Tündüs futás

2016.05.28 Szombat, 07:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:00:00

Távolság

110 km

Tempó

00:00 p/km (0.00 km/h)

Edzésleírás

Ultrabalaton párban Snecikével Kabalamacskák néven.

Jól gondold meg mit kívánsz, mert valóra válik!

Évekkel ezelőtt támadt egy gondolatom, egy 50 kilis (talán szombathelyi vagy sárvári versenyt látva) milyen jó lenne ezt váltóban lefutni. Mondjuk Snecikével.

A „mondjuk” után Era hamarosan egyedül lefutotta az 50 km-t….

Ő váltózgatott Rodival és Pannival, én csak figyeltem őt.

Fel kellett nőnöm hozzá…. jó pár évembe tellett :) :)

Kettőnk közül ő van jobban benne az ultravilágban, sokat tudok tőle tanulni. Most egy picit abba is hagyom a tanulást :) idénre ennyi elég is volt az újdonságokból :)

Péntek este döntöttünk  a szakaszokról. Nekem csak annyi kívánságom volt, hogy a  Varga pincét futhassam, aki ismer tudja, hogy kedvenceim az észak-balatoni,  száraz-zamatos borok. No de Varga ajándékba kapott gyöngyöző borából sosem vásároltam, hisz van ott más kategória is, az Aranymetszésükbe már  a címkébe beleszerettem anno. De igazán az lenne a buli, ha legközelebb a Laposa pincén futhatnék át :)

 

Erikától „Macska-Vylyan„ bort kaptam, igaz ez villányi és veres, de  többször megfordult már nálam, a mesékkel a címkén  el lehet engem varázsolni. Node fussunk.

 

6-kor rajtoltunk, velünk együtt még több női páros, de volt még 3 gyors páros akik csak 9:30-kor. A szpíker jó megérzéssel megkérdezte, melyikünk a kabala és melyikünk a macska. A névadás tőlem jött, hiszen Erika az én kabalám s van itt olyan aki megkérdőjelezi, hogy macska vagyok??? J)) 

Erika rajtolt, az első emelkedőn felkísértem.

UB rajt

 

Nem kértem bringás kíséretet nappalra, de Imi hajthatatlan volt és  már az első etapomra beállt mellém, innét végig volt bringás kíséretünk.

A gps koordináták el voltak mentve a kütyüben, ez igazán jól jött, nem is tudom, hogy lehetne ezt végigcsinálni anélkül, annyira pörög minden: váltasz…wc….be  a kocsiba…utazol….kajálsz….váltasz….

 

UB váltás

 

A füredi Tagorét megkönnyeztem, nagyon szeretek itt futni, Imi meg is jegyezte újra itt vagyunk, s itt majdnem átgázoltam egy pici cicán (házimacs és sziámi keverék), a járókelők igyekeztek biztonságba helyezni és később valaki utánam szólt, hogy siccc… :) A befutómat feldobta Kamukeró pacsija.

 

Az első órákban felhős volt, de 11-re kisütött  a nap, megnehezítve minden dolgunkat. Addigra elértük a dombokat is nehogy egyszerű legyen.

Nehéz szakaszok jöttek.  Salföldet imádtam, a fiúk mindent megtettek, hogy eltereljék  a nehézségekről a figyelmemet. Kálmán még  a felhőket is dicsérte milyen szépek, Imivel végig szexeltük ezeket a részeket, szóval nagy volt  a pofánk(m).

A választott pincés távom előtt nagyon gyorsan jött Era, épp csak odaértünk. Rövid 6 kilit futott és kimaradt a tavalyi emelkedő. A pincén átsuhantam és ismét tapasztaltam: nagyon halkan futok, a fotós alig tudta összekapni magát, meg is kérdeztem tőle megálljak?? :)

 

Kint a kénköves pokol várt…

A legkedvesebb szakaszom majdnem elgáncsolt. A kellemes lankák brutális hegyekké váltak, a meleg elviselhetetlen lett, a macskaköves lejtő futhatatlan.

A frissítőnél feldobott ugyan Andi és Tomcsi pacsija, de a következő kanyar után  rám törő hányinger elvitte minden jó kedvemet. Kálmán azzal szórakoztatott, hogy elmesélte, tavaly Runkáék itt érték utol őket. DE MOST GYORSABBAK  VAGYUNK!!!! mondta az agresszív kismalac neki.

 

A következő szakaszon szembefutott egy csaj és kérdezi van-e erre váltópont? Persze, 2,4 km-rel a hátam mögött…fuss kiscsaj, ha időben oda akarsz érni….

 Itt már durván éreztem, hogy megjött  a több centis vízhólyag, leszarta a zoknicserét, kenegetést és itt ki is durrant, olyan fájdalmat okozva, hogy több kilin át  a külső talpélemen futottam.

 

Este 8 körül Erikának volt egy hosszabb 15 kilis távja, itt öltöztem át tetőtől talpig. Míg várakoztunk utolért Briel sms-e és Runkáék, akit már csak akkor ismertem mikor ott állt előttem, csoda, hogy nem döntöttem fel bringával együtt.

2x tévedtünk el, elsőre levehették a táblát, mert a következő kereszteződésben balról-jobbról is futók jöttek, mintha mindenki megbolondult volna. Nehezen de azért megtaláltuk a helyes irányt. A második eltévedésre egy hosszú egyenes után jöttünk rá, balra nincs nyíl, jobbra nincs nyíl, előttem valami pocsolya, ahol csak a békák brekegnek. Kb 1 kilit tettem bele pluszban, ez úúúúúúgy hazavágott, fejben teljesen szétestem. Az időnkből 10 perc erre  a vacakságra ment el.

 

A végére minden szakaszon váltottunk, már úgy szálltam ki-be a kocsiból-ba majdnem leszakítottam az ajtót.

A 200-s táblánál Era meghívott egy közös fotóra, még jó, hogy nem hangoskép mert minősíthetetlenül szidtam…… a táblát….

 

UB 200

 

Még mindig csodálom a futók azon képességét, ahogy a befutóra összeszedik magukat, akkor persze nem fáj semmid. 13 női váltóból az ötödikek lettünk én úgy érzem belettem magamból mindent, a tájékozódást gyakorolni kell, mert ott veszett el belőlem nagyon sok.

 

Köszönöm Erika, hogy ilyen klassz futós-élménnyel lehettem gazdagabb Veled!! Nagyon jó pár voltál, bár nem sokat tudtunk beszélni :D Engem teljesen boldoggá tesz ez az eredmény :)

Vajon  a pólót amit Tőled kaptam meg kell őrizzem jövőre vagy szétfuthatom benne magam??

 

Köszönöm Iminek és Kálmánnak, hogy 22 óra 47 percen át töröltétek taknyam-nyálam és elviseltétek  a hisztimet. Nem merem megígérni, hogy többet nem lesz ilyen :), de majd igyekezek…

 

UB befutó

 

(nem maradhat ki, mennyire örültem Évinek és Tomikaga-nak, a tésztaparti választékos és finom volt, az órámat folyton elfelejtettem fel és lekapcsolni ezért ide teszem az összes meglévő etapot, mazsolázzon akinek van erre ideje DDD)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 110 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

sankesz képe

sankesz 2892 napja

Nagyon jól csináltátok ezt a páros futást :-) Gratulálok!

kamukero képe

kamukero 2892 napja

Örültem :) a pacsinak is ! Gratulálok itt is !

zsudzsud képe

zsudzsud 2892 napja

Gratulálok!!! szuper volt olvasni, köszönet az élménybeszámolóért!

RunKa képe

RunKa 2892 napja

Már attól féltem, hogy nem találkozunk Veletek... De aztán :) Egyszer csak előttem futott Erika, aki mondta, hogy mindjárt vált téged. Amint elértünk a ponthoz, már messziről csilingoltam folyamat és úgy megszorongattál, hogy jujjj ::))) Isteni volt a runkásmézes :)

Fantasztikus vagy, macska ide meg oda, de abból is kabala. Neked Ő, neki Te, ilyen egyszerű :)

Gratulálok !!!!!

tomcsi képe

tomcsi 2893 napja

még jó le nem hánytál :-)

Csudák Voltatok...Gratula!!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 2893 napja

Még kavarognak a gondolatok és az élmények a fejemben, de az biztos, hogy remekül kiegészítjük egymást és szuperül tudunk együtt "dolgozni", ki tudjuk hozni egymásból a maximumot, szóval jó páros vagyunk :-)

Nyugodtan fussad szét a pólót (de ne Magad), majd csináltatok újat :-)

tomikaga képe

tomikaga 2893 napja

NAGY VAGY, HATALAMS GRATULA!!!! :) Én mondtam, hogy jó kis verseny ez, mi is élveztük. Mindenkinek eldicsekedtem ám veled!!! :) Követtünk is az UB oldalán, amikor épp nem futottunk és nem voltunk úton. Lestelek is, de elkerültük egymást, de a pénteki találka jobban össze sem jöhetett volna. A táblázásról inkább no comment, maradjunk a GYATRA kifejezésnél, van mit feljődni. Majd viszek nekik egy flakon reflektív sprayt, mert biztos nem ismerik...

Briel képe

Briel 2893 napja

Annyira nagyon jó volt olvasni ezt, meg drukkolni, meg sms-ezni is jó volt, és a legeslegjobbak a Kabalamacskák voltak! Szívből gratulálok!

holovacz képe

holovacz 2893 napja

Gratulálok! :)

Bobe képe

Bobe 2893 napja

Csudajó csapat vagytok ti ketten (négyen)! Le a kalappal előttetek! :)

Felszerelések