potika futás

2008.11.04 Kedd, 08:38:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:25:26

Távolság

16 km

Tempó

05:20 p/km (11.24 km/h)

Edzésleírás

Ez nem semmi futás volt!!! Így még sosem jártam egy laza 20 kilis távot terveztem igaz az elején toltam úgy ahogy kényelmesnek éreztem kb 05:15perc/km átlaggal az első 10 nem is okozott semmi gondot. A forduló után úgy kb 2.5 km nél a jobb térdem nem igazán akart tovább müködni. Elkezdett fájni minden talajfogásnál ki akart nyekleni és szúrt egy kicsit. ezt még bírtam 500 métert majd meg kellett álnom. Nyújtottam, lazítottam próbáltam futni nem igazán ment. 1 km séta utánna megint megpróbáltam futni 50 méter után megint meg kellett álnom. Még 1 km séta után ujra próbálkoztam sikerült ledöcögnöm 6 min/km-es átlaggal 3 km-t azután ismét sétára kellett átáljak, mert futni nem igazán bírtam. Az utolsó 200 m kocogtam ismét hazáig. Az edzés elején pedig most rendesen bemelegítettem nem értem mi okozott problémát?

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:25:26 16 05:20 11.24 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

Fari képe

Fari 5675 napja

látod már le is irtad a megoldást hogy ne is fájjon,megne is ess ki az edzésböl:letekert kilik...
potika képe

potika 5675 napja

Szia mindenki!

Elösször is kösz a sok jókívánságot, remélem nem valami komoly a dolog most még legalábbis.
faritrek: Szerintem nem , mert csak 4 nap pihi volt az meg semi azt gondolom, és ha megnézed az utóbbi 2 hónap edzésemet akkor ennek nem szabadot volna problémát okoznia pláne nem 12 Km után. 

mdorogi; mjoci; steve71; Kicsi: Voltam dokinál és azt javasolta, hogy vagyis amit én is gondoltam és ti is leírtatok már. Pihenés semmi erőltetés, porcerősítő kúra. Röviden ennyi.
Már be volt tervezve egy proenzi kúra az ősszre de így ma el is kezdtem. Próbálok egy hetet kihagyni vagy kettőt aztán laza kocogással kezdeni.

eftomi: A cipőm szerintem jó még alig van benne 340 kili az szerintem még jó.

A vizsgálat nem állapított meg nagy betegséget, elváltozást csak azt, hogy a térdeim nagyon lazák ez köszönhető genetikai, vagy a korábban letekert több 10.000 km valamint az utóbbi idők futásainak.

Azt beszéltük a dokival, hogy lehet a talaj volt a hibás. Ugyanis a gát tetejét most tárcsázták fel másodszorra és a felszine nagyon laza volt.  Ilyen talajon könnyen előjöhet valamilyen erőltetés a szalagokban.

Nem tudom, hogy kinek van igaza de az biztos hogy kifelés sugároz és amikor terhelem (lépcsőzés le vagy fel) akkor fáj a legjobban.

Tehát most irány a pihenés megyek úszni, meg nyugisan kerózni. :-)



eftomi képe

eftomi 5675 napja

Ez jel, hogy lazábban kell edzeni! Mindenképpen porc erősítés javasolt.
Kicsi képe

Kicsi 5676 napja

Esetleg más cipő, vagy a talaj lehet az oka? Mostanság én is térdfájós vagyok, úgyhogy, amit ajánlhatok:Porcerősítő (Proensi 3), térdvédő, pihentetés-ez a legjobb gyógymód, krémezés, jégzselé, esetleg gyógyszeres kezelés, itt nekem a Flector por vált be, de ezt nem rendszeresen használom, csak hosszabbb versenyek előtt igyekszem megelőzni a bajt.
Jobbulást!!
steve71 képe

steve71 5676 napja

Nem használódott el véletlenül a cipőd???Mennyi kili van bennük???Ha nem múlik el a fájás,akkor merem ajánlani a béres porcerősítőt.Ha kicsit fáj a térdem /nekem is szúrni szokott/,csak megiszom este egy pezsgőtablettát és reggelre már semmi baja.Lehet,hogy érdemes lenne egy ilyen kúrát megejtened.Asszem 20 vagy 25 darab van egy tubusban.Mire végzel,már semmid sem fáj.Jobbulást.
mjoci képe

mjoci 5676 napja

Lehet, hogy csak pihentetésre és kenegetésre szorul, de lehet,hogy porcerösitésre van szükség. Jobbulást.
szelidlendulet képe

szelidlendulet 5676 napja

Én is bajlódtam ilyennel. Krémezés, és pihentetés nekem bevált. Csak akkor futottam, amikor fájdalom nélkül ment (bár nekem már a lépcsőzés is fájt). Addig laza kocogások, nem hosszan. Csak semmi erőltetés. Persze ha nem alakul, doki. De addig is szerintem ne erőltesd, mert autómatikusan terheled a máskat. Ja, és én térdvédőben futok. 
Fari képe

Fari 5676 napja

kihagytál pár napot,meg "régebben" mentél hosszabbat.talán ez a gond...vagy nem

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!