15:10 - Úszás

Nagy Réka a 800 méteres női gyorsúszás előfutamában egyéni csúcsot úszva ötödik lett saját futamában, összetettben a 26. helyen végzett, így nem jutott döntőbe. Első helyen a 400-as győztes, Rebecca Adlington végzett új olimpiai csúccsal.

A 100 méteres férfi pillangóúszás előfutamában Madarassy Ádám 54.93-as idejével a negyedik lett saját futamában, ezzel az 50. helyen végzett. A leggyorsabb a szerb Milorad Csvics volt, aki Michael Phelps előtt, új olimpiai csúccsal jutott be a pénteki középdöntőbe.

Verrasztó Evelyn a 17., míg Szepesi nikolett a 18. lett a 200 méteres női hátúszás előfutamában, így egyikük sem jutott a középdöntőbe. Első helyen Kirsty Coventry jutott be a döntőbe, aki megdöntötte Egerszegi Krisztina olimpiai csúcsát.

13:05 - Úszás
Férfi 50 méteres gyorsúszásban Takács Krisztián 22.14-es idővel a 14. helyen bekerült a szám elődöntőjébe.

12:30 - Cselgáncs
A férfi cselgáncsozók 100 kg-os súlycsoportjában Hadfi Dániel a vigaszágon 11:10-re kikapott a lengyel Przemyslav Matyjaszektől, ezzel a hetedik helyen fejezte be a versenyzést.

12:10 - Úszás VILÁGCSÚCS
A 6. helyen zárt, és ezzel pontszerző a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó a pekingi olimpián, a Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna összetételű csapat 7:55.53 perc alatt, az országos csúcsnál csak kicsivel gyengébb idővel teljesítette a távot. A számot az ausztrál váltó nyerte meg fantasztikus új világcsúccsal, 7:44.31-es idővel.

Befejezte pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok holland úszófenomén, Pieter van den Hoogenband. A németalföldi klasszis a férfi 100 méteres gyorsúszás döntője után jelentette be elhatározását; utolsó ötkarikás versenyén az ötödik helyen zárt.

12:05 - Női skeet
A hatos fináléba olimpiai rekorddal bejutó olasz Chiara Cainero, az amerikai Kimberly Rhode és a német Christine Brinker egyaránt 93 találatot ért el, közöttük hármas szétlövés döntött, melyet Cainero nyert. Igaly Diána a 13. helyet szerezte meg selejtezőben, így nem jutott be a döntőbe.

11:50 - Ökölvívás
Könnyed bokszolással, technikai K.O.-győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe a pekingi olimpián a 81 kg-os súlycsoportban szereplő Szellő Imre a venezuelai Luis Alberto González ellen. Imre kedvező sorsolásának köszönhetően erőnyerő volt, ezért kezdhetett egyből a második körben.

12:00 - Cselgáncs
A férfi cselgáncsozók 100 kg-os súlycsoportjában Hadfi Dániel előbb a líbiai Ben Szaleh ellen győzött fölényesen, majd a kameruni Moussimát verte ipponnal, a negyeddöntőben azonban kikapott a kazah Zsitkejevtől, így a vigaszágon folytathatta. Itt a bosnyák Amel Mekic várt rá, akik sikerült legyőzni. Dániel a következő meccsel Przemyslav Matyjaszek ellen vívja délben. Ha azt a meccset is megnyeri Hadfi, akkor már biztosan pontszerző, és éremért mérkőzhet.

Fodor Zoli11:45 - Birkózás   EZÜSTÉREM!!!
Fodor Zoltán a döntőben kikapott ellenfelétől, az olasz Andrea Minguzzitól, ezzel ezüstérmes lett. Szép volt, Zoli!! 
(kép: mob.hu)

07:03 - Bírkózás
Fodor Zoltán a döntőbe került a 84 kilós kötöttfogású bírkózók között, miután először a negyeddöntőben verte azeri ellenfelét, majd az elődöntőben a világ és európa bajnok török Nazmi Avlucát is legyőzte hatalmas meglepetésre. 11:20 környékén lesz látható a döntő.

05:54 - Bírkózás
Deák Bárdos Mihály kiapott a legjobb 8 között és nem jutott az elődöntőbe. Igazságtalanság, hogy egyedül Ő hajtott végre akciót és mégis kikapott a sorsolás miatt.

05:43 - Úszás
A 4x200-as magyar női gyorsváltó a hatodik, pontszerző helyen végzett a döntőben, egy hajszállal elmaradva az országos csúcstól. A győzelmet új világcsúccsal az ausztrál váltó szerezte meg, megelőzve a kinai és amerikai lányokat.

04:50 - Úszás VILÁGCSÚCS
200 méteres női pillangóúszásban kettős kínai győzelem és 2:04.18-as új világcsúcs született. Liu győzött.

Cseh László a 200 méteres vegyesúszás első elődöntőjében második lett. A futamot Phelps nyerte, 1:57.70-es idővel. Laci a 4. legjobb idővel (1:58.19) bekerült a szám döntőjébe.

Férfi 100 méteres gyorsúszásban a francia Alain Bernard győzött 47.21-es idővel. Második az ausztrál Eamon Sullivan, harmadik az amerikai Jason Lezak.


04:30 - Birkózás
A kötöttfogású birkózók 120 kg-os selejtezőjében Deák Bárdos Mihály két menetben simán győzött a kanadai Ari Taubbal szemben és bejutott a 8 közé.

A kötöttfogású birkózók 96 kg-os selejtezőjében Virág Lajos kikapott amerikai ellenfelétől.

A 84 kilós kötöttfogású birkózó Fodor Zoltán két menetben legyőzte első ellenfelét, a kínai Ma Szan-jít.


04:05 - Úszás
Gyurta Dániel a 200 méteres mellúszás döntőjében 2:09.22-vel az ötödik helyen végzett. A japán Kosuke Kitajima nyert, 2:07.64-es új olimpiai csúccsal.
„A taktika szerint a saját tempómat kellett úsznom. Életem második legjobb idejével lettem ötödik és az olimpia alatt három maximális úszásom volt, így elégedett vagyok. Ha megúsztam volna a legjobbamat, ezüstérmes vagyok, de a sportban nincs feltételes mód. 19 évesen Európa-csúcstartó vagyok, hosszú pályafutás áll előttem. Nem vagyok elkeseredett, ha így fejlődök, semmi probléma. Egyébként is, van egy olimpiai ezüstöm, és ezt senki nem veheti el tőlem" - nyilatkozta Dani közvetlenül a futam után.

03:53 - Lövészet
Már zajlik a női skeet selejtezője, benne Igaly Dianával, valamint a női kisöbű sportpuska összetett selejtező, benne Tóth Anitával. Sajnos egyiket sem közvetítik, de az internetes hivatalos eredménylista szerint Diana jelenleg a 11. helyen áll, míg Tóth Anita a 30.

A második kör után Diana a 6. helyen áll.