Pepe88 egyéb

Comb sérülés2024.03.03 Vasárnap, 23:59:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:01

Edzésleírás

~2-3 hónapja érzem a jobb combomat (ezzel voltak korábban is problémák). Nagyon odafigyelek rá mióta újra komolyan futok, rengeteg henger, SMR, masszázs, wellness, kiegészítve már akupuntúrával és floss-szal is. Ezeknek hatására szép lassan enyhült az elmúlt hetekben folyamatosan...

 

2024.02.29 csütörtök (Futás röviditve, krio, masszázs): Hosszú futás volt mára. Fáradt lábakkal indultam, de semmi előjelt nem éreztem. Szép lassan elkezdtem egyre jobban érezni a hajlítomat. Alapból inkább oldalt éreztem a pontot, most kifejezetten hátul. Így rövíditettem az edzést, bár úgy éreztem hogy végig tudnám  futni, ha muszáj lenne. De kicsit húztam is a lábamat, szóval így nem volt sok értelme. 

 

Estére okos döntésnek bizonyult, mert még jobban elkezdtem érezni (bár valószínűleg azért, mert \\\"kihűlt\\\", és nem használtam). Este betettem egy rögtönzött hidegkamrát és masszázst

 

 

2024.03.01 péntek: (Akunktúra/Krio/Tape) 

 

~13:00 akunpunktúra, majd utána lementünk Timivel a partra, kicsit sétáltunk, pihentünk. Kora estére teljesen megváltozott a fájdalom, vagyis inkább az érzet. Mintha égetett volna, meg valami olyan érzés volt mintha épp most/akkor szakadna ott el valami. Azért tudtam járni meg minden...De a tervem az volt ha tökéletes állapotba kerülök (vmi csoda folytán), akkor futok másnap szombaton....Bár ezt folyamatosan engedtem el...délelőtt még úgy voltam vele az eredeti tervet, hosszú iramot kéne futnom...ebből előbb "max egy laza", majd inkább pihi lett..

 

Este kértem azért tape-t, mert reménykedtem abban hogy hétvégén tudok/fogok futni (bár az edzésterv átvariálsra került)

A tape-el teljesen más az érzet: már ott elkezdtem érezni hogy máshogy van a terhelés amikor felkerült...Ilyen korábban sose volt. Ez gondolom biztató/jó?

 

2024.03.02 szombat (PIHENŐ (SMR)):   Bár ha muszáj lett volna tudtam volna futni...De ez esetben is csak tesztfutást csináltam volna....De inkább óvatosabb voltam, és kihagytam. Tape-t érzem, hogy máshogy fog, máshogy van most teljesen emiatt a combom

 

2024.03.03 vasárnap (LAZA FUTÁS) : Érzet ugyanaz mint péntek óta, tape fogja a részeket... Úgyhogy próbaképp elmentem egy rövidet (7km) futni, és nem volt gond. (Bár legutóbb is 9-10 körül kezdett el jelezni).

 

2024.03.04 hétfő-03.08 péntek

Edzeni úgy ahogy tudok, de kicsit érzem hogy "nyúlik". Nem fáj, de nyúlik!!!! Egyszer a hátsó combhajlító! Máskor az oldalsó! Tök random módon, összevissza váltogatja! Reni erre azt mondta (03.08 pénteken) hogy nem fogok rásérülni, edhzhetek. 

 

Folyamatosan be vagyok tape-elve és amikor nincs rajta tape akkor kicsit felerősödött!

03.06 szerdán ~2órán át nem volt rajtam tape, ekkor is kicsit erősebben éreztem

03.08 péntek este30percig nem volt rajtam tape, ekkor lüktető érzés volt azon a részen

 

03.09 szombat: Pihenőnap, semmi változás, extra

 

03.10 vasárnap: cikluszáró, 10km-es verseny: ami durva hogy alig éreztem, verseny közben semennyire sem figyeltem erre! Bemelegítésnél még éreztem kicsit, de versenyen a figyelmem másra koncentrálodhatott. Délután lejött a tape, és most először van az hogy nem lüktet/nem erősödik így a fájdalom! Féltem tőle hogy 1-2 napot tape nélkül leszek, de semennyire nem erősödött!

Közvetlen verseny után wellnesseztem egy rövidet

 

03.11: hétfő: Regen nap: úszás. Masszázs. Fisio. Krio. Wellness.

Lábam ugyanolyan sérülést tekintve mint tegnap, úgyhogy bizakodó vagyok! Azért egyelőre kérek majd tape-t a szerdai futáshoz!

 

 

 

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!