A Triatlon Országos Bajnokságon a férfiak küzdelme izgalmas és fordulatos volt. Az 1,9 km-es úszást, pócsmegyeri bányatóban Balogh Lőrinc teljesítette leggyorsabban. A kerékpározás során Benőcs Zoltán vette át a vezetést, azonban klubtársa, a tiszaújvárosi színekben szereplő Alun Woodward ott tekert a nyomában Zoli 60 km-nél defektet kapott, így Alun vette át a vezetést. Nagy lélekjelenlétre volt szüksége Benőcs Zolinak, hogy nem adta fel a reményt és gyors szerelés után visszaállt a versenybe. Az ausztrál fiú, Alun egészen a futás utolsó köréig vezetett, de a 24 esztendős Benőcs remek hajrával megelőzte, és így egymás után harmadszor is megszerezte a középtáv magyar bajnoki címét.



A hölgyeknél papírforma szerint alakult a verseny. Az úszás után Ferenci Karoline, Ferenci Kornél felesége (!) ért elsőként partot. Csomor Erika 4.-ként (!) jött ki a vízből. A kerékpározáson azonban már Erika vette át a vezetést és egészen a célvonalig növelte előnyét. Végül magabiztosan 5 perc előnnyel, klubtársa, Brassay Réka előtt megszerezte a bajnoki címet.

Eredmények:
Férfiak. Bajnok: Benőcs Zoltán (TVK-Mali, edzői Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Szakály Zsolt) 3:42.57, 2. Alun Woodward (ausztrál, TVK-Mali) 3:44.58, 3. Major József (Széchenyi ESE Győr) 3:45.29
Nők. Bajnok: Csomor Erika (Budaörsi TKE, edzői Vértesi Tamás, Pócsföldi Ottó, Zemen János) 4:10.14, 2. Brassay Réka (Budaörsi TKE) 4:15.17, 3. Halász Annamária (ORTRI Oroszlány).4:23.06.

További eredmények a Champion Chip oldalán találhatók. 

A hétvégén a versenyen készült videókat és a befutófotókat itt találjátok.

A verseny honlapja: http://www.szigeti-triatlon.hu/index.html