Zolss futás

2017.10.23 Hétfő, 16:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:35:00

Távolság

21 km

Tempó

04:31 p/km (13.26 km/h)

Edzésleírás

 Monday madness, avagy ha már szélben, esőben, hidegben futás, akkor legyen a táv félmaraton...

Adta magát, hogy a háromnapos hétvége valamelyik napján hosszabbat kell futni. Az előző két nap elment, maradt a hétfő, az ősz eddigi legpocsékabb időjárásával.

Vasárnap este persze besöröztünk, nem aludtam eleget, aztán valamelyik kaja sem esett jól, többször hasmenésem volt. Csak ennyit az alaperőnlétről.

4-kor azért rávettem magam, akkor már kevésbé szakadt az eső, de a szél erősen tombolt. Régi tervem volt egy Csács-Andráshida karika, ami meg ugye félmaratoni táv(nak látszott).

Odafele szembeszélben 4.35-re lőttem be az ideális sebességet. Ritkán futok ekkorát, kell még tapasztalni az erőelosztást. Az apátfai lehajtónál még mindig nem volt meg a 10 km sem, ezért amerre tudtam, beletettem mindenféle nyúlványokat az útvonalba (Magnetic, Zala part, rekortán).

Visszafele terveztem ráerősíteni a hátszélben, aztán mégis kb olyan lett mint az első fele, mert ugyebár az energia szépen fogyott. Frissítés vagy megállás nem volt egyáltalán. Megcsináltam fájdalmak, vagy jelentős belassulás nélkül, összességében elégesett vagyok. A félmaratoni időm 1 óra 35 percre javult. (A legutóbbi erőltetett ilyen menetem során 1.42-t hoztam össze a nyáron)

Ha versenyen futnám ezt a távot, optimálisabb körülmények és erőnlét mellett, talán nem túlzás az 1.30 alatti időeredmény kitűzése.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:35:00 21 04:31 13.26 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Zolss képe

Zolss 2398 napja

A próféta szóljon belőled! :)

korpaZASZ képe

korpaZASZ 2398 napja

Inkább 1:28:xx

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!