 4425 napja

Ejnye, a Tőled szokásos mulattató leírás, gratulálok. Meg a futáshoz is. Az eltévedéseket meg nehéz fejben helyrerakni, tegnap én is küzdöttem vele egy keveset.:-) Jót mentél és a T50-ig van még 1,5 hónap, jó leszel addig, hajrááá!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!