Deseda95 futás

2011.04.30 Szombat, 07:24:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:09:27

Távolság

23 km

Tempó

05:38 p/km (10.66 km/h)

Pulzus

Átlag
141
Minimum
0
Maximum
177

Edzésleírás

Heten voltunk, mint a gonoszok, akik Pisti hívó szavára ma reggel(délelőtt) megjelentünk a Sportcsarnoknál:Rita, Andris, Feri, Laci, Norbi, Pisti és jómagam. Két autóval irány Szenna. Az időjárás bizonytalankodott, de kegyes volt, szél és esőmentesen alakult, illetve a végére már a nap melegét is élvezhettük a célban. Szennáról kiindulva 2 km-en át szinteztünk egy jót, de a dombra érve a látványkárpótolt bennünket. Az eltelt három hét alatt teljesen kizöldült, a növények burjánzanak, az árokpart fűben már el lehet bújni. A Petörke völgy nyugalma, a tavak víztükre lenyügöző volt. z éjszakai harmat felfrissitette a levegőt. Hamarosan elértük a volt vasút nyomvonalát, ahol kérésére röpke történeti áttekintést adtam diákkori,vasuthoz kapcsolódó élményeimről. Elhaladtunk a volt Bárdudvarnok vasuti megállója előtt, amely épületet jelenleg lakják, az udvarban gazdasági épületek, az udvaron birkanyáj. Zsippó után következett  Lipótfai megálló, ahol szintén lakott a volt vasuti épület, mellette szintén birkák legelésztek. A kerékpárútról áttértünk a Bányai domboldalba vezető betonútra, majd emelkedtünk a Panoráma Panzióig, melynek parkjában megtartottuk a pihenőt. Közben gyönyörködtünk a dombos tavaszi tájban, a halastóban uszkáló hattyú párban. A regeneráló falatjainkból a mellénk szegödő két kutyus is kapott falatkákat. Néhány perces pihenő után visszaindultunk, melynek során jelentkeztek az erőnléti állapotbeli különbségek, de bevártuk egymást. Az utolsó domb (sirató fal) feladta a leckét, lassultak a léptek, kapkodtuk a levegőt, majd a dombtetőn egyesítettük csapatunkat, vágtunk neki a még hátra lévő 2 km-nek. Szennában a kocsma előtt ácsorgók örömmel válaszoltak üdvözlésünkre, majd célba értünk. Az edzés jól sikerült, az időjárás velünk volt. Szerintem mindenki élményekben gazdagon ért haza. Köszönöm a lehetőséget, egészségetekre Sportársak. Pihentető hétvégét kívánok!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:09:27 23 05:38 10.66 0 0 177 141
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

kopi60 képe

kopi60 4760 napja

egy hét múlva új maratonistát fogok köszönteni...egészségedre spori...

Deseda95 képe

Deseda95 4760 napja

Jövőre kölcsönösen elgáncsoljuk egymást futás közben, lesz ott hempergőzés, fájdalom mentes év. Köszi az ötletet.

Rita 34 képe

Rita 34 4761 napja

Gyuri! Valamit elszúrtunk ma!

Most olvastam, hogy a népgyógyászok jónak tartják az első kakukkszó hallatán meghempergőzni a földön, mert akkor az embernek abban az évben nem fáj se a háta , se a dereka! -Na mit szólsz hozzá? :)

Ökoturisztikai futásunk során ismét elkápráztatsz mindenkit ezzel a szép leírással!! Gratulálok!

taki66 képe

taki66 4761 napja

Szép leírás!Embert próbáló dombocskákkal:) tarkított,de szép környezet.Ahogy olvasom mindjárt az elején az a 2 kili nem semmi!Visszafelé,az általad sirató falnak nevezett dombocska csoda,hogy nem facsarta ki az energiátokat.A jó társaság bizonyára minden energiát megsokszoroz.Jó pihit,hétvégét!!Egészségedre Gyuri!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!