Hauanita Úszás

2016.11.01 Kedd, 16:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:27:40

Távolság

1 km

Tempó

27:40 p/km (2.17 km/h)

Edzésleírás

Nyh, Sóstó - majdnem üres 50-es.

3×200 mell, közte 2×200 gyors. A mell nem ment olyan gyorsan, mint nyár végén, amikor ráéreztem egy jobb stílusra, a gyorsom meg még mindig szét van esve, keresem a megfelelő ütemű légzést. A 3-as levegő túl sűrű, a párosat nem szeretem, az 5-öst meg nem bírom levegővel. De azért próbálgatom.

Azért jó volt úszni, jó lenne rendszeresen ebben az őszi-téli-tavaszi időszakban is.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:27:40 1 27:40 2.17 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Hauanita képe

Hauanita 2738 napja

Hűűű, köszi a tippeket.

Az a baj, hogy nagyjából autodidakta módon anultam a gyorsúszást, illetve aki segített, ő is magától tanulta meg, szóval vak vezet világtalant ;) Mindenesetre próbálkozok, küzdök, de tervben van, hogy egyszer meg kellene kérni egy szakembert, hogy nézzen már rá a mozgásomra, bár az meg más kérdés, hogy a beidegződött rosz mozdulatokat meg megint reménytelen lenne kinevelni magamból... De nem adom fel és bár kevés alkalmam/lehetőségem van úszni (=lusta vagyok !! :D ), azért igyekszem, legalább időnként. Mert úszni tényleg jó.

Zsuzsi76 képe

Zsuzsi76 2738 napja

érdekes, amit írsz. az biztos, - az edzőnk is azt sulykolja,- hogy az úszás alapja a siklás. szerinte gyorsban egy tempóval egy testmagasságnyit kellene haladni (ezt azért amatőr szinten szerintem erős....) 
folyamatos úszásnál a 3-as levegőnek jónak kellene lennie, ha kellőképpen "kisiklod" a tempót (vagy irigylésre méltó a tüdőkapacitásod, főleg számomra, mert az enyém elég gyatra :-()
ha a 3 sok, 5 kevés, akkor én a vegyest vetem be 5-5-3-5-5-3

meg kellene nézni, hogy egy hosszt hány tempóval úszol. ha soknak tűnne - a fenti képlet azért nem teljesen mérvadó... - akkor segíthet a kivárásos gyors, azaz a karok elől mindig bevárják egymást. ettől darabosnak tűnhet az úszás, de pár hossz segíthet ráérezni.
a legjobb viszont szerintem egy lábbója lenne (mi a decathlonost használjuk, olcsó és tökéletes), azzal kikapcsolod a lábad és jobban tudsz figyelni a siklásra, karokra, levegőre. rendezettebb az úszás, aztán vissza lehet kapcsolni a lábat. és itt nem a 3-5, hanem az 5-7 lesz a kérdés, mert nem viszi el a láb az oxigént :-)
edzőnknek, Andrisnak vannak jó meglátásai, olvass bele, ha érdekel:
http://www.futas.net/uszasoktatas/felnott/uszasoktatas-uszoedzesek.php

és úszni jó tavasszal, nyáron, ősszel, télen..... :-)

 

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!