Hófutó futás

2012.01.28 Szombat, 07:39:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

06:05:00

Távolság

40.5 km Szint: 1599 m

Tempó

09:01 p/km (6.66 km/h)

Edzésleírás

Téli Mátra XL. Hetedik teljesítés sorozatban.

Sikerült megint jó sokat aludnom előtte. 2.5 óra. [Szemét internet! :)] Fél öt körül startoltunk Kecskemétről és fél nyolckor rajtoltam Mátrafüredről. Tegnap este rendeltem 3 adag bolognai spagettit üzemanyag gyanánt. Egyiket vacsorára, egyiket reggelire és még egyet a túra utánra. Véletlenül este mégis kettőt ettem meg így túra utánra már csak pár falat maradt. Ennyit a kaja részéről. Menet közben egy Sport szeletet ettem még meg három nekifutásra. :)

Az indulás kicsit vacogósra sikeredett mert kockáztattam a ruházattal. De kb 2km után ki is derült, hogy jól tettem. A Kalenji téli futógatyája egy réteggel verte vissza a -8 fokkal támadó fagyot. Később a fagy is enyhült úgyhogy minden szuper volt ruházatilag is. A Vörösmarty turistaházban eltöltött kb. 5 perc után illetve Kékestetőn volt egy kis fázkolódás de nem sokáig tartott.

Lajosházáig nagy volt a lendület mert kevés volt a hó. El is fantáziáltam az öt órás teljesítésen. A pont után gyorsan szembesülni kellett a fentebb uralkodó "határozottabb" hóviszonyokkal és az öt órás remények lassan el is illantak. :) Valójában nem volt semmi gond. Szeretem a havat és tudtam, hogy vagy hó vagy öt óra. Az első lett. Sokan nem szeretik de én szeretem kerülgetni a gyalogosokat. Most viszont egy kicsit sok volt ebből a fajta jóból ugyanis volt olyan amikor legalább tíz gyalogos ment előttem és mind a tíz botokkal kalimpált. Kalimpált és piszkálta vele a hó tetetjét. Mert ahogy megfigyeltem sokak kezében más szerepe, feladata nem volt. Szóval amikor 10 embör haladt előttem botokkal - mint valami óriáshernyó - azt már képtelen voltam 30 centis hóban kikerülni a "Gabi halála" környékén.
A végén néhányan eltévedtünk ezért az utolsó ellenőrzőpont kimaradt. A szervezők szerint így többet mentünk ezért nem volt gond a teljesítéssel. Ez már helyszínen le lett kommunikálva ezért nem mentünk vissza az eltévelyedési ponthoz. :)
Ettől a bakitól eltekintve tökéletes nap volt. :) 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:05:00 40.5 09:01 6.66 1599 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Hófutó képe

Hófutó 4476 napja

Köszi! :) Eltévedni úgy lehet, hogy profi vagyok benne. Szerintem az is benne van, hogy itt a sok ember miatt sosem kell a jelzéseket figyelni... plusz valamiért az volt bennem, hogy a kék +-en kell végig menni. Na mindegy. Most megtanultam. :)

Szesze_ képe

Szesze_ 4476 napja

Gratulálok én is Neked!
Egyet nem értek: (pedig én nagy eltévedő vagyok) A 7. teljesítésen már hogy lehet eltévedni??? o_O
Ui.: 1X csak meglesz az az 5 óra!!! ;)

atom képe

atom 4477 napja

Én is gratulálok, szép volt!

picikata képe

picikata 4478 napja

Azta, a spagetti szépen kitartott végig! :)

Máskor meg ne huncutkodj hajnalig a neten... :D

Gratulálok a terephez!

Hófutó képe

Hófutó 4478 napja

Köszönöm szépen! :)

lilla képe

lilla 4478 napja

gratulálok!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!