A Beijing 2008-ban 36 olimpiai versenyszám kapott helyet, különféle játékstílusokat vegyítve. Az atlétikai versenyszámok között például helyet kaptak a futószámok (100, 200, 400, 800, 1500 méteres síkfutás, 110 méteres gátfutás és 1500 méteres akadályfutás) - ezekben a sikeres rajt és a gyorsaság a fontos.



A magasugrás, a rúdugrás, a távolugrás, a hármasugrás, a súlylökés, a kalapácsvetés, a diszkoszvetés és a gerelyhajítás más játékstílust követel, nem csak a gyorsaság, a megfelelő technika is számít.



A „vizes" versenyszámokban négy úszó- (50 méter gyors, 100 méter hát, 100 méter pillangó és 100 méter mell), illetve két műugró versenyszám (3 és 10 méter) kapott helyet, itt a ritmus a kulcsszó játék közben.

Megint más jellegűek a torna (korlát, felemáskorlát, nyújtó, gyűrű és talaj), a lövészet (skeet, 10 méteres légpisztoly, illetve 25 méteres gyorstüzelésű pisztoly), az íjászat, a súlyemelés, a kerékpározás, a kajak-kenu vagy az asztalitenisz versenyszámai.

A játék készítői a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól nem kaptak engedélyt arra, hogy a résztvevőket élő szereplőkről formázzák meg (egyrészt nehéz lett volna valamennyi kvótaszerzőt „átültetni" a játékba, másrészt a NOB azt akarta, hogy maga az olimpia kerüljön a fókuszba, ne egy-egy sztársportoló). Ettől persze mi még odaképzelhetjük kedvenceinket a rajtvonalra :o)


További információk a játékról

Forrás: http://www.olympic-hun.org/
Képek: http://kotaku.com/; http://www.olympic-hun.org/