Tündüs futás

2011.11.13 Vasárnap, 11:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:43:00

Távolság

15.72 km

Tempó

06:33 p/km (9.16 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
144
Maximum
161

Edzésleírás

Mivel egyoldalú csevegésnek tűnik ami a múltkori edzésemhez bekerült, és oda már senki nem olvas vissza, ide írom a gondolataimat.

Flexi: nagyon örülnék neki ha végre az ott leírt örömfutásodat megvalósítva látnám a naplódban. A legtöbbet panaszkodó EO-s ismerősöm vagy, aki folyton  nyavalyog:

-  a tempója (be sem írom az időmet mert olyan gáz)

-nehézlábérzés

-fáradtságra futottam

-csonthártyagyulladásom van de azéé futok

 Javaslom ez ügyben Orbea véleményét kikérni, hiszen ő is ezzel kínlódik hátha tudtok egymásnak segíteni.

És ne fessétek nekem az ördögöt ez edzésnaplóm falára, lekopogom a klasszikus sportsérülés amire Orbea céloz március 14 óta elkerül.

Flexi gerendája kiveri a szálkát a szememből ha visszanézem   a májusi edzéseit, emlékszel ugye?? Eltanyáztál bringával és összevarrták a térdedet. Hétfőn varratokkal futottál, kedden varratot szedtek, vasárnap meg versenyeztél.

A hozzászólásodat lementettem word dokuban, folyamatosan figyelmeztetni foglak, és bemásolom az edzéshozzászólásomba, csak hogy tanulj meg végre örömfutni.

Az edzéstervemet pedig nem láttad, így azt sem mikor azt magamra próbáltam "alakítani", de gyakorlatom az nincs benne (ez volt az első alkalom, hogy tervvel készültem egy konkrét eseményre).

 

Orbea hozzászólásához a kedves ismerősöm rögtön odavágná sok a duma.

Mire végigolvastam úgy éreztem fogalmad sincs mi történt velem.

Rákenhetsz egy egész tubus voltarent  a lábaidra, akkor sem fogsz vele semmiféle fájdalmat elnyomni. Ha 3x2 algopyrint kapok be, na akkor már jogos lenne a vélemény. Ez volt az egy szer a sportkrémek mellett amin szerepel, hogy  zúzódások duzzanataira is jó. 3x kentem be vele, tegnap vettem fekete nadály és árnika kombót. Jobb szeretem a természetes cuccokat.

Amikor már az izületek is szóba kerültek végignéztem magam, de nem találtam bennük semmi hibát, csak az ütközőmön (tudjátok csajok, ha szembenálltok a  tükörrel a combotok külső-felső részén egy picit-vagy nagyon ki van párnázva, amitől olyan nőcisek vagyunk) virít egy lila barack két éretlen kisebb szilva társaságában.

A duma egyetlen számomra értékes megegyzése egy félmondat, hogy nem az elkövetkező két hétben fogom megszerezni a vasárnapi versenyre a (nem létező) edzettséget.

 

És , hogy Bozót se maradjon ki, öregem , ha arra várnák, hogy sose legyen rajtam lila folt, nem is futhatnék. A múltkor belevágtam a bringám pedáját a vádlimba, a masszőröm dobott egy hátast mikor meglátta hogy néz ki a lában. Ahogy írtad, ilyen-olyan lila foltokkal nyugodtan kimegyek kocorászni.

 

 

Mai futás: ezt is jól elnéztem, 13 km középső 5 kili  5:30 v. annál jobb. Én úgy emlékeztem 15 kili.....a tempót kihagytam, a kütyüt meg elfelejtettem nézni ezért később fordultam, így valamivel hosszabb lett 15-nél.

Fájdalom nincs, csak a töltésről lefélé, ha nagyobbat zökkenek, akkor jelzett, ez csak kb 2x6 lépés volt.

 

Az időben benne van 4 jelzőlámpás várakozás,  egy kisdolog  a bokrokban és a hídra a lépcsőkön is komótosan másztam fel-le.

 

És újra azt kell írnom túlöltöztem. Már az árkádnál kezdődött  a sztriptíz, végül csak a jóizlés szabott határt...

most már nem találom viccesnek, hoyg mindenki sapka-hosszúujjú-kesztyűben fut, én meg vállig-térdig tűrom  a vékony hosszúmat, és nem győzöm a bajuszomról az izadtságot törölni.

Ráadásul vizet sem vittem pedig jól esett volna.

 

 

 

 

 

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:43:00 15.72 06:33 9.16 0 144 161 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

18 hozzászólás

Bozót képe

Bozót 4551 napja

Na, most majd jól visszaolvaslak :)  Szerintem mindenki igyekszik a sérüléssel bajlódókat óvatosságra inteni, mert így messziről nem tudhatjuk, mennyire súlyos. Így is túl sokszor probléma a közösség nem feltétlen pozitív nyomása, ami egyeseket vagyánykodásba, hülyeségbe hajszolhat

 

A km-hez: a számláló kerekít, ha úgy írod be 0,00001 akkor nullára kerekíti. Az időt is lehet nullára, csak bele kell kattintani a mezőbe mintha be akarnád írni. Trükkös :)

sárkány képe

sárkány 4551 napja

Én Flexi mellett állok ki. Jóindulatú, lelkes futó, aki nem érdemel ilyen szavakat!!!

Neked se bántásból írt, nem úgy mint te itt. Nem lennék erre büszke a helyedben.

ennyi.

 

torolt_4724 képe

torolt_4724 4554 napja

Hja, túl vagyok ám, amúgy meg most újulok:-))) Semmi gond, mindenki másképp éli meg a kudarcot. Én mostanság szarul, de ez a saját hülyeségem....

Oszt mindenre magunk jövünk rá...Jóóó a nyúúúújtás és hasznos. Én takarítottam, alighanem az is az :-))

 

Jó pihit!

Tündüs képe

Tündüs 4554 napja

Flexi, ha én ezen túlvagyok, leálltam a tempóval. De ezt már írtam, és a macskát sem és engem sem fog érdekelni 3 év múlva mit futok vasárnap Siófokon. Tedd túl magad a múlton, ha rágódsz rajta nem tudod megélni a mai örömöket.

Orbea el van nézve, nekem alig van időm visszaolvasni, egész meglepődtem milyen sokan jelzik, hogy ők bizony nézik a régebbi edzéseket is.

Ma azon agyaltam, hogy a verseny után laza futásokat kellett volna csinálnom, mint ahogy máskor is szoktam.

Már késő (agyalni), jöjjön aminek jönnie kell..

 

A delphoi jósda felírata jut eszembe:   "Gnóthi szeauton"     ISMERD MEG ÖNMAGAD      erre a futás tökéletesen alkalmas.

 

 

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4555 napja

Tündüs bocs,de akkor bákot lőttem,előfordulhat.

Nem láttam,hogy estél edzésen,és onnét a sérülésed.Csak általában jellemző,hogy mindenki sérülten is ugyanúgy akar sportolni ahelyett,hogy megvárná a sérülés gyógyulását.Nem csak neked írtam,amit írtam,másnak is,sőt magamnak is,mert én sem vagyok kivétel.Sérüléssel sportolni önpusztítás is lehet,egy aránylag könnyen kipihenhető akut sérülés is komolyabb idült gyulladássá válhat.Nem jó kockáztatni,vagy szerencséje van az embernek,vagy nem.Ha mint írtad izomsérülésed van inkább,nem az izmok inak eredési  tapadási pontjain ütötted meg magad az a jobbik eset,hamarabb gyógyul,de azért is is célszerű pár napot legalább kihagyni.

Mindig azt mondják,2 féle sportoló van.Aki már megsérült,és aki meg fog.

Az,hogy ezeket hogyan kezeli az általában mindig egyenesen arányos az óvatosság a  sportban eltöltött idővel.Ha sokáig akarsz még sportolni egyre növekvő edzésmunkával ezt meg fogod tapasztalni.

Egy év alatt eljutottál a séta-futás kombinációtól egy olyan szintig,ahonnét már sokkal nehezebb lesz tovább lépni,sokkal több munka kell hozzá,arányosan sokkal nagyobb a sérülések,túlterhelés lehetősége.

Már az a futás amin nem tudtad felvinni a pulzust a terv szerint,majd elestél jelezheti a túl edzettséget,fáradtságot,dekoncentráltságot,akkor szoktak ilyen figyelmetlenségek miatt nálunk is bukni bringával,ahol még jobban kell figyelni,mint futásnál.

Az én térdemmel kapcsolatban.

Persze minden sérülést elemez az ember,visszagondol,mitől van.30 éve sportolok elég keményen,soha nem volt térd problémám.

Most elemzés-visszagondolás után úgy emlékszem,hogy a teremben a lábazás előtti napon bele térdeltem egy gépbe,kicsit vakargattam utána,aztán már el is feledtem.Másnap rááterhelve egy kemény láb edzéssel sikeresen rásérültem,bár még akkor sem éreztem komolyabban.Aztán jött a futás,ahol elvemmel ellentétben,ha rövid idő alatt nem szűnik meg teljesen egy fájdalom akkor abba kell hagyni az edzést jó 2km sántikálós futás után is tovább mentem.Igaz,szinte teljesen elmúlt a fájdalom,de utána visszatért,és erősebb lett,mint a futás előtt.

Egyébként bringán nullára nem érzem,miként ahogy 120 kilóval guggolva sem,ami komolyabb térd sérüléssel nem kivitelezhető gyakorlat.

A mi szintünkön,amibe én is beletartozok amatőr sportolóként,bár nekem a korosztályos jó eredményhez az elit élmezőnnyel együtt kell bejönnöm versenyeken pedig az edzettségi szintet nem igazán befolyásolja 1-2 hét kihagyás egy sérülés kipihenésére.

Lehet persze másként is látni,ez a saját véleményem.

 

 

 

 

faxau képe

faxau 4555 napja

:)) hajrá a 7végén!!

forgi képe

forgi 4555 napja

Én is vissza, vissza nézek, ha nem is mindig.

Örülök, hogy be tudtad vállalni ezt a futást és ment is. Remélem ez efyre jobb lesz. Gratulálok!

monique képe

monique 4555 napja

nos, jól leírtad a gondolataidat. :))

hajrá tovább a futáshoz!

winning képe

winning 4555 napja

Hu-ha harapos vagy  , nem semmi .

RunKa képe

RunKa 4555 napja

Csíplek :)

pátyalso képe

pátyalso 4555 napja

Te mindig fölfele teljesited túl a tervet:) Én is olvasok előre -hátra:))Egs!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4555 napja

pár napra én is vissza szoktam olvasni...

nekem is melegem volt, de feltűrni nem szeretem a hosszút, mert akkor a könyökhajlatban jobban izzadok, vizes lesz az anyag  és ott nagyon tud fázni

ekkora távnál és időnél már tényleg szomjas lesz az ember, csak az a baj, hogy gyakran felül szomjas vagyok, alul meg pisilni kell :-)))) viszont arra nem mindenhol van lehetőség

ja, és nagyon hasonló időt és távot futottunk ma :-)))

torolt_4724 képe

torolt_4724 4555 napja

Örülök, hogy jól vagy, egészségedre! Bocs, ha nyavajgósnak tűntem, én nem úgy értettem...Csak néha az szar,hogy nem tudom hozni a 3 évvel ezelőtti futi tempómat...Ennyi!

 

Egészségedre, máskor nem okoskodom ennyit...:-))

Briel képe

Briel 4555 napja

Még az jutott eszembe, hogy függ a tempótól is. Tavaly, amikor tojtam az aerob zónás futásra és nyomtam a tempókat, sokkal kevesebb cucc is elég volt, mint most a (számomra) alacsonyabb pulzusú totyorászásnál. Eredmény: végképp nem tudom eldönteni, mit vegyek fel hány fokban! :D 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4555 napja

Kedves Tündüs! Ismét egy nagyon szép hosszúfutás!!!! Gratulálok!

( itt ül az ölemben Cica a macsekom, ő is üdvözöl!!! Doromból neked! Tényleg mi van a cicáddal? Mostanában nem írtál róla? Hogy ez mennyire nem ide való...)

Tessék vigyázni magadra! Közeledik Siófok! Mármint időben...

picikata képe

picikata 4556 napja

Én is visszaolvasok Tündüs...

Aztán én sem szeretem a sok göncöt magamon....egyenlőre még nem kell sapi, se kesztyű...pénteken is már 1,5kili után jó meleg volt a kezem és csurgott a hátamon az izzadság....és csak 2-hosszú újjú volt rajtam.

Hajrá Siófokon! :)

lassukapitany képe

lassukapitany 4556 napja

A futást egészségedre! Sztriptízelős futás elég viccesnek hangzik. Én meg szerintem kimondottan fázós fajta vagyok, a múltkor haverokkal futottam, ők rövidnadrág, póló, míg én hosszú nadrág, széldzseki, meg baseball sapka...

 

De kinek mi. Tegnap pl. nem vittem satyeszt, és majd lefagyott a fülem...

Briel képe

Briel 4556 napja

(Öööö... Én vissza szoktam olvasni...)

 

Tündüs, a víz nem vívős szomjúság jaj de ismerős... Rettentően szidom magam ilyenkor, főleg, ha amúgy még be van tervezve valamennyi futás és ezért kell hazamennem... Sajna volt ilyen több is.

 

Örülök, hogy már nem is fájt semmi, már nagyon kíváncsian várom azt a félmarcsit! Egészségedre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!