PecsiPeter futás

2012.02.15 Szerda, 10:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:34:27

Távolság

24 km

Tempó

06:26 p/km (9.32 km/h)

Pulzus

Átlag
142
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Induláskor nem tűnt veszélyesnek a helyzet így megindultam a szokásos 24-es körömre.Váci börtönig meg vissza a Duna parti bicikliúton.Éhség ellenére sem  akartam nagyon virágszedegetősre beállni mert Olivér szerint jobban ég a zsír alacsony vércukor + picit intenzívebb szituban így komfortzóna közepére helyezkedtem.Odafelé hátszélben még tetszett is és hangulatos is volt a szakadó hóesés meg a vastag friss fehér szőnyeg a lábam alatt.De aztán fordítótól visszafelében nagyon benehezedtek a körülmények.Metsző és erős pofaszélben merevre fagyott az arcom és a havat vízszintesen fújta még hunyorogva is alig láttam valamit nagyon elkélt volna a szemüveg.Ekkorra már a hó  boka fölé ért igen lassan tudtam csak evickélni benne.Anyáztam végig,átkozottul cudarrá vált a téma az erdőmentes nyílt szakaszokon.Nem is tudom szenvedtem-e már valaha ennyire a körülményektől.
Végül is hasznomra volt mert a nehéz pillanatokat megragadva   átlépve gyengeségemen sikerült legyőzni önmagam.Sikerrel befejeztem a mai futóadagot,nem rövidítettem nem váltottam hazasétálásra.Pont ide illik Mesterem oldaláról egy idézet: "Minden ilyen helytállás meghatványozza bensõ energiáinkat, s újabb, még nagyobb feladatok sikeres teljesítésére tesz képessé bennünket."
Reggel még nem gondoltam volna,hogy egy sima szerda délelőtti futóedzésen is történhetnek nagy dolgok...
Az igazsághoz hozzá tartozik,hogy "holtpont után mindig sokkal nyitottabb az ember a spirituális kapcsolódásokra".Na és persze egy szilárd táplálék mentes napon egy nehéz és havas 24es futókarikán akadnak holt pontok...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:34:27 24 06:26 9.32 0 0 0 142
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4460 napja

Köszi Mester!

Tepó képe

Tepó 4461 napja

Gafmon: Pont ma akartam én is megírni Petykának, hogy tavaly még nem akart kint futni, alig lehetett kiűzni a teremből, annyira beszokott oda :-))
most meg, tuti, hogy nem megy be futni, még ilyen időben sem. ÉS IGAZA VAAAAN!!! Nagy élmény ilyenkor is kint futni! SŐT!

Petyka: Köszi, h az oldalamról idéztél, ez tényleg ide illik. Még szobából is kemény volt ez az idő, én csak este indultam meg. Hidd el ha elolvad a hó, nem fogsz tudni mit kezdeni a sebességeddel :-))) 

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4461 napja

Köszi!A  hó hangulatos.Meg a tél is.
A hideget most sem szeretem.Hazudnék ha azt  mondanám,hogy nem várom a nyarat.
Mindezzel együtt Krisztiánnak meg Olivérnek van igaza:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2687581877931&set=a.1282279786257.2036259.1507969137&type=1&theater

De Csanya is nagyon elgondolkodtatott:
"Felhúzom a cipőt és kilépek az ajtón, utána már nincs visszaút. Ezt mantrázom amikor kilépek a ház ajtaján. Üvölt a szél és arcomba csapja a havat. Nincs hideg, minusz 2. Viszont ez a szél...A kutya kinéz a házából, a szeme most is reménykedőn néz rám. Ugye, ugye elviszel? Gyere!

Az első 200 méteren sétálok. Emelkedő, nem akarok rögtön futva indulni. Felérek, jönnek szembe a hazaérkezők. Meleg autójukból az elmebetegeknek kijáró pillantásokkal néznek rám. Itt még egész könnyű, az autók lejárták a délután esett friss havat. Kiérek a faluból, átvágok az úton. Mintha egy másik világba lépnék. Itt már nincs semmi szélárnyék. Annyira erősen fúj a szél, hogy fáj a fejbőröm tőle. Mindegy. Nyom sehol. Nincs senki és semmi ezen a részen. Az én terepem gondolom. Épp elérem a Fenyvest, őz ugrik meg ...tőlem 10 méterre. A frászt hozza rám. Lufi most nem jelzett. Nem csoda, ebben a szélben nincsenek szagok. A Főkút-forrás felé rókát látok iszkolni. Élesen elüt a hótól a ravaszdi. Felfutok a dombra, amit a helyiek Ejtőernyős-dombnak hívnak. Innen indulnak nyáron az ernyősök propellerrel a hátukon. Ha lehet itt még durvább a szél. Gyorsan le innen. Elérem a zöld háromszöget. A kedvenc,kanyargós single-track, most nem annyira kedvenc. Mély a hó, nehéz követni az ösvényt. A forrás. Érdekes, hogy a kutya nem iszik belőle most. Mondjuk van hó elég.... Vissza a szántón a hóviharban. Végre itt a falu széle. Pont hazaér a szomszéd amikor elérem a házat. Ebben a szélben is futsz, kérdezi? Ha tudná milyen szél van odakünt a falun kívül....Elégedetten merülök bele a kád forró vízbe. Csak én tudom milyen az ugró őz, a loholó róka, az igazán süvítő szél, a hóvihar most. Az élmény az enyém."

gafmon képe

gafmon 4461 napja

Minden futásodból erőt merítek! Még emlékszem, amikor arról írtál, hogy mennyire nem szereted a hideget. Nap-mint nap fm-eket nyomtál a padon, most meg bokáig érő hóban, szembeszéllel tolod ! Szuper vagy! :)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4461 napja

Krisztián: Igen,igazad van akárcsak Olinak!A fotó király hasonló volt az én sztilóm is :) bár közben rosszabbnak tűnt :)

Szabolcs: Köszi! ;)

HarcsaBarna képe

HarcsaBarna 4461 napja

laza Deltás.... egésség! azért nehogy elfogyj!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!