janosib bringázás

2014.08.23 Szombat, 01:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:55:23

Távolság

90 km

Tempó

01:57 p/km (30.79 km/h)

Edzésleírás

Ironman 70.3 Budapest bringa része

Na itt kezdődött az igazi kihívás, itt majd elválik a szar a víztől, mert vagy megy a 30-as átlag 3 órán keresztül vagy nem. A pálya alapvetően a két rakpartból állt össze egy várba való felmászással, alagúttal, Lánchíddal megsépkelve és egy kis Budafoki úti kitérő a végén. Nem reménytelen, de olyan 18 kili közepes szembeszéllel észak felé. A nagy része ebből az első 10km. Az időjárás beváltotta a korábban jósolt ígéreteket nagyon kellemes, kíváló bringásidő. Szóval rá kellett próbálnom. Egyébként ez volt a 43. triatlonversenyem és soha nem éreztem magam ennyire jól verseny közben az egész verseny során. A bringapálya fantasztikus vonalvezetése, a hangulat, az emberek, szóval minden nagyon szuper volt. Különösen nagy motivációt adott a szurkolótábor (Tomi mint vezérszurkoló Adrival egyetemben, Tibi és családja, Enikő, Era, Peti, Imi bácsi és az otthon szurkolók (elnézést, ha valakit kihagytam)), illetve az út szélén álló sok ember, akik -mivel a Fradis ruhámban voltam (az ereklyét elhagytam Balassagyarmaton) folyamatosan nyomták a Hajrá Fradit, így nem pihenhetttem. A budai rakparton észak felé majd a várban tett kitérő után simán ment a harminc (különösen élvezetes volt a lejtmenet, majd az alagút-körforgalom kombó olyan 40 körül), és igyekeztem végig rendesen frissíteni hogy maradjon erő a futás végéig. Néha próbáltam egy két emberre ráragadni, netán 5 méterről bolyozni, de ez már inkább csak a 2 kör végén sikerült. Az 1:27-es első kör után 1:33-as második kört kellett mennem a 30-as átlaghoz, és mivel nem éreztem fáradtságot, mentem :-) Kicsit több, mint 1:28-al sikerült abszolválnom a második kört :-) Egy apró gondom volt a bringa 15. km-től, hogy pisilnem kellett, de mivel az érzés nem erősödött, így nem álltam meg ezzel szórakozni. Egy szomorú látvány volt még, egy bringás a Budafokin elütött egy öreg bácsi, szegény bácsi nem nézett ki jól és eléggé vérzett, de remélem minden OK volt vele is, és a bringás is tudta folytatni...

GPS szerint: 87,859

KM óra szerint: 89,259

Depó: 5:51

A depó érdekes volt, mert pont ellentétes irányban mentünk mint először, kicsit furcsáltam is, de hát ez van. Jó döntés volt átvenni a zoknit és tartani egy pisiszünetet, teljesen konfortosan éreztem magam , és bőven (több, mint 4 perccel) a megálmodott célon belül volt az időm  :-) Egy dolog volt, ami majdnem aggasztott a depóban: fájt kicsit a bal vádlim, de amikor felvettem a zoknit kiderült, hogy csak a kompressziós szár tekeredett le félig a lábamról így hamar meggyógyítottam a bajt (azt egyébként nem tudom, hogy ezt hogy sikerült prezentálni, és szerintem már nem is fog kiderülni).

Úszás, bringa és a két depó pipa :-)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:55:23 90 01:57 30.79 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

Roszpi képe

Roszpi 3536 napja

Szép bringás idő magadhoz képest és úgy, hogy közben élvezted, ez a nem semmi ;-)

Gratula!

zolle képe

zolle 3537 napja

Ezaz Balázs, jól nyomtad ezt a kis bringát! 

janosib képe

janosib 3537 napja

ÁÁÁ, kizárt!!! Ha tudnék bringázni, akkor sorra előztem volna az embereket, de ez nem így volt... A bolyozás érdekes volt, mert még véletlenül sem akartam magamat kizáratni, így aztán inkább nem kockáztattam (sokat).

Ha kellett volna igazán pisilni, hidd el, inkább megállok :-)

Tibor72 képe

Tibor72 3538 napja

A Tomi tud egy jó pisilés módszert menet közben, csak sokat kell gyakorólni, meg piros 18-as karikás. :)

foxmulder képe

foxmulder 3538 napja

Balázs, te megtanultál bringázni! (?) Gratula!

Mellesleg olyan embereket láttam bolyozni, hogy el sem hittem volna. Voltak olyanok, akik szinte a szemünk láttára lánctalpaztak. És nem a középmezőny, hanem azok, akik nagyon mentek. Én ezt nem tartottam igazságosnak azokkal szemben, akik saját zsírjukon mentek végig.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!