Ügyességi versenyszámokban ritkán látható bravúrt hajtott végre Babos Rita. Két nap, három egyéni csúcs, három bajnoki cím. Szombaton a távol (618), vasárnap hármas (13,50) és magasugrás (186) szerepelt a sokoldalú atlétanő programján.„- Főleg hármasra készültünk, ennek kiegészítéseként ugrottam távolt. Mivel a mai időrend megengedte, elindultam magasban is. Alapvető célunk az volt, hogy jó állapotban versenyezve jól érezzem magam. Az első két szám annyira jól sikerült, hogy fel tudtam pörögni a magasra is"- mondta el Rita.

Az OB-n duplázó atléták is voltak. Bene Barna győzni tudott 1500 után 3000 méteren is. Ez a versenyszám izgalmas futás volt a nyolc perc alatti időért, ami a győztesnek sikerült ( 7:59,86), a második Minczér Albert kereken nyolc percet futott.

Petráhn Barbara
a szombati 400 méter után megnyerte a 200-at (24,45), az ezüstérmes Komiszár Kriszta elért eredményével ezt az ifjúsági csúcsot is megjavította (24,87).

„- Mindent egy lapra feltéve nyomtam, ahogy bírtam"- mondta közvetlenül a célbaérkezés után a 800 méteren bajnok Takács Dávid, aki 1:48,87 - es idejével alig maradt el az EB szinttől (1:48,70). „- a hónap eleji betegség keresztül húzta a fedett szezont, , de azóta jövök föl, egyre jobb formában érzem magam. A tegnapi 400 ezt még nem igazolta, még bennem volt munka, de a Bartha Lacival való szoros verseny nekem megadta mára az alaphangot. Szerencsére ma jól jöttem ki a dologból."

Különleges eseményt hozott a női 60 méter döntője. Rózsa Zsófi és Komiszár Kriszta ezredre azonos eredménnyel ért célba. A célfotó elemzése után Gál László, a versenybíróság elnöke a két futó részére harmadik futást rendelt el. A harmadik futást aztán idei legjobbjával Rózsi Zsófi nyerte (7,48).

Biztosan lökött EB szint fölött Kürthy Lajos súlylökőnk. Jól kezdett (19,77 m) és 19,84-es győztes dobással jól fejezte be a versenyt. A mohácsi atléta leggyengébb dobása is 19,52 volt, aki örült ezeknek az eredményeknek és reméli, hogy 20 méter fölött pont a legfontosabb téli versenyen, Torinoban fog lökni. Nagyobb meglepestés volt, hogy Márton Anitának is sikerült megdobni az EB szintet: Anita a második dobásával 17,06 métert ért el.„- Szerencsére sérülésmentesen dolgoztunk, Anita minden munkát el tudott végezni. Az, hogy a portugál edzőtáborba is eljutott, kifejezetten hasznos volt." - folytatta edzője, Eperjesi László.