Hófutó futás

2012.07.01 Vasárnap, 06:58:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

07:41:00

Távolság

44.1 km Szint: 2388 m

Tempó

10:27 p/km (5.74 km/h)

Edzésleírás

Szurdok 40 teljesitménytúra   44.1km   07:41:00 Szintemelkedés 2388mm

8. rendezés 8. teljesítés. :)

Reggel 06:58-kor sikerült rajtolni. Nem nagyon emlékszem, hogy indultam volna ilyen "korán" ezen a túrán. Örültem, hogy fordított útvonal következett idén mert tavaly nagyon durva volt a közel ilyen melegben Pomáz aszfaltos útjain befejezni a túrát. Mint a végén kiderült ez sem volt azonban leányálom. :)

Bár futásnak írtam ez a túra még normál időjárási körülmények között sem igazi futós túra. Legalábbis nem az én szintemen. Dobogókőig, 30km-ig azért vannak lehetőségek. Amennyire tudtam ki is használtam. Sok helyen jobban is ment volna de tisztában voltam nagyjából azzal, hogy mi vár a túra utolsó 4-5km-én. Minden forrásnál pancsoltam. Vittem magammal sót egy vitaminos dobozban és többször fogyasztottam belőle. Dobogókőn próbáltam magamba erőltetni egy almáspitét de csak a harmadával sikerült megküzdeni. Azt is kólával csúsztattam le. Pedig már éreztem, hogy enni kellene de nem akart lemenni. A kóla viszont eltűnt mintha nem is lett volna. Vettem is másikat bár 400ft darabáron vesztegették a fél literes Pepsit. Coca nem volt, lehet, hogy az többet segített volna. 

Dobogókőtől még egy 14km-es kört kell megtenni ezen a túrán. Ez abból áll, hogy kb 8km-t ereszkedsz lefelé azután a hátralévő szakaszon 740m szintemelkedést leküzdve megpróbálsz visszajutni Dobogókőre. Miklós-forrás 3km-rel a cél előtt van. Itt már időztem vagy 10 percet. Vittem magammal egy bögre vizet kínomban amit jól tettem mert egy meglepetés napos emelkedő következett. Ezen a szakaszon a bögre vizet beosztva locsolgattam a tarkómat. Ez már délután egy és kettő között volt. 39-40 fok. Néha reménytelennek tűnt a felfelé menet de végül csak sikerült.

20 percem volt a Pomázi buszig ami a várakozásamhoz képest kibírható volt. Viszont a bónusz élmény a parkolóban várt. Beülni egy olyan (sötét) autó hátsó ülésére ami reggel fél hét óta a napon volt. De ezt is túléltük. :) És még egy flakon forró vizem is volt lábat mosni a parkolóban. :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
07:41:00 44.1 10:27 5.74 2388 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

Hófutó képe

Hófutó 4310 napja

Köszönöm szépen, megvolt! :)

picikata képe

picikata 4315 napja

Igazad van...!

Gödöllő terep ezért is tetszett nekem nagyon... :)

A Délibáb meg kíváncsiságból csak... :D

Jó túrázást! :)

 

Hófutó képe

Hófutó 4318 napja

Az a baj, hogy ezeken a bsi versenyeken annyi pénzt elkérnek! Főleg ha nem előneveztél. Ki tudom fizetni, nem arról van szó. Csakhogy pl egy terepfutó versenyen fele pénzért dupla a szolgáltatás. :) A Csanya-féléken meg sokszoros. :) Jövő héten szerintem túrázni fogok bringával. :)) Neked sok sikert a félmaratonhoz! :))

picikata képe

picikata 4319 napja

Júli 14, Szombat....azaz jövő héten...21,1km 15h-kor RAJT...

...aki búj aki nem, én ott leszek... :)

Hófutó képe

Hófutó 4319 napja

Mikor lesz? :)

picikata képe

picikata 4319 napja

... :)

Hortobágyra gyüssz???

Hófutó képe

Hófutó 4319 napja

Köszönöm. :) Hát nem... csak majdnem. :)

picikata képe

picikata 4319 napja

Kemény menet volt Amigó..... :)

Gratulálok!....még sem főtté meg... ;) :D

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!