2009. július 11-én, szombaton került megrendezésre a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrumban a triatlon középtávú országos bajnokság. Csütörtökön még úgy nézett ki, hogy kellemes hőmérsékletű víz vár a versenyzőkre, ám a pénteki egész napos eső annyira lehűtötte a Balaton vizét, hogy -a többség örömére- neoprén ruhát lehetett használni.

Az 1900 m-es úszás megtétele után először a Beac kiválósága, Kis Gyula szállt ki a vízből, nyomában Molnár Ádámmal, Csortos Imrével, Alun Woodwarddal, Benőcs Zolival. A depózás Csortos Iminek sikerült a leggyorsabban, majd Molnár Ádám és Benőcs Zoli pattant kerékpárra, hogy megkezdje a 90 km-es távot. A széllel és dombokkal nehezített 3 körös pályát nem volt könnyű teljesíteni. Ezt bizonyítja az is, hogy megváltozott a sorrend a férfiak mezőnyében. Először Benőcs Zoli jelent meg a depóban, ám csapattársára, Woodwardra csaknem 4 percet várni kellett. A 3. helyen Molnár Ádám váltott. A tavalyi győztes, Kis Gyula hátránya ez elsőhöz képest pedig több, mint 11 perc volt. De nem dőlt még el semmi, hiszen 21 km várt a legjobbakra. Az 5 körös futás alatt nemcsak Alun Woodward, hanem Kis Gyula is egyre jobban megközelítette Benőcsöt. Az abszolut sorrend: Alun Woodward, Benőcs Zoltán, Kis Gyula, ám a magyar középtávú bajnok Benőcs Zoltán lett.

A hölgyek mezőnye sem volt kevésbé rangos az urakénál. A kerékpárt Szalay Szandra kezdte, majd Walkó Andrea és Szakály Zsuzsa hagyta el a depót. Walkó Andi megtartotta 2. helyét, ám az élre Halász Annamari került, harmadikként pedig SvédAmelita szállt le a bringáról. A futás során ez a sorrend nem is változott, tehát a magyar bajnok Halász Annamária lett.

A 254 elrajtolt versenyzőből 243 teljesítette a távot. Gratulálunk minden célba érkezőnek!

Eredmények:
férfiak:
1. Alun Woodward (ausztrál, TVK-Mali) 4:31:27 ó
2. Benőcs Zoltán (TVK-Mali) 4:32:45
3. Kis Gyula (BEAC) 4:33:39
4. Vatai Miklós (Vasemberek Klubja)4:44:38
nők:
1. Halász Annamária (Budaörsi TKE) 5:08:48 ó
2. Walkó Andrea (TVK-Mali) 5:14:17
2. Svéd Amelita (UNIQA-Újbuda) 5:25:25