Pepe88 Úszás

2011.08.06 Szombat, 09:30:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:10:25

Távolság

5.2 km

Tempó

36:37 p/km (1.64 km/h)

Edzésleírás

Egész sokáig gondolkodtam azon, hogy mit válasszak erre a napra: Tatai minimaraton, vagy Balaton-átúszás.

Tata mellett szól, hogy jó felmérő lenne a NIKE-ra és múltkor elég rosszul ment a futás, úgyhogy futni kéne (2 hónap múlva maraton!).

Az átúszás mellett szól, hogy ki tudja mikor tudok elmenni erre legközelebb és végülis ezért úszkáltam elég sokat mostanában.

Végül úgy döntöttem, hogy a Balaton lesz az első számú úticél, de utána azért megpróbálom Tatát is! A nagy meleg (26 fokot mondtak) miatt döntöttem úgy, hogy futás közben nem tudnék maximumot futni (nem bírom a meleget), ezért lett végül Balaton.

 

Az úszás nem sikerült túl jól...De igazából nem is volt semmi cél, csak a teljesítés. A víz állítólag 22-23 fokos volt, de nem volt egyenletes. Egyik pillanatban 18, másik pillanatban 30 fokosnak éreztem, de annyira nem zavart.

 

Az első 20 méter után erősen gondolkoztam a feladáson, szenvedtem a hullámokkal, levegő után kapkodtam. Kis szenvedés után végül azért beindult. Éreztem, hogy nem lesz jó idő, mert a hullámok miatt lassabba haladtam, ráadásul ferdén úsztam, elég össze-vissza! . A végére elkezdett fájni a jobb lábam (azt hiszem a vádlim megkémenyedett), a balba pedig majdnem belement a görcs, így aztán különösen óvatosan úsztam, nem akartam a cél előtt 600 méterrel elmerülni...

 

A chip leolvásas, illetve a vízbe be/kimászás körülbelül 1 perc volt, azzal együtt van ez az idő (nem mintha túlságosan számítana :))

 

Pozítivumok:

1, teljesítés

2, a következő években garantált idő-javítás :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:10:00 5.2 36:32 1.64 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

NorbNor77 képe

NorbNor77 4666 napja

tuti meghaltam volna vízbe gyaloglás közben:P

kola képe

kola 4668 napja

Gratulálok!! Ezek igazából nem is voltak hullámok.

necromedve képe

necromedve 4668 napja

Gratulálok! Ennyit kihúzni ebben a kutya hideg vízben eléggé embert próbáló feladat volt. A hullámzás szerintem nem volt vészes, én pl kifejezetten örültem neki, ha volt pár, a változatosság miatt, meg mókás érzés is, ha dobálják az embert a hullámok.:)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!