Deseda95 futás

2011.01.23 Vasárnap, 10:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:07:00

Távolság

23 km Szint: 350 m

Tempó

05:31 p/km (10.87 km/h)

Edzésleírás

Előfutamot tartottunk a két hét mulva megrendezésre kerülő kaposvári dombok félmaratoni útvonalán:Viki, Csabi, Kopi és jómagam gyalog, valamint Kata és Zsolti sporik kerékpárral (logisztikai támogatás, technikai zárórészleg). Napos időben, de hűvös északi szélben vágtunk neki az útnak. Kopi és Viki , valamint Kata már harmadik alkalommal rajtoltak. Az első domb "kaposvári rózsa domb" volt, melyre felérve már egy-két ruhadarab feleslegesnek bizonyult. Gyönyörű házak, márkás autók és közlekedés kúltúrával rendelkező autósokkal találkoztun. Leereszkedtünk a dombról, hogy a Szigetvári úton ismét elindulhassunk felfelé a húzós emelkedőn. A víztorony látváánya már üditő volt. A lefelé úton beszélgetősre fogtuk, igaz átfújt Bennünket a szél, főleg a kerékpáron ülőket. A harmadik dombra felérve megértettem miért nevezik Kálvária dombnak. Itt tartottunk egy kis pihenőt, illetve rövid helyzetértékelést. A ránk váró folytatásról Kopi a Tőle szokatlan módon nem beszélt, éreztük, hogy a jelentőségét. Az igazi megméretés, meglepetés az ötödik domb volt. Az aljában még az érkezésünk után legurítandó sörről beszéltünk, de a domboldalban a gyakori levegő vétel és kifújás hangja lett uralkodóvá. Én már Péter Atila főszervezőt emlegettem, illetve a domb tetején a kápolnában lakó Szent Antalt korrumpálta, csak egyszer érjek fel. A csaapat egy kicsit tagolódott, de mindenki "csot nélkül" felért. Rövid pihenő után elindultunk a lejtőn, amelyen egy idétlen betőnlécső várt ránk a maga veszélyeivel. Egyenes terepre érve találkoztunk Péter Attilával, aki a családja társaságában autózot. Kölcsönösen örültünk az eseménynek. Még mondja valaki, hogy ninncs alapja a mondásnak:"Ott terem az ördög, ahol emlegetik". Ez után jött a Kapos völgye, a sunyi emelkedőjével, valamint a tetőpontján Norbi spori. Autóval vágódott mellénk, dicsérte a tempónkat . Több ponton próbált Bennünket utolérni nem csatlakozási szándékkal. Az érintet személy Viki volt, de Ő sajnos nem hozta magával a recept tömbjét.

Aikor megláttuk a városháza, valamint a templo, tornyát, tudtuk, hogy finisben vagyunk. Ez Kopira is nagy hatással volt, megindult, mint akit a darázs csípett meg. Csabival egyezetetve a Teleki utcában ráfutottunk, hogy ne érezze magát egyedül.

Összeségében a mai nap számomra egy életre szóló élményt adott, amelyet köszönök minden csapattársnak. Jó volt Veletek. Ma aki mert, az nyert.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:07:00 23 05:31 10.87 350 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

sidusfelix képe

sidusfelix 4857 napja

Hogy ez milyen vicces így utólag olvasva :) Bezzeg dombra fel az arcomra fagyott olykor a mosoly. Nagyon szuperül leírtad :)

melath1@ képe

melath1@ 4858 napja

Szép teljesitmény,mégszebb beszámolo.GRATULÁLOK!!!

Magyar Norbert képe

Magyar Norbert 4858 napja

Tökéletes beszámoló, egy momentumot kivéve :-) . Hatalmas teljesítmény, GRATULÁLOK!

steve71 képe

steve71 4858 napja

Örülök,hogy jól érezted magad Gyuri, a május miatt pedig ne aggódj,meglátod,hogy jó lesz...:D

kopi60 képe

kopi60 4858 napja

Remélem mindenki olvassa ezt a fantasztikus leirást és megérti mi is van emögött,hogy nem először vágunk neki....Gyuri ! Hatalmas voltál ma is,és büszkén nézek fel Rád,nagyszerű sportember vagy! Köszönöm,hogy veled lehettem ma...jó pihenést kivánok.

Csaba43 képe

Csaba43 4858 napja

Tuti a leirás spori!Gratulálok ehez a csodálatos teljesítményhez!Egészségedre Gyuri,jó pihenést.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!