Tündüs futás

2016.10.09 Vasárnap, 09:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:52:30

Távolság

42.2 km

Tempó

05:31 p/km (10.89 km/h)

Edzésleírás

Hmm ezt én futottam???

 

Van olyan, hogy ideális verseny, ideális felkészülés, ideális időjárás, ideális vonalvezetés???

Amikor elkezdtem a gyorsító edzéseket a német maratonfutó repertoárjából még minden rendben látszott.  Bár voltak előjelei, hogy nem nekem való terv. Azt, hogy feladtam a végrehajtást, lelki okok is előidézték. Erről nem szívesen írok itt, de belátom épp annyi köze volt  a csalódásomnak, mint a hosszú futásoknak, abban, hogy nem tudtam felvenni a diktált iramot.

 

Arról volt szó, szombaton melózok, de az én pozíciómban nem volt megrendelés, másik munkakörbe kellett volna mennem, azt nem vállalom, beáll tőle  a vállam, nyakam, nem maratonfutás előtti napra való ezért kiügyesked(tünk) egy nap szabit. Ezzel viszont mivel már nincs több, valszeg lemaradok az 50 km-es optivitáról, mert a hetében éjszakás lennék, péntekre kellene kivennem szabadságot, de sajnos nincs miből… Pénteken a kocsiért mentünk nem volt időm istenengemúgysegéljen átmozgatóra, nagyon hiányzott, ragaszkodom a megszokott hagyományaimhoz.

 

Így mégis tésztapartiztam szombaton, óriási fejlődés volt, hogy az összecsomósodott túróstészta helyett, most nagyon finom paradicsomos-bazsalikomos tésztát ehettünk. A rajtszám átadó megkérdezi, jó-e a zónamatricám. Eddig minden évben cseréltettem (felfelé), idén lefelé kellene, de a lelkem ragaszkodik a hármas zónához.

 

Estefelé nézegettem a térképet, s igaz, hogy  a budapesti maraton nem tartozik a gyorsak közé, de most az útfeltúrás miatti sok hosszú egyenes, ami ugye nem kedvezett a szurkolóknak, adott némi előnyt a futóknak, hogy jó eredmények születhessenek. Nekem az időjárás is kedvezett, szinte bántam, hogy nem készültem fel.

 

A tésztázás után benéztünk a kürtőskalács fesztiválra, több órát kellett várni a süteményre, így csak forralt bort ittunk, vagyis ittunk volna, de itt vagy nem tudják, mi az a forralt bor, vagy furcsa ízlések uralkodnak. Belekortyolok, hmmm ezt nem találták el….következő kortynál már tolakodik valami mentolos íz. Maradjunk annyiban,  szerintem mentolos teával erősítették a kevéske bort, így jelentős mellékíze támadt, persze megbarátkoztam volna vele, de eszembe jutott, mi lesz ha ettől összetojom magam holnap valahol a 42 km-en.

Sokat gondolkoztam azon, milyen lesz a klasszikus távon indulni újra, hiszen a varázs  a tavaszi böszme felkészülésekor elveszett, akkor kellett edzésnek  negyveneket futni.

Vajon szorul-e  a torkom, ha visszaszámolunk, tolom-e befelé a rajtkor  a könnyeimet? Jön-e az endorfin az utolsó 200 méteren, hisz mostanában nem volt utolsó 200 méter, de még utolsó km sem (csak a gondolat, hogy úgy elfáradtam fújják már le  a picsába).

Vajon előrevisz, ha a kedvenc főnixmadár-narancs színembe öltözhetek?

 

A tervem az volt, hogy tartom az 5:30-s tempót két órán át, addig tuti megy, majd ha érzem megborulok, engedek belőle. Viccesen azt is megemlítettem, ezek után megvárom Makai Viki 4óra30-s csapatát és becsorgok velük.

 

A többi a saját futótörténelmem.

A Hősök terén 5 percessel rohanunk át, próbálok tempót állítani, sikerül is, de érdekes módon nem rohan el mellettem a mezőny. Talán megtanultunk végre rendesen beállni a zónákba?

 

Gyakran látok az órámon 5:25-5:20-s tempót, gyorsnak találom, de annyira együtt lép a mezőnnyel, nem változtatok. Az alagút előtt történik az első incidens, egy botos nénike vág át a futók közt, -Hajrá aranyaim!!!!  felkiáltással, a balról mellettem jövő fickó, mivel kanyarodunk nem tudja kerülni, de megállni sem ( mert ugye ennél a tempónál már kicsit bajos, főleg, ha mellette is sűrűn futnak). Már kiabállja , hogy elnézést, karjait a néni elé tartja és megfekteti az aszfalton. Hogy hányan taposták meg őket azt már nem láttam. A másik a lágymányosi hídnál  a futók közé beékelődött opel corsa volt, nemtom, hogy került oda, mert oda-vissza elfoglaltuk az aszfaltot, de annak is csattogtak a futók az oldalán.

Az alagútban persze mindenki üvölt :D

 

A saját bevált gyomorkímélő frissítésemet hoztam, így csak a géleknél kell alkalmazkodnom a BSI pontjaihoz.  Vízet iszom mindenhol, sejtve, hogy lesz asztal ahol annyira hipó szaga lesz nem fogom tudni meginni (budai rakparton öntöttem le ivás helyett magamat, megkímélve  a hányingertől a gyomromat).

Félmaraton: 01:56

Ebből ki lehet sakkozni, hogy alig lassultam a végére.

30 után kezdem matekozni, de olyan eredményeket számoltam, hogy teljesen hiteltelen volt. Azt gondoltam vagy szorozni vagy összeadni nem tudok….

35-nél jöttek a démonok és megpróbáltak leállítani, de nem hagytam magam, eddigre már jelentős szurkolói pacsit szedtem össze.

Az összes kisgyerekkel pacsiztam, Imi-Tesó-Anyu trióhoz mindig kifutottam a tömegből. Snecike-Kálmán-Rodi triót nem vettem észre, de Erika figyelme ott volt J, Toncsó, Monspart Saci, Lencsés Éva néni, Böbe és Esze Tomi (nekik a képeket is köszönöm), Nodari Zsuzsi. Minden bekiabálás tartotta bennem az erőt.

Végül még DJ Dominikkal is pacsiztam (nem tudom, hogy írja nevét bocs), mert  a cél előtt még 3 km-rel kurva jó kedvem volt, az utolsó kettőn viszont  a sok kanyar kihozott  a sodromból, meg az is, hogy ha hat percessel futok, akkor 3:52 is lehet…. tuti megbolondultam. az 5 perccel jobb, mint  a tavalyi…

 

Befutónál Hajnival találkozom, űridőt ment megint.  A harangnál pedig Joe kongat épp mikor odaérünk, mindkettőnknek elreped a szája  a füle felé.

 

Felhívom Snecikét, elmondom neki, hogy igaza volt.  Hogy a sok lassú, hosszú futással jönni fog  tempó is ne agyaljak.

Remélem meg van velem elégedve és kössed fel a gatyádat, mert  a böszmén nyulad, leszek, hogy a legjobb időt fussad…….

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:52:30 42.2 05:31 10.89 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

monique képe

monique 2752 napja

waow, gratula!

lassukapitany képe

lassukapitany 2754 napja

Gratulálok! :) Még vasárnap megnéztem az időd, mielőtt könyvelted volna, és csak lestem! :D Király vagy, vagyis Királynő! :D

sankesz képe

sankesz 2755 napja

Gratulálok Tündüs az új PB-hez!

tomikaga képe

tomikaga 2759 napja

Végig mosolyogtam, amíg olvastam, amit írtál, ilyen egy igazi Tündüs! Nagy-nagy gratula, szuper csajszi vagy! :)

tomcsi képe

tomcsi 2759 napja

Példakép ott van elötted, így könnyű :-)

Ez már futás...

Gratulálok!

RunKa képe

RunKa 2759 napja

Sosem írsz ennyit... olyan lassan olvastam, amennyire csak bírtam, hogy jó sokáig tartson, értsem, érezzem, lássam :) Ölelés, minden nagyon pompázatos :) Hogy a fenébe lehet futás közben összeadni, szorozni, kivonni ? Nekem emberek nevei nem jutnak az eszembe, tudom ki, csak azt nem hogy híják :D 

Mindenesetre fasza csaj vagy, na :)

B.Imre képe

B.Imre 2759 napja

Nagyon szép erdményt futottál és semmit nem lassultál a célig!

holovacz képe

holovacz 2759 napja

Mar megszoktam, hogy mindig stabilan hozod a papirformat, valoszinu akkor lepodnek meg, ha egyszer nem igy lenne :) Gratulalok itt is!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 2759 napja

Te futottad, bizony, nem is akárhogy, irtó büszke vagyok Rád és nagyon örülök :-)

Látom, a matekozási hajlam is átragadt Rád...  nem baj, majd együtt matekozunk a böszmén :-) 

pátyalso képe

pátyalso 2760 napja

Gratulálok az új PB-hez !

Bobe képe

Bobe 2760 napja

Hú, de jó volt ezt olvasni! Végig mosolyogtam. Nagyon szép futás volt! Gratulálok a PB-hez! :)

Felszerelések