pety8 futás

2009.07.17 Péntek, 05:45:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:15:51

Távolság

11 km Szint: 30 m

Tempó

06:54 p/km (8.70 km/h)

Pulzus

Átlag
153
Minimum
67
Maximum
175

Edzésleírás

Új esély Omni 5-nek Tegnap este úgy döntöttem, hogy adok egy újabb esélyt a 2007. november 2-án vásárolt és avatott Saucony Grid Omni 5 típusú cipőmnek, amiben anno megfájdult a térdem. A cipőt akkor téves választásnak minősítettem, és száműztem a szekrény aljába. Tekintettel arra, hogy ez a modell alapvetően egy profi cipő, és figyelembe véve, hogy hétfőn este nyugdíjaztam a 700 kilis Moto-mat, úgy döntöttem, hogy kap egy újabb esélyt életem első, és eddigi egyetlen alátámasztott cipője. A kockázatok előzetes elemzése során arra a következtetésre jutottam, hogy a mostani átlagtempóm (kevéssel 7 min/km alatt) mellett egy esetlegesen nem nekem való cipő sem terhelhet olyan alkatrészeimet, amelyeket nem lenne célszerű, ezért ma hajnalban az Omni-t húztam a lábamra… Meleg volt ma is, de talán némileg alacsonyabb volt a páratartalom, amit már a futás első lépései után láttam a szervezetem visszajelzéséből, ugyanis nem kezdett el a szerdaihoz hasonló intenzitással emelkedni a pulzusom. Végig jól mentem, élveztem az edzés minden percét, és a cipőválasztás végig jónak bizonyult. Nem fájdult meg semmim, és ez a cipő tényleg kényelmes. Most még nem jelentem ki, hogy Moto méltó utódja, de lehet belőle jó cipő, ha belemegy végre az első 100 kili. Vicces, hogy egy másfél éves cipőben összesen 47 teljesített kili távolság van. :) A 11 kilis edzést 153-mas átlagpulzussal zártam úgy, hogy az utolsó két kilire, ami gyakorlatilag a levezetés, „örömfutást” tartottam, lekapcsoltam az órám csipogóját, és egy igazán kellemes tempóban(átlag 6:20) kocogtam hazáig. Így összességében elmondható, hogy a múlt hétfő óta teljesített 6 futás alatt sikerült közel 1 percet (55 másodperc) javítanom a tempómon azonos átlagpulzussal futva (153), ami azért elég motiváló tud lenni :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:15:51 11 06:54 8.70 30 67 175 153
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

pety8 képe

pety8 5418 napja

Köszi Hölgyeim, igazán aranyosak vagytok. :)

Ha jó fiú leszek (futok mint állat, mondjuk heti 41-50 kilit), akkor a kiöregedő Pegám helyett egy szintén alátámasztott, de egy-két klasszissal jobb Kayano-val akarom meglepni magamat, ezért szoknom kell a dolgot. Az már egy kicsit drága('bb) tévedés lenne... :)

Hajrá-hajrá Nektek is.

Üdv:
p.
Mira képe

Mira 5420 napja

Ezt már olvastam valahol... Gratulálok! Balcsi: nem indulok egyéniben, legfeljebb a 14 km-en, de az sem biztos, fájdogálok még. Majd futsz Te helyettem PB-t ebben a szuper cipődben!
Mamba képe

Mamba 5420 napja

Gratulálok Pety! :o) Én egy Omni 6-osban kezdtem újra. :o) nahát - nahát ... én is a támaszték miatt. Nekem soha nem fájt benne a térdem. Sőt. Őt szerettem a legjobban. Csak kiöregedett. Vettem egy másikat az újrakezdés örömére. Hajrá!!

Felszerelések

Saucony Grid Omni 5