monique futás

2011.01.02 Vasárnap, 15:04:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:51:09

Távolság

8.38 km

Tempó

06:06 p/km (9.83 km/h)

Pulzus

Átlag
165
Minimum
0
Maximum
189

Edzésleírás

meglestem a pályát, ma már nyitva volt, de a hóhelyzet egyelőre ugyanaz, talán majd jövő héten letakarítják. 1db őrült azért volt a pályán aki oda-vissza futkosott a pálya egy részén, mert ugye nem akart belegázolni a nagy hóba az egyik részen. én nem voltam ennyire őrült :), úgyhogy innen elfutottam a margit híd felé (találtam hómentes útvonalat!), aztán onnan hazafelé pasarétig kocogás, pulzus 155-168 között.

 

nos, ez a hídtól szinte végig kb. 1%-os emelkedésű "felfelé" (ahhoz képest nem volt szar a tempó pulzushoz képest!). aztán a pasaréti térnél kitaláltam, hogy visszamegyek "lefelé" 1km-t és onnan vissza, hogy ne legyen annyira rövidke... a lefelé azért idézőjelben, mert ez is csak 1%-os, tehát ránézésre nem látszik, csak a tempó vs pulzusból :) 

 

na, itt ugye végre nem "felfelé" futottam, és ettől annyira felpörögtek a lábaim, hogy a végére 4:40 alá mentem tempóban - az utolsó fél km átlaga volt 4:40 körül, de úgy, hogy végig gyorsulva, 5:20-ról kezdve. marha jó volt! pulzus meg 189 lett a végére :)) de azért ment végig az orron lélegzés, bár a végére már kinyitottam volna a számat, de ott volt a vége. aztán vissza 1km a "felfelé" részen végig 177 körüli pulzussal a buszmegállóig, aztán már jött is a busz, a kapy úton felkúszást ezúttal kihagytam :).

 

jó volt, csak vhol a közepe táján megint fájt a bal combfeszítő icipicit. na és ez mikor múlt el? hát, érdekes módon, a "lefelé" részen a fokozót futva :) utána már nem jött elő. azért jó lenne ha eltűnne teljesen ez a probléma. ja, a hó nem igazán esett, csak szállingózott, és nem maradt meg :) (emiatt sapkában futottam, de kibírtam :) )

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:51:09 8.38 06:06 9.83 0 0 189 165
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

15 hozzászólás

Tündüs képe

Tündüs 4920 napja

ide írom a válaszom. Én inkáb csak következetesnek tartom magam. Tudod az edzésterv neve 10 km 50 percen belül. De ha 1 óra 10 perc alatt fogom megcsinálni a 10 kilit nálam akkor sem dől össze a világ. Te viszont az időeredményeidre is nagyon ügyelsz,ezért vagy nálam maxi, nem vagyunk egyformák.

monique képe

monique 4921 napja

ja, viszont a lábfejem feletti izmokat a lábszáron oldalt (mi is ezeknek a stabilizáló izmoknak a neve magyarul?), azt picit ki tudja készíteni a széttaposott hó, vagy a nagyon köves terep ha túl gyakran lépek rá kőre (de ha odafigyelek, akkor nem).

monique képe

monique 4921 napja

köszi. :)

Cz. Ferenc: kérdésre a válaszom: hogy mi a probléma oka azt persze nem tudhatom, ennél nem volt jobb ötletem. ja, érdekes, de a bokám kb sose panaszkodik, még durva terepen se :)

Tündüs képe

Tündüs 4921 napja

na abban biztos vagyok, hogy monerd maximalista és ennek meg is lesz az eredménye

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4921 napja

Elolvastam a hívatkozást, abban igazad van, hogy az egyenletlen felületen futás tényleg nem tesz jót a lábnak( mint annak idején mikor a egyik versenyeden fűben is kellett futni) de szerintem inkább a bokákat készíti ki, és a lábfejeket, mivel nekik kell állandóan más szögben állni, a combizmokat kevésbé. Véleményem szerint. Biztos vagy benne, hogy ez a probléma oka?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4921 napja

Jaj fiúk! Nagyon negatívak vagytok! Móninak hölgy létére, biztos vagyok benne, hogy csinos kis orrocskája van....!!!!

Különben én is futás közben mindig orron keresztül veszem a levegőt, volt, hogy szájon át vettem a levegőt, igaz, hogy némileg gyorsabb voltam, de 3-4 km után erőteljesen lelassultam.

Kedves lejtő futó-emelkedő futó bajnokok! Örülnék egy olyan bejegyzésnek amelyben elbüszkélkedtek azzal, hogy: " volt egy 500 méteres 10%-os lejtő, amit szintiszta jég borított, teljes sebességgel le tudtam rajta futni, és a végében lévő kőfal is még megvan"

monique képe

monique 4922 napja

lejtő a fene, ez ránézésre sík :P

de tényleg segít a gravitáció még így is.

ahol lakom rögtön ott van egy 3-4% 1km lejtő, na azon lehet igazán jól nyomni. :) aztán a vége annak a lejtőnek 7%-os, ott mentem már 4:10-es tempót úgy hogy nem kellett sok levegő :D

RemAti képe

RemAti 4922 napja

Lefelé könnyü száguldani! -:) Jöttél volna ma ki. Azokon a klassz kis lejtők lehetet igazán száguldani. A lejtő végén meg klassz kis kanyarok. A kanyar végén megemelkedő. -:) 

monique képe

monique 4922 napja

haha, tényleg nagy, de csak profilból nézve. :)) (de az orrlyukaim normálisak! :) )

MungDaal képe

MungDaal 4922 napja

Lehet, hogy neki jó nagy az orra! :)
Bocsi, magas labda volt! ;)

Egészségedre!

monique képe

monique 4922 napja

KaCsa_Judit: azt nem is írtam, 135-ön én megőrülnék. :) a lélegzésem ott olyan, mintha itt ülnék a gép előtt. de ez csak azt jelenti h más frekvencián működik a szívünk. :))
(egyébként mi a Ka-Csa, azon kívül hogy kacsa? :) )

monique képe

monique 4922 napja

Cz. Ferenc: köszi. :) ez csak fél km volt ám. :) visszafelé a "felfelé" részen nem akartam gyorsan menni. :) combizom: szerintem túl sokat mentem széttaposott egyenetlen hóban itt: https://edzesonline.hu/edzes/519286 vhol középen fáj, az elülső combizom. de néha átmegy  oldalra. elég halvány, és néha pár percig nincs. és ha gyorsabb tempóban megyek vagy ha nagyon lassan, akkor nem fáj. az idegesít h fáj vmi pont abban a tempóban amiben elvileg futnom kéne a legtöbb futásomat.

KaCsa_Judit: ez egyéni dolog szerintem, nekem kb. az anaerob küszöbig megy orron a levegő. :)  utána már nem elég orron át. :)

köszi a biztatást! :D

forgi képe

forgi 4922 napja

Csatlakozom az előttem szólóhoz, biztos meglesz az eredménye ezeknek a futásoknak!

empirke képe

empirke 4922 napja

Én is kipróbáltam ezt az orron légzést. :-)

135-ös pulzusig OK volt, de aztán már nem szerettem. De hogy Te ilyen gyorsnál is tudsz úgy?? :-) Nem semmi! (Lehet hogy nekem orrsövény ferdülésem van, és nem áramlik be elég oxigén? ;-)) 

...ezek a gyors futásaid... hmmm. Sejthető, hogy nagyot fogsz fejlődni. Szerintem 2011-ben akkora PB-ket fogsz futni, hogy csak lesünk..:-o

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4922 napja

A 4 40-es futás ilyen hidegben igen komoly teljesítmény! Gratulálok! Hogyan tudtad összehozni, értem, hogy lefelé kellett menni, de akkor is, megkockáztatom, hogy kellemes melegben ment volna a 4 alatti idő is! Ami pedig igen komoly teljesítmény!!! Mi van a combizmoddal? Miért fáj? Mióta fáj?

Felszerelések

Saucony grid phoenix 3_2 w
Egyéb Garmin FR 305