PecsiPeter futás

2012.03.09 Péntek, 17:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:34:39

Távolság

26.75 km

Tempó

05:47 p/km (10.38 km/h)

Pulzus

Átlag
143
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Margitsziget run Tibikével és Krisztiánnal.Tökre bejött a helyszín már régen szaladgáltunk itt.
Iramedzés volt ma:
1 kör 5.35km melegítés 6:00, 135 avg hr
3 kör 16.5km iramtolás 5:31, 148 avg hr
1 kör 5.35km levezetés 6:19, 139 avg hr
Összesen 5 kör,közel 27 killa.Nice.Szaladás előtt nyomtam 1 banánt meg 3 deci kólát ez okozott kicsi diszkomfortot az elején de legalább utána nem kellett frissítenem menet közben zéró...
Jól ment,szépen pörögtek a lábak.Valahol menet közben elhagytam a félmaratoni PB-met ha valaki megtalálja ne hozza vissza:):):).Ma is úgy éreztem egyébként,hogy nekem ez a folyamatos egyenletes lendületes tempóra állás ez fárasztóbb mintha 1 kör satír 1 kör virágszedegetésbe játszanék.A "Kölyök" igen alászedte gyors körét pikk pakk leszaggatott magáról minket még egyik sporival is versenyzett és nyert.Jó érzésekkel és kellemesen megfáradva jöttünk el a Szigetről.Hazafelé a pékségben nyomtunk kevés kalóriát amit én itthon még megsegítettem mini adag rakott káposztával meg GB-val...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:34:39 26.75 05:47 10.38 0 0 0 143
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

17 hozzászólás

laciii79 képe

laciii79 4437 napja

Köszi Petyka, ezt a 48 órás feltöltést meg is csinálom jövő héten a marci előtt. :-)

kkoos képe

kkoos 4437 napja

Ilyen karikákra szivesen csatlakoznék hozzád, mármint a keróra értettem . Vagy egy ilyenre: https://edzesonline.hu/edzes/666167

nyami :)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4437 napja

Úgy,hogy egy gép más beállításokkal megy :):):)
Viccet félretéve a kóla a legnagyobb varázsital,mindent visz.Ez csak az igazi amerikai verzióra igaz én úgy tapasztaltam ki.
Coca Cola.
Eddigi legdurvább "frissítős" akcióm az volt amikor tavaly nyáron körbebicikliztem a Balatont szilárd cucc bevitel nélkül...
https://edzesonline.hu/edzes/669004

necromedve képe

necromedve 4437 napja

Én se szoktam kalóriákat bevinni menet közben, igazából régebben 3-4 órákat leúszkáltam frissítés nélkül, simán hozzá lehet szokni. Aztán olvastam, hogy ez fontos, azóta megállok néha inni de gyorsabb nem lettem. :D Valamivel azért kényelmesebb. A folyadékigényem viszont lényegesen nagyobb, még medencében is elmegy most 2-3 deci óránként, ahol pedig van hűtés alapból is. Bár egy 20-as futást kibírok víz nélkül, ha muszáj, de nem jó érzés. A kóla viszont számomra elég meglepő, hisz az alapvetően vízhajtó hatású. Nálad ilyesmi gond nincs vele, hogyhogy nem szárít ki teljesen?

gafmon képe

gafmon 4437 napja

:) Köszönöm , végülis nagyjából erről lenne szó :) Sok helyen olvastam már én is, hogy a verseny előtti napok étkezése mennyire fontos, de igen a lényeg amit mondani akartam, hogy az LSD-nél nem kell annyi táp. (Neked :)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4437 napja

Árpi,Laci,Móni: Köszönöm szépen!
A frissítés érdekes dolog nagyon és egyénenként igen eltérő.Nekem Isten adta szerencsés képesség,hogy bírom mint állat a minimál bevitelt.Sőt,így érzem jól.Meglepően sokan vagyunk egyébként így.Azon kívül,hogy alapból jó vagyok ebben még gyakorolni is szoktam mert hitem szerint valamennyire fejleszthető is.Megfelelően feltöltött raktárakkal reggel éhgyomorra bátran neki lehet indulni akár egy hosszabb menetnek is hisz éjjel a glikogén alig ürül.Menet közben aztán már erősen egyén függő kinek mi és miből mennyi kell.No és azt se felejtsük el,hogy testalkat függő is a dolog nem beszélve a vágott tempóról.Minden esetre akinél 5 kilinként szobaszervíz :) kell ott baj van.Ahogy látom pedig ez sokaknál így van.Sokan túlmisztifikálják a frissítés dolgot.Természetesen nagyon oda kell rá figyelni de ha ki van tapasztalva akkor onnantól általában simán megy.Engedjétek meg,hogy beszúrjam Olivér nagyon is ide vágó gondolatait:

"Hogy reggel éhesebb vagy bekajázás után az is normális. Ezért sem kell sokat enni este, még verseny előtt sem. Inkább 48 órával elkezdve előtte picit minden étkezésnél több szénhidrátot bevinni mint általában. Mivel az egyszerre sok kaja terheli az emésztést, az egész szervezetet és glikogénné nem tud átalakulni jóesetben csak kb 80g/ óra szénhidrát.
Aki megdől 1-2 óra kaja nélküli aerob sporttól, annak bőven van mit fejlesztenie, ha ultrákban gondolkodik. A mindennapi életben is, az emberi szervezet kaja nélkül 24 órát kibír egyenletes vércukorszinttel és utána sem esik drasztikusan normális esetben. Viszont a baromi sok, pár óránkéntti szénhidrátbevitelhez szokott embereknek minden bajuk van, ha nem ehetnek olyan sűrűn, mint ahogy hozzá vannak szokva. Nem működnek megfelelően fontos enzimek, anyagcserefolyamatok. Egészséges szervezet igaz éhségérzet mellett, de lényegi vércukorszint esés nélkül ezt megoldja."

Azoknál kiknek "egész hűtő" :) kell menet közben(pl.Tibike) sem kell aggódniuk.Hát zsákkal ez nagyjából megoldható.
Náluk a sport közbeni logisztikát is magasabb szintre kell fejleszteni.
Én 80-90%-ban "LSD"(long slow distance) tréningeket végzek mert ultra távokhoz ez kell de egyébként is ezeket a "nyugis" terheléseket szeretem ez a nekem való.Itt mivel "zsíron megyek" nem sok kajázás kell így nem is viszem túlzásba,főleg úgy,hogy fogyni is szeretnék még valamennyicskét:).
Hosszabb meneteknél(5 óra vagy fölött) persze tolom én is a kalóriát ami egyébként nemcsak az adott teljesítményhez szükséges de ha jól csinálja az ember fia akkor a regenerációt is nagyban segíti és mindjárt nem lesz másnap sem "döghulla" érzet :).
Sport előtti raktárfeltöltés,menet közbeni frissítés,utána visszatöltés mennyisége,minősége NAGYON fontos dolog,sok sok tapasztalást igényel.Évekig tartó folyamat sőt inkább folyamatos hisz életkorral,edzettségi szinttel valszeg változik.Akinek esze van ezekre fokozottan odafigyel hisz az egészség a legnagyobb kincs...

gafmon képe

gafmon 4437 napja

ui: elég zavarosan írtam, korán van még, de a lényeget remélem érted :)

gafmon képe

gafmon 4437 napja

Az igazság az, hogy eddig mindig összevontam a szemöldököm, ha a frissítésekről olvasok Tőled. Mára már belátom, hogy van igazság: Míg másoknak a fm-on, m-on 5-10 km-ként van szükségük pótlásra, Neked a dupla távhoz kúúrva jó, hogy beállt a szervezeted a minimál tápra. Elég hosszú menetre készülsz, és, hogy majd 30 K-hez Neked ennyi elég, az több, mint brutális. Lehet, hogy most sokan megköveznek, de jól csinálod. Csak arra figyelj majd oda, hogy a folyadék a legfontosabb, próbálj meg valamivel többet inni. Jön a meleg, többet kivesz. A GÉP nem fárad, jól van kalibrálva, de néha kell olajozni. ;)

laciii79 képe

laciii79 4437 napja

Faszentos menet volt ez nagyon! Egészség! Jó volna egyszer veletek futni...

Nagy hajrá vasárnapra!

A rakott kápit meg imádom. :-)

Daniloo képe

Daniloo 4437 napja

Egs!
Vasárnap Dunamenti maraton? Hajrá!!
Ez a hét is szép kerekre sikerül akkor!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4437 napja

Krisztián: NAGYON ott volt a szeren!Kurva jót edzettünk!Azóta is fel vagyok spanolva :) pedig már a forró bágyasztó fürdőn is túl vagyok:)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4437 napja

Tibi,Évi,Peti: Köszönöm szépen!
Nem annyira fontos a maraton ezért nem áldozok be értékes edzésnapokat.Mert ha majd vasárnap esetleg nem lesz kedvem gyors menethez vagy egyéb galiba beüt pl. időjárás akkor máris oda a jó célidő.Ez esetben széjjelhasítana az ideg,hogy ezért tartalékoltam hétközben...
Lesz ahogy lesz:) ha sikerül a csúcsdöntés az királyság és örömteli de ha elmarad vagy akár egy 5 órás célidő játszik az sem katasztrófa:).
Majd lesz máskor.Egyszerű felkészülési verseny vagy inkább erős edzésnap szintjén kezelem a dolgot.
Természetesen azért remélem,hogy jó lesz és a jó formámat új PB-re tudom váltani vasárnap!

Kovács Krisztián képe

Kovács Krisztián 4437 napja

Egyben volt ez a kanyar szerintem. Jáó vót! :)
shepherd66 képe

shepherd66 4437 napja

Az ironteman nem látok visszaszámlálót, de vészesen fogynak a napok. addig is hajrá! ez agy igazán jó edzés volt!

Kicsi képe

Kicsi 4437 napja

Biztos megártott a sok GB. :) Össze-vissza nyomkorászol mindent. :)

Hétvégére lezúzod magad, tartogass némi erőt a maratonra is.

Amúgy jó kis edzés lehetett!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4437 napja

Csak azt írtam,hogy jót szaladgáltál ma is,na meg persze sok sikert a hétvégi maratonhoz:-)

Egs!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4437 napja

TibiKirály! Ne haragudj de véletlenül töröltem a bejegyzést és vele eltűnt a hozzászólásod is,ne haragudj!!!
Sajnos el sem tudtam olvasni,tedd meg légyszi,hogy még egyszer beírod ide.Elnézést a balf@szoskodásomért!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!