nedus futás

2014.03.30 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:19:40

Távolság

21.43 km Szint: 105 m

Tempó

03:43 p/km (16.14 km/h)

Pulzus

Átlag
152
Minimum
0
Maximum
164

Edzésleírás

WORLD  MASTERS ATHLETICS BUDAPEST FÉLMARATON

Hihetelenűl boldog vagyok !!!! Számomra csodaszerű volt ez az egész hét , de igazából az egész tél és tavasz is !! Mióta újra futok próbáltam átgondoltabban és óvatosabban felépíteni az edzéseimet . Nem voltam türelmetlen és hétről-hétre , nappról-napra éreztem a fejlődést és ez mindig erőt adott ! Fantasztikus érzés volt ma is , melegítés közben az , hogy pontosan tudtam mi az , amire képes vagyok . Az járt a fejemben , hogy milyen egyszerű dolog is ez a futás , hiszen ha elvégeztük a megfelelő munkát ( és persze , nem hátráltat semmi féle sérülés vagy betegség ) akkor csak annyi a dolgunk , hogy "hátradölünk" és engedjük a testünket , hogy végezze a dolgát !

  A rajtba szólítás után jó volt a "bábeli" nyüzgést halgatni , egyik oldalamon spanyol csajoknak pergett a nyelve , előttem olaszok hangoskodtak a maguk visszafogott stílusában , koreai versenyzők tapsoltak ütemesen....lassan én is versenylázban kezdtem égni ! 

   Elindultunk és én kocogásnak éreztem a futást ! Az első 2-3 km-en még sűrűn voltunk , de lassan oszlott a tömeg és végre elcsendesedett a mezőny . Persze , a szurkolók nem !! A pálya több pontján feltüntek a magyar drukkereink , sok-sok ismerős , barát szájából hallottam a - Hajrá Nedus - biztatást , de sok ismeretlen is biztatott minket a Hajrá Magyarokkal ! 

  Próbáltam visszafogni az iramot , semmiképp nem akartam elfutni az elejét . Mégis , az első 5 km-em 18:30 lett , a következő ötöst tudatosan lassabbra futottam ( 18:49 ) , de még ekkor is azt éreztem , hogy még nem is futok igazán ! Persze , tudtam , hogy messze a vége , ezért nem türelmetlenkedtem . Aztán valahol 12-13 km környékén , ( ahogy Tóth Józsi barátom szokott fogalmazni ) elkezdett "jönni az erő " ! Gond nélkűl futottam a 3:40-42 tempót , aminek meg is lett az eredménye egy 18:33-as 5 km-er személyében ! Ekkor már tudtam , hogy meg lesz ez ! Még egy ötös hasonló iramban ( 18:37 ) , igaz , ennek a vége már nem esett jól ! Sajnos , a szervezőink "megtréfáltak " minket és az előzetesen feltüntetett hely helyett ( pedig akkor pontos lett volna a táv , csak ott nagyon szűk lehetett az út és "kényelmesebb volt áthelyezni a cél helyet ) jóval arrébb kellett befutni ! Kicsit meglepődtem , mikor a célba értem ( rettentő boldogan és fáradtan ) , hogy várt ( és az órám által is "előrejelzett" idő helyett ) 1 perccel több lett !  na , mindegy , végül is mindenki ezt futotta !

 Az eredmény hírdetést alaposan elhúzták , de sok világbajnokunknak tapsolhattunk ( Simona és Földingné Juci nyerték a korosztályukat , a 40-45-ös fiuk a csapat aranyat vihették haza ) mi a 45-49-ben egy bronzot szereztünk , ugyanabban a beérkezési sorrendben , mint a mezein ( Kovács Andris volt nálunk a legjobb , én a második és Somogyi Karcsi a harmadik : szuper kis csapatunk van !! )

Most fáradt vagyok ( egy jó nagy vízhólyagom is lett a talpamon ) de boldog !!

http://www.movescount.com/moves/move28549612

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Boszi72 képe

Boszi72 3703 napja

Szuper vagy Nedus, sok hasonló sikert és örömteli futást kívánok Neked, na meg szívből gratulálok. Sokan tanulhatnánk Tőled.

Gida képe

Gida 3703 napja

Azért ezt szépen felépítetted, heti 100km-ek megvoltak majdnem, de igazából a tartalmuk a lényeges. Mint ahogy a bringában, futásban is ott vagy!!!!!! Esetleg egy triathlonon nem gondolkoztál el újra?? :) Örülök hogy minden jól ment, tudom milyen ez az érzés...gratulálok itt is!

tomcsi képe

tomcsi 3704 napja

CSÚCS!!!!

jöhet a többi sport... :-)

Gratula!

pg képe

pg 3704 napja

Örülök, hogy láthattam a helyszínen. Gratulálok!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 3704 napja

Aztmindenit!
Gratulálok! Nagyon szép eredmény!

gergő képe

gergő 3704 napja

de jó volt ezt olvasni! hatalmas gratula, ez tökéletes kivitelezés!

szaboaron86 képe

szaboaron86 3704 napja

Szívből gratulálok, ez baromi szép!

picikata képe

picikata 3704 napja

Gratulálok az eredményedhez!....és jó pihenést... :)

hortenzita képe

hortenzita 3704 napja

Gratulálok!

(Nekem is pont ekkora távolságot mért az órám...)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!