PecsiPeter futás

2012.03.17 Szombat, 16:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:45:58

Távolság

17 km

Tempó

06:14 p/km (9.63 km/h)

Pulzus

Átlag
138
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Hazaérve bicaj után elég ráérősen depóztam,nem siettem:) még egy rövid sms váltás a Balatonra is belefért mielőtt kifutottam.
Mit mondjak?Elég ütős flash közel 200as tekerés után 5:50ben könnyedén  megindulni...A megállíthatatlan robotgép édes illúzióját adja...Igazából bicajra úszást terveztem de végül mégis ráfutás mellett döntöttem mert érezni akartam,hogy mit tudok mutatni egy erős napra rá másnap sorozat terhelésben.Na meg amúgy is marha jó érzés imádom a triatlont.A bicajra ráfutástól csak a szex jobb dolog :):):).
Sajnos baf@szkodtam is mert egy úthibában megbotolva sikerült meghemperegnem az úton...Ez nem esett túl jól de megúsztam pár karcolással és legalább felélénkültem valamelyest:).Az induló tempó 4-5 killer után persze visszaesett,dolgozott a biológia...Nem éreztem ugyan a lassulást de a részidőkból láttam,hogy helyzet van.Ekkor próbáltam visszagyorsítani ami miatt meg állandósult hányinger lett.15nél szégyenszemre tartottam is pár perc szünetet,hogy rendezzem soraimat.Ettől eltekintve jól ment a fitnesz.Kellemes kis brick-et sikerült mára össze szorgoskodni: 184 + 17 ... Ma azon gondolkoztam futás közben megint,hogy mi lehet a titka annak,hogy ilyen jól bírom a hosszú távú terhelést.Mr.BlindFish már régóta rágja a fülem azzal,hogy ne akarjak nagyon befogyni mert a zsír raktárak nagyon kellenek az ultrához.Kezdek én is hinni benne:).Lehet,hogy a 20% fölötti testzsír százalékom miatt tudok ilyen jól elciripelni ennyi órán át?Elsőre meredek gondolatnak tűnhet de lehet mégis csak benne valami. Természetesen ezt a terhelést már éreztem annyira nagyon nem volt könnyű viszont szerencsére túl nehéz sem.A ráfutás 17 kilis távja sem véletlenül lett annyi amennyi... Akinek tiszteletére megfutottam az biztos érteni fogja...

Ma amúgy tök jó régi retro zenéket hallgattam a fülesben.Pl. ilyeneket.Gáz? Szerintem nem:) nekem tökre tetszik.Tényleg.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:45:58 17 06:14 9.63 0 0 0 138
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4428 napja

Köszönöm Mindenkinek!
Tibi: A tükörből veszem a 20% fölötti értéket :):):) látszik a "cucc" :):):)
Nem baj ha nem csípitek C.C.Catch-t :):):) nekem bejön :).
Évi: "Jééé, én is ennyit futottam"  ...  :):):) nahát! :):):)
Túlsúly ide vagy oda én azért nyomatom :) aztán hátha egyszer még a malackosztüm is eltűnik :):):)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4428 napja

Összefoglalva: nem jó a jelentős túlsúly!

Kicsi képe

Kicsi 4428 napja

Jééé, én is ennyit futottam. :)))

Őrült egy napod volt, akárcsak Te magad! :)

A zene csak kicsit gáz. :)))) Bocs. :)

 

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4428 napja

Peti honnét veszed azt a 20% feletti testzsírszázalékot?

Ha pontosat akarsz tudni,akkor az 5 pontos testzsírkalkulátort használd,mérd meg pontosan.

A tévhitekről pedig:kis testsúlynál lányoknál kis izomtömegnél 2-3kg testsúlyvesztés sem több 1-2%-nál,sőt legtöbbször csak simán dehidráció inkább.Kis izomtömeggel nagyon nehéz intenzíven zsírt elégetni alacsony intenzításon.

Laikusnak pedig nehéz megmagyarázni,hogy 8-10kg testsúly plusz nem olyan,mintha a hátadra kötöznének annyi súlyt....Köze nincs hozzá,annyival rosszabb,mert az csak holtsúly,míg érdemi testsúly pluszt nem csak cipelni kell,hanem el kell látni friss vérrel,ami erősen gátolja a sportteljesítményt.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4428 napja

Viszont ha nagyobb a testsúly az cipelni is kell ám! Olyan mintha teszem fel azt a hátadra kötöznének egy 8-10 kg-os súlyt, és azzal fussál! Itt most nem 2-3 kg-ról beszélek természetesen!

Viszont így is szépen mentél! Gratulálok!

Ivan Grasso képe

Ivan Grasso 4429 napja

Gratula, kemény vagy mint a vídia!  

A 20-as zsír még nem ideális, bár az legjobb ultrák tényleg nem az etióp testalkatúak, inkább átlagosak (http://hu.wikipedia.org/wiki/Jánisz_Kúrosz). 

mata képe

mata 4430 napja

Hát asszem fel kell kötni a gatyát a duplán a többieknek:) Juhász Peti is mostanság kertészkedésben jó, ahogy hallom:) (Bocs Peti:)

Ebben a magas testzsír %-ban lehet vmi ráció. Már filóztam rajta sokszor, hogy egy Lubics Szilvi v. Kicsi testsúlyú csajnál 1-2-3 kg testsúlyveszteség is 4-5 %-ot jelent. Hogy tudják ezt visszapótolni mondjuk egy 100 km feletti futásnál v. egy Ironman alatt ?

C.C. Cath gáz volt a 80-as évek végén. Ma már retró:) De a Black Sabbath-ot nem űberelheti:)

necromedve képe

necromedve 4430 napja

Na basszus, én meg még azt hittem, megérdemlem a jutalomfalatot mára. De inkább át kéne postázzam neked....

A zene viszont gáz. :P A Black Sabbath Heaven & Hellje szerintem sokkal jobb (szintén elég régi zene). Bár a leányka kinézetre köröket ver megboldogult Ronnie Diora, azt meg kell hagyni :)

laciii79 képe

laciii79 4430 napja

Vigyázz magadra, haver!!! Jó hogy nem tört csontod, persze, tudom én, a gép az gép, a vas az meg vas! :-)

Amúgy meg elképesztő vagy!!!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4430 napja

Vigyázz Magadra Te jány! ;)
A rajtszám még nagyatádi,igen...Nincs szívem lekapargatni...
Jól ment ma az edzés ez tény.Meg is voltam magammal marhára elégedve :):):) a beszámoló írásánál komolyan kellett küzdjek mert szívem szerint elég nagyképűre fogalmaztam volna :):):) de hát ez fontos is egy olyan sportágban ahol ennyit számít a mentális rész.
A cél lövöldés hangulatokat meg a többi gyerek kori emlékeimet is szeretem...Jó rájuk visszagondolni.

-Mariann- képe

-Mariann- 4430 napja

Most, hogy írod, hogy hemperegtél jut eszembe, hogy én is estem egyet ma, a single track-es részen, szerencsésen, ott nem lett volna kedvem lefelé gurulni a hegy oldalban.  :)  Totál el is felejtettem, mert csak koszos lettem, semmi karcolás.

 

Elfogultan előbb a futásod olvastam, a birngásat is el fogom. :)
Basszus megint tátva maradt a szám, hogy mennyit mentél és utána még a futás, IRONMAN! :)

Viszont a bicón látom rajtszám rajta. :) Az még onnan?

 

Szerintem jó néha ilyen régi zenéket hallgatni. :)
Kis koromban mindig lőni akartam a búcsúban a céllövöldében, amikor lehetett és el is találtam valamit, az pont egy C.C.Catch kép volt. :P Persze nem azt céloztam, de azt sikerült.  (Ez jutott most eszembe róla. :) )

 

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!