csmiki futás

2016.03.13 Vasárnap, 08:50:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:46:42

Távolság

42.2 km

Tempó

05:22 p/km (11.17 km/h)

Edzésleírás

Barcelona Marathon 2016.

Harmadik maratonfutásomra érkeztem Barcelonába. Az első még a belekóstolás jegyében történt 2010-ben Athénban, 4:26-os elsőbálos idővel, (Athens Marathon 2010) majd a második tavaly, 2015-ben már konkrét célkitüzéssel, folyamatos, belesétálás nélkül, 3:55-ös célkitüzésen belüli idővel. (Budapest Marathon 2015). 

Rögtön a budapesti maraton után neveztem ide, azzal a céllal, hogy javítsak az időmön, mert úgy éreztem, maradt még bennem, nem futottam ki teljesen magam. 2015 hátralévő részében még megmaradt a kellő futómennyiségem, de az év eleje kicsit elmaradt a tervezettől sok mindennek köszönhetően, de végül is úgy éreztem megfelelő erőállapotban érkeztem Barcelonába egy újabb 4 órán belüli maratonhoz. Plusz motivációt jelentett, hogy a repülönk még a verseny napján indult vissza, így meg kell futnom a 4 órát, ahhoz, hogy nehogy lekéssük :)

Utolsó héten már pihentem, csak hétfőn és szerdán futottam keveset, majd a tengerparton mezítlábas homokbanfutás közben meg is húztam valahogy kicsit az Achilles-em, ami kis aggodalmat okozott bennem ...

Rajt 8:30-kor volt, én a 3:45-4:00-es zónából, a 4.rajtból voltam hivatott indulni, amit 8:45-8:50 közé ígértek a szervezők. A szállásunk 10-15 perc sétára volt a rajttól, így fél 8kor indultunk el.(alvás nem ment túl jól a megelőző két éjszaka, lányok lebetegedtek, köhögés, nátha, Emikének egy kis hányás is becsuszott ...). Kabátot magamon tartottam út közben, de nem volt hideg már szerencsére. Mire a rajt környékére értünk, már sokan melegítettek. A rajtzónában még nem voltak, így be tudtunk osonni a kettes rajtterületre is fotó erejéig, de a precíz szervezők hamar kitereltek :). Utána már nem is engedtek be, pedig meg akartam próbálni besurrani előbbre lévő zónána (hogy nehogy lekésemm a repülőt, Athénba sokkal lassabban zajlott a rajtprocedura lényegesebb kevesebb résztvevővel is). Itt szerencsére széles volt az út, nagyon flottul ment az indítás és 8:45-kor a 4.rajtlövés is eldördült ...Hatalmas szurkoló tömeg, fantasztikus hangulat, Freedy klasszikus Barcelonanotaja hatborzongato, konfettieso, stb ...aztán rajt.

 A 3:45-ös iramfutókat a 3.kilóméter környéken értem utol (kb. egy szűk perccel indulhattak előttem, a zónánk legelején. Volt bennem egy kis kísértés, hogy próbáljak velük tartani és teljesen egyenletes tempóban lefutni a teljes távot, de tudtam,hogy erre a taktikára nem vagyok felkészülve, s talán nem akkor kellene megpróbálni, mikor közvetlenül a verseny után indul a repülőnk haza.Na meg kicsit luxusnak is éreztem, hogy az abban a tempóban tegyem meg a verseny első felét is. Szóval a taktikám továbbra is az őrült budapesti stratégia volt, minél tovább tartani egz 5 perces tempót, s ha ez 18-20km-ig megvan, akkor onnan már nem fogok annyit lassulni, hogy 4 órán kívül érjek célba. 

My Video Barcelona 2016

My photos on www.marathon-photos.com

My videos on www.asics.com

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:36:42 42.2 05:08 11.68 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!