PecsiPeter futás

2012.03.07 Szerda, 15:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:37:17

Távolság

26 km

Tempó

06:03 p/km (9.92 km/h)

Pulzus

Átlag
136
Minimum
0
Maximum
147

Edzésleírás

Mára egy könnyű 30ast terveztem.Ebből lett egy 26os büntetés...
Mondjuk ez így nem teljesen igaz hisz fizikailag tényleg lóf@sz volt de fejben egy szenvedés.Már az elején éreztem,hogy ez nagyon gyilok lesz hiába rágtam el 300mg koffeint.Hát az is lett végig elég kutya voltam.Nem esett jól,millió dolog zavart közben 2szer meg is álltam egy egy rövidke szünetre fejet csóválni,hogy mijaf@sz van...Megint rám telepedett az átkozott teljesítménykényszer is ,amióta futogattam gyorsabbakat  azóta sajnos néha cikinek érzem a 6 perces tempót ami NAGY HIBA.Az én mezei pocok szintemen a könnyű napokon simán bele kell férnie a 6os iramnak vagy akár még rosszabbnak is.Tudom de mégis megzavar néha.Jó lenne efféle f@szságokon túllépni...Végül 4 killát hagytam is a rákba már fáztam is meg minden bajom vót...Természetesen tudom hol a baj aludnom kell és némi változatosságot kell belevigyek a témába.A harmadik dolgot nem írhatom le mert lányok,asszonyok és családanyák is olvasnak:).Sürgősen ki kell keverednem a szopóágról mert ma erősen benne voltam...Utólag néztem,hogy első hét 100as lett a márciusból.Legalább ez feldob kicsit:) bringázás beindulásával egyre nehezebb tartani a 100as futóheteket,nyáron szerintem nem is fog menni.
Néhány adat:
súly előtte: 90.5
súly utána: 87.7
frissítés: 1 mars csoki + 3 deci kólás víz
menet közben hallgatott legjobb track: Edda Művek-Hűtlen
Hazaérve a glikogénablakba hamar becsúszott egy GB (GrapefruitosBorsodi) nemsokára ment utána a rakott káposzta...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:37:17 26 06:03 9.92 0 0 147 136
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4439 napja

Vágeszolom amit írtok és igazatok is van.
Ebben a 4 hetes témában dolgozom én is amúgy csak ott szoktam elhibázni,hogy a laza hét az nem olyan laza mint kéne.
Csak ritkán jön össze a tényleges visszavevés.Ezen változtatni fogok mert érzem én is,hogy nem jó.
3 egyre fokozódó hét után jön egy laza,regeneráló jellegű.Ez tök jó rendszer csak nagy(obb) önfegyelem kell(ene) hozzá:).
Köszönöm a tanácsokat!

navratil képe

navratil 4439 napja

Sok helyen olvasom azt a tudatos ciklusokra bontást, amit a Tibi is említ. A 2-3 hónapos, célirányos összeállítású időszakokat mikrociklusokra javasolják bontani, és azt pontosan be kell tartani. 3 hét intenzív, illetve egyre erősödő intenzitású edzés után 1 hét regeneráció. A pihenés jellege csak a pulzusból, az intenzitásból látszik, a naplód azért még ugyanolyan szines lesz, mert a mennyiség lehet az intenzív hét 80 %-a is (de legalább 50%), de a célpulzus nálad pl. csak 125-130. Megadja azt a jó érzést, hogy rendesen edzel, közben feltöltődsz, újra lesz motiváció, gyógyulnak az intenzív durvaságaiban kapott sebek. Nálam ez nagyon bejött, csak ajánlani tudom :o)

dizs007 képe

dizs007 4439 napja

6 perces tempóban 136-os pulzussal 26km. Szégyeld magad :-) Hasonlítsd ezt össze egy korábbi mondjuk tavaly tavaszi hasonló futással és dőlj hátra, mivel nagyon szépen fejlődsz.

Hajrá, gratulálok

mata képe

mata 4439 napja

Igaza van Tibinek. Azt figyeltem meg, hogy Nálad a laza, regeneráló hét vagy edzésnapok is komoly km gyűjtést jelentenek. Egy 3-4 napos teljes pihenőtől még nem lennél rosszabb, sőt. Utána még jobban harapnál :) Szóval pihenj és vasárnap csavard le azt a maratont !

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4439 napja

Egészségedre!

Peti,ez mindenkiben felmerül,aki komolyan sportol.

A teljesítménykényszer ellen hatékonyan védekezni csak tervszerű edzésekkel lehet.

Nem nagyon látok nálad igazán laza regeneráló hetet mondjuk 4-5hét kemény blokk után,pedig egy hét lazától nem fogsz legyengülni,csak feltöltődsz,kipihened magad.Mind fizikálisan,mind pedig mentálisan,ami szinte még fontosabb.

Én is sokat agyalok,hogy mi az a határ,ami még elviselhető,és mi az ami már túllövés a célon.Persze kellenek kemény edzések,de nálad csak kemények vannak szinte,pedig még csak tél vége van,alapozás.Ilyenkor minek akarsz gyorsítani,elegek a nagy edzésvolumenű edzések ha ultrákra készülsz.Egyébként is választanod kell,vagy ultra,és arra készülsz,hogy tudj egy jó tempót menni folyamatosan,vagy rövidebb távok,és akkor arra készülhetsz majd szakasz-gyorsító edzésekkel,de még azokkal sem vagy elkésve,messze még a nyári versenyszezon.

90 kilósan pedig egyébként sem egy reális cél,hogy mondjuk 5 percen belüli tempókat fuss könnyedén,hidd el,én is tudom,bár csak 85 voltam max idén.Nyugodj meg,azért jópár kiló könnyedén le fog menni,ha melegebb lesz,és tudsz heti 2-3 hosszút bringázni.

 

 

Armitage képe

Armitage 4439 napja

Ne a hűtlent hallgassd az Eddától,hanem a gyere őrültet,és egyből jobban fog menni:) Egs! Hajrá!!!

necromedve képe

necromedve 4440 napja

Van most valami napkitörés, az olyasmi hatással bír, mint egy jó erős front. Lehet, hogy az vetett ám vissza. Majd jövő hétre elmúlik.

Kicsi képe

Kicsi 4440 napja

Fejben kellene egy kicsit vmit másképpen csinálnod.

Ne akarj sokat, mert lehet, hogy pont az ellenkezőjét éred el vele, ne kényszeresen csináld, hanem élvezetből. :)

Jókat edzel, hajrá, nyomassad, de ÉSSZEL!!!!

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4440 napja

Köszönöm,Srácok!
Mester: :):):)

Tepó képe

Tepó 4440 napja

Fújasd meg azt a trombitát ;-) Azt' gyerünk tovább!!!

laciii79 képe

laciii79 4440 napja

Csak elégett kétezer kcal, csak szaporodtak a kilik a lábba..., fel a fejjel, Petya!

shepherd66 képe

shepherd66 4440 napja

nem volt az rossz, 26 kili az 26 kili:) egészségedre:)

 

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4440 napja

Köszönöm szépen,Béla!
Szerencsés adottság nálam,hogy jóval kevesebb a "fogyasztásom" mint az átlagos.A komfortérzetem is szintekkel magasabb üres gyomorral ezért többnyire így nyomom.Hosszabb edzéseken vagy ultra távnál természetesen tolom a folyadékot,kaját.
A teljesítménykényszer ellen próbálok küzdeni mert tudom,hogy nem jó irány.Sajnos az edzettséggel és a növekvő tapasztalattal együtt erősödik bennem ez is.

gyaloggalopp képe

gyaloggalopp 4440 napja

Figyelj csak: azt akartam írni, hogy "szép!" - ezt fenntartom. Viszont most nézem, hogy részletesen leírtad az egészet... szóval... TE NEM ETTÉL, CSAK EGY CSOKIT? Akkor pláne szép!

No meg azt akartam írni, hogy ne érezd cikinek a tempót, ha lassabb, mint amiket már futottál, mostanában én is sokkal lassabban futok, mint mondjuk tavaly, s eleinte én is furán éreztem... de az csak visszavetette a hangulatomat, mindent. Így aztán már nem is érdekel, mennyit, hogyan futok. Utólag megnézem, kiszámolom, oszt' csá! Szóval... szép volt ez! De igyál egy cseppet szerintem többet, mert ennyi vizet veszíteni vétek most, mikor fogy Földünk édesvízkészlete! :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!