Tündüs futás

2011.11.11 Péntek, 16:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:10:39

Távolság

11.11 km

Tempó

06:22 p/km (9.44 km/h)

Pulzus

Átlag
144
Minimum
135
Maximum
157

Edzésleírás

Rodrigez kedvéért.

 

Hmm, igen, fájt  a lábam, de mikor Rodi ezt megemlítette, már jól esett volna egy ilyen laza.Legalább volt rá okom....2011.11.11. 11,11 km Mindenki gondol amit akar a buta liba Tündüs is én vagyok. A végére lefagyott a zúzódásom, jegelni fogom mert úgy tűnik ez jó neki.

 

Emberrel együtt mentünk, nem tetszett a terepje...

Vagy világítás nem volt, vagy járda, ki és befelé is ugráltunk  az autók elől, magyarázhatta nekem, hogy most múlt 4 óra azért sok az autó. Rohadtul nem tetszik, hogy itt futkoz zenével a fülében kukásmellény nélkül...

A végébe belegyalogoltunk, nem szerettem volna +10 m-t rátenni.(pont mint Run-ka..)

Az eleje viszont több volt, mert kb 900 m után talált meg bennünket a gps.

 

Most jegelek, voltarennel kenem, bioptront kap, szedem az árnika montanát...  Ebből ki kell keveredni, mert nem tudok tempózni így....

 

2011.11.11. 11,11 km

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:10:39 11.11 06:22 9.44 0 135 157 144
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

19 hozzászólás

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4556 napja

Tündüs!

Igazad volt a hozzászólásokat illetően!!!!!!!!!

torolt_4724 képe

torolt_4724 4556 napja

Briel, Run-ka, köszi:-)) A lényeg, hogy szeretünk futni...És ez a fontos. Ki így, ki úgy..:-))

 

Orbea Orca is kimondta a frankót! Teljesen igaza van. Érezzük jól magunkat, a többi nem számít. És pihenéssel a fájdalom is múlik, a szervezet pedig regenerálódik. Jobban, mint a krémektől. A csontgyuszkómat is azzal kezelem már:-)) Remélem Tündüsöm már jobban vagy!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4556 napja

Mielőbbi jobbulást!

forgi képe

forgi 4556 napja

Jobbulást kívánok és gratulálok a 11,11 kilihez!

cs1krisz képe

cs1krisz 4557 napja

Vigyázz magadra, jobbulást!

faxau képe

faxau 4557 napja

Jobbulj!!

picikata képe

picikata 4557 napja

Tündüs, én is csak ismételni tudom a felettem szólókat....a sérüléssel csak...PIHENNI-PIHENNI szabad!!!

Grat a 11.11-hez! :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4557 napja

Kenhetsz rá bármit,csak elfedi max a fájdalmat,és futásokkal folyamatosan rásérülsz.

Pihenj a tünetmentességig,ez az egyetlen gyógymód,Bozót jól írja.Általában ilyenkor még a mozgás megváltozása miatt máshol is megsérülhetsz,nem érdemes kockáztatni.Nekem csak egy pici csonthártya gyulladás van a lábszáramban,de a fájdalom épp elég ahhoz,hogy sántikálva tudnék csak futni.Tehát nem futok,mert lehet,hogy az asszimetritástól beszereznék egy csípősérülést-húzódást,van némi tapasztalatom sérüléseket illetően.Aki sérülten edz,vagy versenyez,az szerintem nem hős meg nagy küzdő és egyebek,hanem szimplán ostoba,önmaga ellensége.

Nem vagyunk élsportolók,nem ebből élünk,tehát ne kockáztassuk az egészségünket értelmetlen edzésekkel.Hiszen sérülten arra sem hivatkozhatunk,hogy pár napot,esetleg hetet kihagyva le fog épülni szenzációs edzettségünk...ami egyrészt nincs,másrészt 1-2 hét alatt sincs igazán szinglifikáns különbség,max pár százalék ezen a szinten.A sport sajnálatos velejárója a sérülés is sajnos.De sokaknál a sport szinte csak erről szól,állandóan sérültek....Sportolni önfeledten,örömmel,határt nem ismerve így nem lehet...

Nem az a megoldás,hogy együtt éljünk a fájdalommal,hanem az,hogy türelmesen várjunk a gyógyulásig,a sérült területet pihentetve esetleg más sportágat űzzünk,és ha gyógyultan visszatérve újra előjön a sérülés,akkor sajnos vonjuk le a tanulságot,hogy mégsem erre a sportra születtünk..

.A futás sajnos a sok ütés szerű terhelésével keveseknek nem okoz izületi-kötőszövet sérüléseket.Az úszás,kerékpár sokkal barátibb sport ezt nézve,sőt bár sokan csak max a google-ból ismerik a bodyt,és saját sajátságos véleményüket,de az is egy biztonságos formája a sportolásnak,ahol főként igaz,hogy az esetleges sérült területeket tehermentesítve is lehet edzeni.

Jobbulást tehát Tündüs,pihenjél,és gondold át miért sportolsz a fájdalom leküzdéséért,,vagy az önfeledt mozgás öröméért.

 

monique képe

monique 4557 napja

árnikát kenni és jó lesz! :D

Bozót képe

Bozót 4558 napja

Egs!

Zúzódással, lila foltokkal végülis lehet futni, akkor gáz ha a fájdalom miatt megváltozik a mozgásod. De azért inkább pihenj!

RunKa képe

RunKa 4558 napja

Tündüs, ésszel és okosan, olyan tündüsösen :)

csak meg szerezted azt a halom 11-est ! Az mennyi is 2 gól és 5 csillag !

Egs.

Flexi, ez tök jó, néha fricskázz meg minket :)

Briel képe

Briel 4558 napja

Buta libát szótárból azonnal törölni! Egészségedre, ápolgasd magad!

 

Flexi, nagyon tetszik, amit írtál!

torolt_4724 képe

torolt_4724 4558 napja

Hidd el, kellett ez a lassúbb futi is. Jót is tett.

 

Én ma beszéltem egy ismerőssel, aki maratonista és nincs 5 perc fölötti ezre rajta. Ő mondta, hogy jók az edzéstervek, de általánosak. Nem mindenki testalkata, szervezete fogadja úgy be, ahogy azé, aki megírta. Ő nem szokott például, csak heti 3-at futni. Abból egy hosszabb. Mi már nem leszünk élversenyzők, nem ebből fogunk élni, mi csak szeretünk futni. Ezt néha tudatosítani kell magamba is. Változik a teljesítmény, grátisz függ a pihenési fokunktól is.Egy picit most Te is megbillentél, még akkor is, ha most pörgeted az emlékeket, hogy vajon mikor is...?

 

Én ma is elkövettem azt a hibát, hogy ráfutottam a fáradtságra. Egy edzésnek nem az a lényege, hogy hősök legyünk, vagy hogy kipipáljuk,mivel mi nem vagyunk versenyzők. Az a lényege, hogy adjon plusszt, illetve feltöltődést...Ha ez meg volt, akkor örülök és bocs, ha túl sokat írok a gondolataimról, vagy a saját tapasztalatokról. Én néha elfelejtem,hogy szeretek futni és azért is kezdtem el.

 

Pihengessél Tündüs, és tervezd meg a siófokit. Meg lesz az, jó idővel, mert felkészült vagy, ezt mutatja a napló is. És utána pihenni, pihenni és keresztedzést csinálni. És ami a fontos: ÖRÖMFUTNI:-)))

 

Jobbulást kívánok!

rodriguez képe

rodriguez 4558 napja

Ó Tündüs! Ha tele vagy sérüléssel meg sebbel, kihagyhattad volna, attól még nem áll meg a világ... Az fontosabb, hogy rendben legyél. De szépet futottatok!

lassukapitany képe

lassukapitany 4558 napja

Lehet ő is 30-50 km/h sebességgel...futott...ha épp az iram szakaszon volt. Ki tudja?!

 

Jobbulást Tündüs! Pihizz kicsit.

csabipontkom képe

csabipontkom 4558 napja

Amúgy ma hősiesen tolta a kiliket!

csabipontkom képe

csabipontkom 4558 napja

Ha látnátok a foltjait! Fogalmam sincs hogyan eshetett el, hogy így néz ki. (30-50km/h sebességű bicajos eséseim során nem sikerütl ilyen zúzódásokra szert tennem)

lassukapitany képe

lassukapitany 4558 napja

Egészségetekre a futást! :) Szép táv! Én majd 2111.11.11-kor tervezek pont ilyet futni.. :)

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4558 napja

Dehogy vagy buta liba .... max kicsit önfejű :-))))  Gyógyítgasd a lábad.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!