Tündüs futás

2011.04.02 Szombat, 11:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:33:36

Távolság

14 km

Tempó

06:41 p/km (8.97 km/h)

Edzésleírás

Szerintem a belvárosban és az erdőben is sokkal melegebb volt.

Ugyanaz a Gyárváros Püspökerdő táv, de most a belső töltésen futottam. Tök jó volt. Úgy emlékszem még bicajjal sem jártunk erre. Na majd most én szépen feltérképezem a terepet.

Nem szoktam két egymást követő napon futni, de holnap szeretném befejezni a veteményezést. Éreztem is, hogy nem voltam rendesen kipihent. Jövő héten úgyis csak lazulós átmozgatások lesznek.

Sokszor álltam forgalmi okokból, bár legtöbbször csak pár másodpercre, míg átmehettem az úttesten, de most nagyon nem esett jól a ritmusváltás. 12 kiilinél voltam az árkádos lámpáknél, ott jött egy holtpont, alig bírtam elindulni, hazáig szenvedős volt. Így sikerült egy igazi akarat edzést csinálnom.

Visszafelé a belvárosban kikerültem a piacot, megnéztem a másik kutat, de még nincs benne víz. Hála isten a belváros is fel van túrva csupa totyorgás lett a ráccsal elkerített területeknél a  kocogás.

Ennél csak jobbat kívánok, magamnak is és másoknak is!

Móni, azért nem tervezem a vivit 6 perceken belül, mert előtte nap esküvő (lagzi nem lesz valamikor délután már otthon leszünk), a tesóméknál alszunk, valszeg miénk a nappali, mert mi kelünk elsőnek, én pedig rosszul alszom idegen helyen, így nem leszek "optimális állapotban".

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:33:36 14 06:41 8.97 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

torolt_4724 képe

torolt_4724 4778 napja

Úgy futni, hogy nem vagy ráhangolódva, szenvedés, tudod, tapasztalat. Hogy egymást követő napokon tudjon futni az ember, idő. Vagyis hozzászokás kérdése, nomeg futótapasztalaté. Nekem sem jött még össze ez nagyon. Van olyan hetem, hogy nagyon tudom nyomni, viszont van olyan is,hogy éppen csak kocogok és nem is esik jól. Verseny előtt meg rossz időzítés ám, hogy nem alszod ki magad, nomeg "idegen" helyen alszol. Amúgy is versenyek előtt van az emberbe drukk, tudat alatt is tán (legalábbis bennem igen), grátisz a rossz alvás...hááát, össze kell szedned magad, rendesen! Nagyon legyél ott fejbe már napokkal azelőtt és menni fog! Hidd el! :-)

 

Óvárra még nem neveztem, jövő héten hétfőn megyünk ha minden igaz ellenőrizni, akkor bemegyek személyesen abba a Sportboltba, a nevét most nemtom, de majd megnézem. Megyek mindenképpen, mivel ott még nem futottam.

lassukapitany képe

lassukapitany 4780 napja

Szép futás! Szerintem is próbáld meg nyugodtan. Ilyen távot már nem egyszer futottál, sőt Március 26-án 13,07 km is volt 6:17 p/km-es tempóval. Simán menni fog ez.

Az alváson pedig ne aggódj, nekem a legutolsó versenyem Debrecenben volt, idegen pálya, idegen város, és a tesómnál aludtam, amit akkor láttam először. (Egész héten meló ezerrel, utazás péntek este, verseny szombaton.) A tervem az volt, hogy 9-kor alvás. Na, ehelyett éjfélkor sikerült csak elaludni, beszélgetés miatt. A lényeg, hogy totál nyugodt maradtam végig, mert biztos voltam abban, hogy másnap rekordot fogok Czeglédi Ferivel futni, és 9 percet (!) tudtam is javítani a félévvel azelőtti időmön, félmaraton távon.

monique képe

monique 4781 napja

bocs, 11,2 nem 12 :) így meg főleg :D

monique képe

monique 4781 napja

verseny előtti éjjel nem baj ha nem alszol jól. én még egyszer sem aludtam sokat verseny előtt már csak azért is mert nem igazodik a bioritmusomhoz a hajnali kelés :)))

a lényeg h előtte való napokban pihend ki magad. akkor nem lesz gáz a kevés/rossz alvás.

szóval nyugodtan célozd be azt a tempót! :) (tehát ha nem volt elmérve a táv ahol tegnap futottál, akkor hidd el sztem ez menne neked. mert ha 4km tök jól esett, nem volt nehéz, abban a tempóban, akkor menni fog 12 is az utolsó pár km-en esetleg picit szenvedősebben. de hát ez verseny, abba belefér ám az ilyesmi!)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4781 napja

Nagyon szép táv!!! Fantasztikus! Tessék rá büszke lenni!!!

Menni fog az a 6 percen belüli menni, ott nem lesz forgalmi akadály, és magával ragad a verseny!!!

Bizunk benned, és nagyon szurkolunk!!!!

faxau képe

faxau 4781 napja

Szép táv, és bár bosszantó, ha nem tudsz a saját tempódban futni,de legközelebb legalább ki tudod kerülni az útfelújításokat! Csak pozitívan :)

Briel képe

Briel 4781 napja

Szent gatyamadzag! Micsoda táv... Hatalmas gratula, hogy leküzdötted a kellemetlenségek ellenére. :)))

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!