Tündüs futás

2016.03.20 Vasárnap, 08:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

05:14:35

Távolság

49.2 km

Tempó

06:24 p/km (9.38 km/h)

Edzésleírás

BSZM 4. nap

A főnixmadár legendáját mindenki ismeri, modern változata az ultrafutás J

Fogalmam sem volt, hogy fog összeállni ez a négy nap, mitől fogok újra cipőt húzni és elindulni. A titkot most sem tudom de ez a mítikus történet tud mesélni erről az újjászületésről.

(volt egy fogadalmam, ha lefutom varratok egy Balaton tetkót, de nehezen tudom elképzelni magamon, a főnixmadár viszont megfogott és nem ereszt….)

A verseny előtti napon  tudtam meg Böbétől, hogy a füredi táv nem 43,6 hanem 45,2. Nem is  a számoknak van jelentősége, én a Tagorén akartam befutni, odasétálni a szívkórházhoz, majd inni valahol egy kávét.

Újjászületni és nekivágni a fennmaradó  napnak.

A lelkemnek kellett volna ez az esemény, nagyon nehezen barátkoztam a gondolattal.

 

Az első napot futottam már egyszer, nagy meglepetést nem okozott.  Snecike  annál inkább, mert olyan durva elfutós tempót diktált, hogy kétségbeestem. Épp csak nem könyörögtem, hogy lassítson, mert a negyedik napon is futni akarok.  Ezek után abban sem bíztam, hogy felállok másnap. Sokat beszélgettünk itt még olyan fontos dolgokról, hogy mennyi is vajon a napi táv és mennyi is  a szintidő, vajon hány km-nél lesz frissítés??? Rohadtul képben voltunk, még szerencse, hogy minden nap végén akadt egy célkapu…

 

Tartottam tőle, hogy a frissítés lesz a gyenge pontom, meg az egész napos kajabevitel. (kicsit rövidebb a belem, mint amivel születtem…, de egy főnixmadarat nem lehet csak úgy leszállítani a Föld nevű bolygóról…., viszont óvatosan ehetek gyümölcsöt, zöldséget, meg egy csomó dolgot összepárosítva.)

Így teljesen átterveztem a heti kajálásomat, a futás alatt banán helyett saját mézeskalácsot kértem, reggel és este pedig főtt krumplival erősítettem a mézes vajas kenyér mellett. Ha nem tudtunk főzni, akkor a megmosott krumplit megszurkáltam villával és kb 10 percre bedugtam a mikróba. Nyami J

Minden teljesen rendben volt, ennél jobban ki sem találhattam volna, a közérzetemet tovább javította egy pohárka pannonhalmi vörös esténként.

A második naptól rettegtem, nem ismertem futva, nem tudtam mekkora emelkedő vár rám, rémhírek jöttek a szigligeti vár felől. A tempónk visszafogottabb lett, én már nagyon keveset beszéltem, magamba fordultam, így szeretem, így bírom. Erika viszont szívesen beszélget, eltereli  a figyelmét, ezért is örültem, ha volt valaki utánfutónk, mert mindig húztunk valakit, mindig volt valaki aki  a nap végén megköszönte, segítettünk neki futni.

A vár alatti emelkedő kezdetén volt kirakva  a summa 100 tábla, itt vérszemet kaptam,elmúlt minden fájdalmam. Előtte megbeszéltük, hogy  a macskaköves kaptatón nem kockáztatunk sérülést és gyalog megyünk fel. A kanyarban ott állt Böbe és Tamás én meg üvöltöttem J. S kezünkbe nyomtak két szál kolbászt, ezzel szaladtunk fel a várig, igen szaladtunk, mert ekkor már a röhögéstől semmit nem éreztem, csak azt láttam, balról  a macskakő mellett van egy kitaposott ösvény, szó sem lehetett sétáról…

Meg egy új fogalom is született  a futósszalonna mellé  a befutóskolbász J

Ezen nap után már végleg nem tudtam elképzelni, hogy fogok rajthoz állni másnap, hisz már csak a hajam nem fájt és a jobb achillesem mellett erős fájás kezdődött. Jó lett volna jegelni, de a cigányélet miatt nem volt hol jeget tartalékolni. Az esti gyúrás pedig kezdett szado-mazo játékra hasonlítani épp csak a kikötözés maradt el.

A harmadik napon is megfutottuk az összes emelkedőt, miért is ne futottuk volna???  Era  a dombok szájában lakik, én meg Pannonhalmára járok, vagy miaszösz…

Engem nagyon zavart Erika számolása, minden nap osztott szorzott mikor érünk be, nekem meg tökmindegy volt. A harmadik napon jöttem rá mivel tudom bosszantani, ő matekórát tart én magyart. Mondókáztam neki, ecpeckimehetszholnapután bejöhetsz…  aszonta nem mondja velem, nem hüje J)))

 

Arra viszont még én sem tudtam fátylat borítani, hogy  a harmadik napos maratoni időnk 4:30 lett (három évvel ezelőtt a maratonfüred eredményem 4:26!!!!)

Teljes eufóriában voltam a napi célbeérkezés után.

A negyedik napon a béka segge alól kibányászott energiával rohantam volna előre, de Erika 2x is rám szólt, hogy lassítsak mert hatos alatt megyünk. Tudtam a végére úgyis elfogy az energia, de akkor ő fog feltámadni és húzni a cél felé. Persze az emelkedők itt is meg lettek kocogva, a nagyobbon Kálmán felszaladt velünk. S itt is látszik, hogy nem bírom a lejtőket, Era sorozatban lehagyott lefelé. Napi maratonunk 4:29…… szóhoz sem jutottam.

10 km-rel a cél előtt böktem ki, hogy

 B+  le fogom futni!!!!

A célban óriási hálát éreztem.

De elmondani nem tudtam, köszönöm Iminek, hogy végig velem volt, minden kívánságom leste, sokat bringázott melletünk és támogatott  a felkészülés során . Erikának aki fékezett, erőt adott, együtt lépett velem, közel 200 km-en át és Kálmánnak aki sosem maradhat ki  a sorból, mert profin tud már mindent amit egy segítőnek tudni kell.

S köszönöm nektek akik az elmúlt egy évben itt voltatok velem, és figyeltetek rám.

Kedd reggel van, szépen regenerálódok, de minden 10. percben bevillan a gondolat:

KÖRBEFUTOTTAM A BALATONT!!!!

 

 

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:14:35 49.2 06:24 9.38 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

csicsi75 képe

csicsi75 2626 napja

Ezt annyira jó volt olvasni.Szívből gratulálok.4 hét múlva ugyan ott :)

kamukero képe

kamukero 2956 napja

Bezonyám ;) ! Bár a harmadik és a negyedik napon nem voltam ott, de az első kettőn hasítottatok ! Mindig az járt a fejemben, hogy én biztosan elküldtem volna magunkat a búbánatba,ha a helyetekben vagyok . Mert folyton ott ugráltunk körülöttetek és valamelyikünk mindig fotózott . De ti hősiesen álltátok a sarat még ebben is :) . Szívből gratulálok itt is és csodállak a kitartásodért ! 

Briel képe

Briel 2958 napja

Szia Tündüs! Hónapok óta nem volta az EO-n, de most azért jöttem, mert gondoltam, mostanra már vagy blog, vagy beszámoló biztosan van. És jókor jöttem, mert tényleg, :))) Nagy örömmel olvasom a beszámolódat, persze a FB-ról már tudtam, hogy körbeértetek, meg képeket is láttam, de azért így mégis más, hogy leírod az élményeidet. Nagyon szuperül felkészültél, és nagyon szuperül futottál/futottatok. Szívből gratulálok, és még sok ilyen élményt kívánok Neked! És most aktuálisan még boldog nyulat is! :) Puszi!

Huszárlány képe

Huszárlány 2959 napja

Gratulálok!!! :-)

RunKa képe

RunKa 2962 napja

Csak nézegetlek most magam előtt a lelkiszemeimmel, annyira szép :) 

Gatulálok, szorongatás :)

Bobe képe

Bobe 2962 napja

Sírok a nevetéstől! :) Nagyon jól összefoglaltad a 4 napot!

Még egyszer gratulálok az egészhez!

Jővőre újra? :)

Sneci-ke képe

Sneci-ke 2962 napja

Ahogy a nagykönyvben meg van írva, úgy csináltuk végig :-) Jó csapat vagyunk :-)

Amúgy meg csak mindig a végefelé matekoztam (már amikor tudtam), de ígérem, legközelebb magamban teszem ezt. 

Pusssz és én is köszönöm Neked az együttfutást meg mindent. 

rodriguez képe

rodriguez 2962 napja

Szépen toltátok végig, gratulálok!

tomcsi képe

tomcsi 2963 napja

azt hittem az első váltóponton kiállsz...ehhez képest végigtoltad :-)

Gratula!

torolt_13650 képe

torolt_13650 2963 napja

Nagyon nagy gratuláció, főhajtás, kézrázás, vállveregetés...és MINDEN!!! Hihetetlen vagy! Gratulálok!!!

(várjuk, hogy utolérjenek a szavak:))

sankesz képe

sankesz 2963 napja

Szívből gratulálok Tündüs!

holovacz képe

holovacz 2963 napja

Oké! Nekem egyik szemem sír, a másik nevet, de Te tudod, miért :D :D Hatalmas gratula, gyönyörű időt mentél végig!

tomikaga képe

tomikaga 2963 napja

Nagy-nagy gratula! :)

Felszerelések