Hauanita Úszás

2016.09.17 Szombat, 11:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:31:30

Távolság

1.2 km

Tempó

26:15 p/km (2.29 km/h)

Edzésleírás

Az időjárási viszonyok miatt nehéz volt dönteni, milyen mozgás legyen ma, mert bár reggel hűvös volt, én ugye nem vagyok délelőtti futó továbbra sem. Zoli aztán rámcsörgött, hogy 11-re megy úszni, beférek, mehetek vele. Hurrá.

 

4×300m-t úsztam, mell/gyors/mell/gyors váltásban.

A mellnél már múltkor, amikor a gyerekeket oktatták, megfigyeltem, hogy a levegő-láb blokk után elviekben siklás részt mondanak, de olyat én máskor nem csináltam, kb. folyamatos volt a mozgásom. Egyrészről nem gondoltam, hogy ilyen "vén fejjel" még tudok korrigálni egy berögzült mozgást, másrészt fel sem merült bennem, hogy attól, hogy egy kvázi passzív szakaszt beleteszek a mozgásba, gyorsulni fog az úszás, mégis ez történt. És mivel akaratlanul is erőebben húztam így, fárasztóbb is volt. A gyorsulás viszont valami olyan szinten látványos, hogy az valami félelmetes: kb. 20-25 másodpercet jelent 100-anként, tehát a korábbi 3 perc körül 100-ról pillanat alatt lejöttem 2:35-re. Mondjuk van egy olyan sejtésem, hogy ebben a rendszeresség is szerepet játszik.

A gyorsúszás is alakulóban van, bár most ezzel az új mell-technikával most ott tartok, hogy gyorsabb vagyok mellben, mint gyorsban, vagyis a gyorsazós technikám botrányosan rossz lehet. Mondjuk kívülről már nem vállalhatatlan, meg sem mindig akarok fulladni, de a levegővétel még mindig a túlélésért megy. 

Összességében az 1000-es részidőm (ekkor még 200m gyors volt vissza) 26:05 volt, amilyenre nem emlékszem, sőt 27:30-nál jobbra se nagyon. Durva, de nagyon élveztem, és bár elfáradtam kicsit - kellemesen, de nem nagyon.

Tervezzük Zolival, hogy kéne úszni őszel is minél gyakrabban. Mondjuk 2 hetente minimum. Remélem, összejön.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:31:30 1.2 26:15 2.29 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!